icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

matax
29. apr 2014

@zalka ešte sa spytam, keď mi vychádza nástup do práce po RP na nedelu 15.6, (rp mam nárok do 14.6 vratane ), chcem čerpať deň dovolenky, akým datumom mam dat výpoveď?
nástup 16.6? Výpoveď 17.6?
moc ďakujem a ak sa môžem odmeniť, tak do ip, budem rada, vazim si,že radis

margotka_ja
29. apr 2014

@zalka ahoj, chcela by som ta poprosit o radu. Zajtra sa chystam na SP ohladom tej neplatenej rodicovskej co si mi poradila. Chcela by som sa poradit ako presne postupovat a co mi treba. Dakujem velmi pekna 🙂

zalka
29. apr 2014

@matax neviem ti povedať či ti vznikne nárok na podporu... napíš cez kontaktný formulár v SP .. a tam ti odpíšu presne .

zalka
29. apr 2014

@margotka_ja neviem ti v tom poradiť ... 🙂

matax
29. apr 2014

@zalka dakujem, napisala som im
Este idem hladat, co s tym nastupom do prace,ked vychadza na nedelu

margotka_ja
29. apr 2014

Ale je to lepsie ako ist sa zaevidovat na UPSVAR na 2 mesiace do nastupu na dalsiu rodicovsku?

zalka
29. apr 2014

@margotka_ja no pre teba jednoduhšie, pre tvojho manžela horšie, lebo ak si na UP tak môže využiť tvoju časť nezdaniteľnú .. a vrátia mu väčší preplatok na dani ... ako ked si na neplatenej rodičovskej to nebude mať nárok na plnú tvoju nezdaniteľnú časť ... to je asi jediný rozdiel čo ma napadol .. pri oboch možnostiach.

margotka_ja
29. apr 2014

@zalka dakujem pekne 🙂

zalka
29. apr 2014

@margotka_ja rado sa stalo

zalka
29. apr 2014

@matax ak ti RD končí v sobotu, tak stačí den dovolenky čerpať ... a plat za pondelok by mal byť 106 eur aby bola maximálna podpora (ak ju nevylúčia tie iné okolnosti) . To stačí , taký plat ak sa rozloží na dva dni ( NE, PO) tak výjde to max. 53e na deň.

matax
29. apr 2014

@zalka 🙂 ani nevies, ako si ma potesila, ja to tu hladam vselikade..maturujem tu 🙂 hladala som, aky datum mám dat na výpoved dohodou 🙂 dakujem moc🙂 😵 zamestanavatel mi preplati dv a to si mi uz vypocitala, ze na 10/12 dv mám nárok .. ĎAKUJEM

matax
29. apr 2014

@zalka este predsa, no nezmaturujem dnes asi :D
prosim, takto? :

v sobotu 14.6 mi skonci RP
v nedelu 15.6 ma zaeviduje zamestnávatel (nepracovala som cez vikendy)
V pondelok budem cerpat dovolenku a zároven v pondelok dám aj výpoved?

zalka
29. apr 2014

@matax rado sa stalo, tá preplatená dovolenka ti dvihne plat aby si mala viac ako 106e takže to bude oki ... 🙂 ja som si nedočítala tvoju správu čo vlastne chceš vedieť preto tá neskorá reakcia. Sorry.

Ano áno, v nedelu ťa zaeviduje že sa vraciaš do práce, a pondelok čerpeš dovolenku a pondelok končí PP ... utorok ideš na UP ... 🙂

matax
29. apr 2014

@zalka fuu, ziadne sorry, ja sa tesim, ze mi má kto poradit a cením si to 🙂

ĎAKUJEM , ale som si vydychla 🙂

zalka
29. apr 2014

@matax rado sa stalo 🙂

matax
30. apr 2014

@zalka mňa porazi.. Ja že prečo mi je dátum 16.6, kedy mi vychádza čerpať dv a ukončiť tým dňom prac.pomer, taký znami
no som už pol roka objednana na hospitalizáciu práve od toho 16.6 🙄
budem tam do 20.6 vrátane
nechcem to komplikovať pnkou, dáko by sa,že sa pôjdem prihlásiť na upsvar až 23.6?
(rp mi konci v sobotu, v pondelok cerpam dv a ukoncujem pp a zároveň nastupujem ležať do nemocky)
prepac,že sa stále pytam,ale ty si jediná, kto vie poradiť, moc ďakujem za tvoj cas

