Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka presný nástup do práce bol 19.7. 2010 (o dva mesiace som sa pomýlila) ale až sa do odpracovaných nezarátava aj materská a rodičovská dovolenka tak potom asi nárok nemám však? lebo musí byť ako som tu čítala 730dní 😲 nástup na materskú 1.2.2012, predtým PN od 1.12.2011(neviem či to má nejaký vplyv). Ďakujeeem 😉
@zalka ďakujem veľmi pekne za radu 😉 ak sa môžem ešte spýtať, dalo by sa to spraviť aj tak, že rodičovskú dovolenku prepíšem na otca dieťaťa od 1.12. a ja by som k tomu dátumu vyčerpala ten jeden deň dovolenky a začala poberať podporu? Dali by rodičák otcovi aj keď niesme zatiaľ zosobášení ale je na rodnom liste ako otec?
Baby poprosim aj ja o radu. V roku 2012 som sa vratila zo zahranicia. Pracovala som tam 2,5 roka. Ked som sa vratila otehotnela som a tak som uz pracu neriesila. Z uradu prace som nic nepoberala. Stale im akoze nieco chybalo skor mi to pripada tak ze mi z toho platu nechceli vyplacat podporu. Ked mi skonci materska-rodicovska a nepodari sa mi najst pracu znamena to ze nebudem mat narok na nic zo socialky? Dakujem
@loknicka bez súdom určeného výživného sa s tebou na UP ohladne dávky v hmotnej núdzi baviť nebudú .... bud si vybavíš výživné .. šak sa dohodnete a súd to len schváli dáku minimálnu sumu ...
ávka v hmotnej núdzi je 117,20e a od toho odrátajú výživné ...
alebo to nevybavíš a nedostaneš ani cent ... ved to je jednoduché .. riešenie je na tebe a na tvojom rozhodnutí.
tu si čítaj http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo...
@loknicka budete posudzovani ako rodina, nejde o to ci si vydata alebo nie...pri posudzovani davok sa beru do uvahy prijmy vsetkych, s ktorymi zijes v jednej domacnosti
no a ano, mozes si bajocko urcit vyzivne sudom...ale tak je to troska pritiahnute za vlasy si myslim...a aj to nezarucuje ze ti davka bude priznana
@zalka tak to som v soku,pretoze som mala dve subezne zamestnania,v jednom som mala min mzdu, v druhom okolo 800 eur,natahovala som sa mesiac so zamestnavatelom kvoli papierom zo zamestnania kde som mala vacsiu mzdu ,to keby som vedela,tak to neriesim.Ale vsade na uradoch mi tvrdili,ze sumu mi nevedia povedat,ze to zalezi od obidvoch zamestnani a z toho mi vyrataju sumu,tak teraz uplne nechapem 🙂
@zalka a este sa opytam,su tam nejake problemy s papiermi,zamestnavatel neurobil preregistrovanie v socialnej poistovni,ked som isla na matersku,im tam chyba ten papier,robi sa to elektronicky,myslite ze mi nevyplatia podporu pokial to nedolozi alebo to uz budu riesit len s nim a ja podporu dostanem?
@zalka prosím mala by som ešte jednu otázku, síce to nepatrí do tejto témy ale hádam nevadí 😒
Čo by bolo najlepšie spraviť v prípadeak by som čakala druhé bábo, keďže by to bolo po ukončení RD, dať výpoveď a čerpať tú podporu alebo ostať zamestnaná a po skončení RD ísť na pn- ku? Ako by to bolo s materskou? Asi by to už nebolo maximum kedže som si priplácala DNP.

@zalka prosím môžete pomôcť aj mne? 1.2.2012 som nastúpila na MD, zamestananá som od 19.9.2010, RD mi končí vo februári 2015(neviem či ti treba úplne presný dátum). Čo by bolo najlepšie spraviť aby som mala nárok na podporu zo sociálky? až teda na ňu nárok mám, môžem spraviť to, čo som čítala v diskusii, že po skončení RD vybrať dni dovolenky(nie preplatiť) a potom dať výpoveď? Do práce sa totiž už pre mňa je nereálne sa vrátiť, keďže som pracovala 150km od domu. Je tam potom aj dôležité akou formou bude tá výpoveď daná? Nevadí keď o výpoveď požiadam ja a nebudem prepustená, napr. z dôvodu nadbytočnosti? Ďakujem veľmi pekne, snažím sa dopátrať ako to je ešte kým je čas niečo poriešiť, budem rada ak poradíte.