Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka ahoj, chcela by som ta poprosit o radu. Zajtra sa chystam na SP ohladom tej neplatenej rodicovskej co si mi poradila. Chcela by som sa poradit ako presne postupovat a co mi treba. Dakujem velmi pekna 🙂
@margotka_ja neviem ti v tom poradiť ... 🙂
Ale je to lepsie ako ist sa zaevidovat na UPSVAR na 2 mesiace do nastupu na dalsiu rodicovsku?
@margotka_ja no pre teba jednoduhšie, pre tvojho manžela horšie, lebo ak si na UP tak môže využiť tvoju časť nezdaniteľnú .. a vrátia mu väčší preplatok na dani ... ako ked si na neplatenej rodičovskej to nebude mať nárok na plnú tvoju nezdaniteľnú časť ... to je asi jediný rozdiel čo ma napadol .. pri oboch možnostiach.
@zalka dakujem pekne 🙂
@margotka_ja rado sa stalo
@matax rado sa stalo, tá preplatená dovolenka ti dvihne plat aby si mala viac ako 106e takže to bude oki ... 🙂 ja som si nedočítala tvoju správu čo vlastne chceš vedieť preto tá neskorá reakcia. Sorry.
Ano áno, v nedelu ťa zaeviduje že sa vraciaš do práce, a pondelok čerpeš dovolenku a pondelok končí PP ... utorok ideš na UP ... 🙂
@zalka mňa porazi.. Ja že prečo mi je dátum 16.6, kedy mi vychádza čerpať dv a ukončiť tým dňom prac.pomer, taký znami
no som už pol roka objednana na hospitalizáciu práve od toho 16.6 🙄
budem tam do 20.6 vrátane
nechcem to komplikovať pnkou, dáko by sa,že sa pôjdem prihlásiť na upsvar až 23.6?
(rp mi konci v sobotu, v pondelok cerpam dv a ukoncujem pp a zároveň nastupujem ležať do nemocky)
prepac,že sa stále pytam,ale ty si jediná, kto vie poradiť, moc ďakujem za tvoj cas
pri najhoršom preobjednam hospitalizaciu,ale to by som nerada
@matax nič sa nestane. Od skončenia PP máš 7 dní na to aby si sa zaevidovala na UP.. takže 23.6. budeš ešte v limite a zaevidujú ťa spätne. Chod na UP už teraz požiadaj o žiadosti na evidenciu, že si to doma v klude vypíšeš .. a potom toho 23.6. len zanesieš na UP ak nebudeš marodovať ..
pozor nemala by si marodovať, treba odpracovať resp. oddovolenkovať ten den 16.6. nesmieš mať ten den PN ... a nasledujúci ti v nemocici asi už PN nevypíšu či?
@zalka asi by vypisali, ale nechcem to komplikovat, ak nemusim byt pn
teoreticky,ak by som musela byt pn, pondelok 16.6 dovolenka,
17.6-20.6 pnka
23.6 prihlásenie na upsvar?
ďakujem, no fakt si zaslúžis odmenu, ak budem vedieť niečo ja, rada poradím, ale ja sa skôr orientujem v nahr.rodičovstve a zdravotnictve, toto mi nejde;)dakujem
Ja to mam akési komplikované , ďakujem Zalka ;)
na soc. poistovni som zistila, ze pestunske prispevky (na podporu nahradnej rodinnej starostlivosti) vyplácane UPSVaR, nemaju vplyv na priznanie ani na vysku podpory v nezamestnanosti 🙂
citujem: Dávka v nezamestnanosti je striktne viazaná na evidenciu na príslušnom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny. V prípade zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie a splnenia podmienky existencie poistenia v nezamestnanosti najmenej dva roky, t.j. 730 dní, v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie, Vám nárok na dávku vznikne. Sociálna poisťovňa neskúma, či sú poberateľovi dávky v nezamestnanosti vyplácané z úradu práce nejaké štátne sociálne dávky. Pre Sociálnu poisťovňu je dôležité, aby poberateľ dávky v nezamestnanosti počas poberania dávky v nezamestnanosti bol evidovaný na úrade práce. V otázkach zaradenia do evidencie na úrade práce Vám odporúčame kontaktovať príslušný úrad.
Gapa ako poradíš mne?Budem mať nárok na podporu v nezamestnanosť ak som pred MD pracovala 6 rokov na živnosť platila so sociálne odvody,živnosť som úplne zrušila ked mala dcéra asi mesiac.Poberala som materskú a teraz rodičovský príspevok.

@zalka ešte sa spytam, keď mi vychádza nástup do práce po RP na nedelu 15.6, (rp mam nárok do 14.6 vratane ), chcem čerpať deň dovolenky, akým datumom mam dat výpoveď?
nástup 16.6? Výpoveď 17.6?
moc ďakujem a ak sa môžem odmeniť, tak do ip, budem rada, vazim si,že radis