Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka 01.10.2011-20.08.2012 TPP
21.08.2012-21.09.2012 DOHODA
24.09.2012-24.09.2014 TPP
@antonia190323 z dohody sa v roku 2012 neplatili odvody ... tá tam nepatrí ..
a kedže od 24.9.12 po 24.9.14 by malo byť 730 d ní ... tak nárok na podporu mať budeš ...ved som ti to písala
@zalka MOZEM SA SPITAT :TO SA POJDEM EVIDOVAT NA URAD PRACE?uKONCENIE MD SOM BOLA ZANIEST,A ZAMESTNAVATEL MI MA DAT UKONCENIE PP.DAKUJEM VELMI PEKNE
@antonia190323 no ak chceš podporu tak áno ... ale o RP musí požiadať manžel alebo priateľ... a po 6 mesiacoch sa odhlásiš z UP a zmeníte poberateľa RP z mng. na teba ...
@zalka TO BUDE ASI PROBLEM JA SOM NA URADE UZ BOLA POZIADAT O RD....MYSLITE ZE SA BUDE DAT ESTE NIECO STYM UROBIT?A NEVADI KED JE MANZEL ZAMESTNANY?
@antonia190323 tak do konca septembra budeš mať RP ty .. a na mng. ho prepíšeš od 1.10.14 a ty sa pôjdeš zaevidovať na UP 1.10.14
a áno môže poberať RP aj ked je zamestnaný ... a vypni caps lock zle sa číta
@zalka Dakujem velmi pekne ............pekny vecer
@antonia190323 rado sa stalo
@zalka dobre ranko mna este napodlo ci nieje problem ked mam invalidny dochodok.dakujem
@antonia190323 ak nie je plný ID tak podporu vyplatia. Ak máš plný ID tj. 71% a viac ZPS tak nárok na podporu nemáš.
Viete poradit aj mne? Rodicovska mi sice konci az v januari . 2016. No chcela by som nastupit do prace az v auguste-septembri, ked pojde mala do skolky, skor ju nechcem davat. Na MD som nastupilav decembri 2012, predtym som bola nepretrzite zamestnana vyse 8 rokov. U sucasneho zamestnavatela vyse 4. Budem matnarok na podporu? Dakujem.
@zlatka74 Dobry vecer , chcem sa informovat ci mi viete poradit ohladom toho ked si mamzel poziada o MD a chodi do zamestnania .mi potrebujeme aby mu to zamietli aby mal narok len na RD...aby ja som mohla ist na potporu...Treba nam ist po ten papier az do BA lebo manzel robi pod BA firmou.ci sa mi to oplati...Prosim porate ako mame postupovat.Ja som o rodicovsky zatial neziadala zrusili sme tu ziadost.
aj ja mam otazocku a budem rada, ak mi niekto poradi. V marci mi konci RD, ktora bola 6r (nadvazovala jedna RD na druhu RD) a predtým som bola zamestnana 4 roky, TPP mi stale trva, no zamestnavatel s aprestahoval do iného miesta a nema tu pre mna volne pracovne miesto...zrejme mi bude v tom lepsom pripade vyplatene odstupne a mozno aj dovolenka...mam potom narok na nejaku podporu po skonceni RD a vypovedi zo strany zamestnavatela? Velke dakujem za odpoved, hoci aj do IP
@antonia190323 veď nech nežiada zamestnávateľa o MD, ale RD..
@evita68 ide o to ze on ma narok na MD ale mi potrebujeme aby mal RD...lebo ked by mal MD pracovat nemoze ale ked bude mat RD tak pracovat moze...a na socialnom mi povedali ze on si aj tak musi poziadat o MD a na zaklade toho ak mu to bude zamietnute ze nema narok tak moze dostat RD
@zalka Dobry vecer , chcem sa informovat ci mi viete poradit ohladom toho ked si mamzel poziada o MD a chodi do zamestnania .mi potrebujeme aby mu to zamietli aby mal narok len na RD...aby ja som mohla ist na potporu...Treba nam ist po ten papier az do BA lebo manzel robi pod BA firmou.ci sa mi to oplati...Prosim porate ako mame postupovat.Ja som o rodicovsky zatial neziadala zrusili sme tu ziadost
@zalka dobrý večer prajem, potřebujem poradit som tu nova....v nedelu má dcerka 3roky, chcem sa spytat kedy mám ist na urad ukončit RD piatok alebo pondelok?? A este či mám nárok na podporu?? od mája 2010 mám TPP..toho roku niekedy v aprili, maji sa zmenil majitel, MNA si nenechal takže musím ist ukončit aj PP asi v ten isty den ako ukončit RD vsak? Dakujem velmi pekne
@zalka dakujem za odpoved, este ma zaujima jedna vec, idem sa stretnut so zamestnavatelom. chcem mu navrhnut ze si chcem vycerpat jeden den dovolenky a ostatne preplatit. Chcela by som vediet ci je to pre neho nieco zlozite, alebo ho to vyjde drahsie ak by sa zacal vykrucat ,aby som vedela ako tak zareagovat ...
@antonia190323 ved to stačí potvrdenie, že nežiadal o MD. A to vydajú tuším v BA ked mng. tam má zamestnávateľa. Skús napísať cez kontatkný formulár do SP .. odpoved dajú skoro okamžite.

@antonia190323 ani srnka sa nevyzná v tom kedy si bola zamestnaná a kedy nie ..
rozpíš to pod seba ... a daj tam len TPP .. a dohody až také čo majú rok 2013
a DNP nepíšeš, či si si platila už celý balík alebo nie ale podla dátumov usudzujem, že DNP si stihla po starom sa prihlásiť.
Ale ako tak pozerám nárok na podporu máš .... lebo máš 730 dní poistenia v posledných 3 rokoch.