pri najhoršom preobjednam hospitalizaciu,ale to by som nerada

zalka
30. apr 2014

@matax nič sa nestane. Od skončenia PP máš 7 dní na to aby si sa zaevidovala na UP.. takže 23.6. budeš ešte v limite a zaevidujú ťa spätne. Chod na UP už teraz požiadaj o žiadosti na evidenciu, že si to doma v klude vypíšeš .. a potom toho 23.6. len zanesieš na UP ak nebudeš marodovať ..
pozor nemala by si marodovať, treba odpracovať resp. oddovolenkovať ten den 16.6. nesmieš mať ten den PN ... a nasledujúci ti v nemocici asi už PN nevypíšu či?

matax
30. apr 2014

@zalka asi by vypisali, ale nechcem to komplikovat, ak nemusim byt pn

teoreticky,ak by som musela byt pn, pondelok 16.6 dovolenka,
17.6-20.6 pnka
23.6 prihlásenie na upsvar?

ďakujem, no fakt si zaslúžis odmenu, ak budem vedieť niečo ja, rada poradím, ale ja sa skôr orientujem v nahr.rodičovstve a zdravotnictve, toto mi nejde;)dakujem

zalka
30. apr 2014

@matax na PN môžeš byť dlhšie .. na UP ťa nezaevidujú počas PN .. a počas PN nie si dobrovolne nezamestnaná , a odvody do ZP platí za teba štát, ty dostaneš normálne zaplatenú PN .. od SP ak by ti ju vypísali od 17.6. aj keby si marodovala pol roka

matax
30. apr 2014

@zalka ďakujem, takže ta PN, ak by bola deň po ukončení prac.pomeru , neovplyvni výšku podpory v nezamestnanosti?

matax
30. apr 2014

Ja to mam akési komplikované , ďakujem Zalka ;)

zalka
30. apr 2014

@matax nie PN po skončení PP neovplyvní výšku podpory

matax
30. apr 2014

@zalka ďakujem moc ;)pekný deň ti zelam

zalka
30. apr 2014

@matax rado sa stalo

matax
30. apr 2014

na soc. poistovni som zistila, ze pestunske prispevky (na podporu nahradnej rodinnej starostlivosti) vyplácane UPSVaR, nemaju vplyv na priznanie ani na vysku podpory v nezamestnanosti 🙂

matax
30. apr 2014

citujem: Dávka v nezamestnanosti je striktne viazaná na evidenciu na príslušnom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny. V prípade zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie a splnenia podmienky existencie poistenia v nezamestnanosti najmenej dva roky, t.j. 730 dní, v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie, Vám nárok na dávku vznikne. Sociálna poisťovňa neskúma, či sú poberateľovi dávky v nezamestnanosti vyplácané z úradu práce nejaké štátne sociálne dávky. Pre Sociálnu poisťovňu je dôležité, aby poberateľ dávky v nezamestnanosti počas poberania dávky v nezamestnanosti bol evidovaný na úrade práce. V otázkach zaradenia do evidencie na úrade práce Vám odporúčame kontaktovať príslušný úrad.

zalka
30. apr 2014

@matax tak to je super a na UP uvidíš či ťa zaevidujú.

matax
30. apr 2014

@zalka v odd.rodicakov mi povedala paní uradnicka' ze hej' ale pojdem sa popytat aj na ur.prace:-) .

zalka
30. apr 2014

@matax držím palec

evajanotkova
30. apr 2014

Gapa ako poradíš mne?Budem mať nárok na podporu v nezamestnanosť ak som pred MD pracovala 6 rokov na živnosť platila so sociálne odvody,živnosť som úplne zrušila ked mala dcéra asi mesiac.Poberala som materskú a teraz rodičovský príspevok.