Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Ahojte Žienky, 7.7. sa idem hlásiť na ÚP, ešte som nikdy nebola. Tak by ma zaujimalo že koľko sa čaká na vypocet výšky dávky v nezamestnanosti, odkedy mi bude vyplácaná dávka v nezamestnanosti a ako často sa treba hlásiť na ÚP a ako to prebieha. Ďakujem
@zalka Dakujem, skusim. Vies robila som na ambulancii sama, zohnala som miesto seba kamosku, teraz tam robia dve a pre mna uz nieje miesto vraj. Mam TZP preukaz. Ona ma tresta za to, ze som si dovolila ist na matersku dovolenku, dovtedy som bola dobra. Pripada mi to ako, ze zabudol vol, ze telatom bol. 😖 Este ani podporu mi nedopraje.
@zalka ahoj chcela by som ta poprosit o radu nakolko sa mi krati RD. Na matersku som nastupila v juni 2011 a trvala do 26.1.2012 odvtedy som na RD. Maly bude mat 3 roky 22.7.2014 som stale zamestnana, za rok 2011 mam vycerpanu celu dovolenku (musela som si ju vybrat). Majitel predal firmu 1.1.2014 ale zamestnanci zostali u noveho zamestnavatela. Po RD by som chcela ist na podporu (najlepsie maximalnu, neviem ci mam na nu narok alebo ako by som sa k nej mala dopracovat za tychto mojich podmienok) Inak novu zmluvu ani nic podobne som s novym majitelom nepodpisovala len kolegyne ma informovali o zmenach. A vypoved budem davat komu, novemu ci staremu zamestnavatelovi?? Budes taka zlata a poradis mi v tomto.Dakujem
@zalka takze zistila som ze firma len zmenila majitela, nazov zostal rovnaky, podmienky rovnake, zamestnana som stale. A to by ma nemohli vyhodit, ked som na rodicovskej, ci??(pokial sa firma nezrusila) Co teraz robit, mam nastupit aby som ziskala nejako odstupne alebo dat vypoved a zamestnat sa na 2dni za tych 55€ aby vysla max. podpora. Neviem co robit a nikto mi neporadi (bud nevedia poradit alebo nechcu)
Ahojte,
chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o výpočet dovolenky... zamestnaná som od roku 1993. V roku 2008 som bola na PN (rizikové tehotenstvo) následne MD, RD a potom reťazová MD a RD.
PN od 28.2.2008 - 16.09.2008
MD 17.09.2008 - 31.03.2009
RD 01.04.2009 - 23.06.2011
MD 24.06.2011 - 16.02.2012
RD 17.02.2012 - 04.07.2014
Dávam výpoveď (dochádzala som za prácou a žiaľ už to teraz nie je možné) a chcem ísť na ÚP požiadať podporu. Niekde som sa dočítala, že ak nástup do práce po RD padne na piatok (cez víkendy sa nerobí), tak aby som získala maximálnu podporu, tak musím čerpať 2 dni dovolenky. Čiže v mojom prípade, má to byť takto?
4.7.2014 (piatok) dcéra má 3 roky - koniec RD
5.7.2014 (sobota) - nástup do práce
6.7.2014 (nedeľa) - evidovaná
7.7.2014 (pondelok) - dovolenka
8.7.2014 (utorok) - dovolenka a zároveň výpoveď.
Ďakujem veľmi pekne za pomoc.
Ahojte chcela som sa iba informovat o mesiac mi konci RD a mala by som nastupit do prace,ALE tam mozem ist az od septembra nakolko nemam kde nechat malu kym pojde do skolky a rovnako sa snazime o druhe babatko.Tak som sa chcela spytat ci by bolo mozne v praci dat vypoved a kym sa mi nepodari otehotniet poberat aspon podporu. Nie som v tomto zbehla tak neviem ako to teraz je ked sa to stale meni a jeden povie tak a druhy onak 😢
@zalka akze ja to len zhrniem a prosim prekontroluj ma ci nepisem somariny.Dakujem.
RD mi konci 22.7.2014 cize aj nastupim do prace 22.7.2014 za 55€ v hrubom
23.7.2014 tiez odrobim za 55€ a potom po praci dam vypoved (alebo oni mi daju)
Za tieto dva dni zaplati zamestnavatel odvody a ja sa pojdem do 7dni nahlasit na UP a dostanem max. podporu.
Je to tak spravne?? Lebo cim viac o tom citam tak sa viac zamotavam, ja viem ze pre teba je to stale to iste dokola ale nechcem nic pokazit aby to vyslo.
@zalka nie nie, ja uz nemam dovolenku mozno jeden den a to je na nic, preto som pisala ze ci to moze byt , tak teda dieta ma 3 roky 22.7.vychadza to na utorok
23.7 nastupim odrobim 8h za 55€ v hrubom
24.7 odrobim 8h za 55€ a po sichte mi skonci PP
Preto takto pisem lebo oni mi nebudu chciet dat odstupne tak aspon na tu max podporu aby som sa s nimi dohodla
a ked uz ziadnu nemam aj tak sa da??

@tun1ska netuším skôr nie ....