Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@kajuska1601 vy si mozete vycerpat aj vsetku dovolenku,a potom date vypoved. Neviem ako dlho trval pracovny pomer, nemate narok na odstupne?
@marikac som tam od 2006 roku, v 2009 som nastupila na MD a potom na dalsiu, tak netusim, ci mam narok aj na odstupne. Mozem vycerpat aj celu, ale ak by mi dali aspon 3-5 dni a zvysok preplatili. Neviem
@marikac no akurát tvojou radou by nezískala maximálnu podporu ... a o tú ide
@kajuska1601 no žiadosť o skončenie PP dohodou k dátumu ako vyhovuje tebe teda na tretí den od skončenia RD ... s tým, že sa dohodneš na čerpaní dovolenky, a preplatení zvyšku.
A áno hned po skončení PP môžeš ísť na PN ... a na podporu až po skončení PN
@kajuska1601 ochranná lehota po skončení PP je toľko dní koľko dní trval PP max. 7
ak 3 dni čerpeš dovolenku a skončíš PP tak máš OL len 3 dni na to bacha
a ak dáš sama výpoved tak na odstupné nárok nemáš
@zalka horsie, ze ak mi daju 2mesacnu vyp. dobu. Na odstupne asi narok nemam, ci?
@zalka cize ak 25-27.4. budem na dovolenke, 28 sa dam na PN, to by malo byt ok? Ci?
24. je v nedelu, keby som dala vypoved k 30.4.(sobota), na tych 5 dni isla na dovolenku a 2.5. nastupila na PN, to by bolo v poriadku?
@kajuska1601 hm... no môťžeš aj tak urobiť ...
@zalka a teda aj pri cerpani 5 dni D, Nasledne PN, budem mat narok na maxim. podporu?
@kajuska1601 dovolenka, skončenie PP , potom PN z OL ...
nie ináč .. ale takto ...
je rozdiel kedy ti skončí PP ... či pred PN abo po PN ....
@zalka tak posledny krat 🙂
24.4.skonci
25.-30.4. dovolenka
k 30.4. ukoncenie PP dohodou
od 2.5. PN
vtedy budem mat narok na max. podporu. Dobre som to rozumela?
@zalka tak posledny krat 🙂
24.4.skonci RP
25.-30.4. dovolenka
k 30.4. ukoncenie PP dohodou
od 2.5. PN
vtedy budem mat narok na max. podporu. Dobre som to rozumela?
Nebude teda vadit, ze bolo vycerpanych viac ako 2 dni dovolenky?
@kajuska1601 nie nebude vadiť že je vyčerpaných viac dní ... ak ti výjde plat v hrubom za každý kalendárny den 56,50e
tj. ak tvoja výplata bude 6x56,5 = 339 eur v hrubom tak budeš mať max. podporu ... a áno 2.5. môžeš ísť na PN ešte budeš v OL
@marikac o sume bajočko 800e
@zalka dakujem velmi pekne za pomoc 🙂
@kajuska1601 rado sa stalo
prosím Vás zalka potrebujem radu jeden pán je na urade práce bere podporu v nezamestnanosti konci mu30.4. 2016 a 1 5 2016 je sviatok a 2 5 2016 ide na operaciu bude PN cca pol roka čo dostane dá sa s tým neičo robit?? On si myslel že normálne niečo marodky dostane
je nárok na PN alebo v akom prípade by bol čo je možne urobit ???
Vopred velmi pekne dakujem za odpoved
Dakujmem zalka a to kolko zaplati ?
Stačí mu prist do soc. poist . a jeden den sa poistiti dobrovolne a nastupit na pn ???
alebo ako kolko ho to bude stat?? dakujem

@zalka mozem ta poprosit o radu? Maly ide mat 24.4. 4 roky. Dovtedy som na predlzenom RP. Pred porodmi (2009 a 2012) som bola na TPP, ktory stale trva. Pracovala som na rezervacnom oddeleni. No v zmluve som mala recepcna, informatorka. Zmenil sa majitel a teda ponukli mi miesto mimo bydliska, co by som musela ist na tyzdnovky, alebo miesto recepcnej, kde su aj nocne. No ani jedna moznost nie je mozna, nakolko mam dve male deti a po nocnej by som nemala kde nechat deti, kedze mm chodi do prace skoro. Mam tam este 20 dni dovolenky. Oni mi vypoved na 99% nedaju, cize si ju budem musiet dat sama. Moja otazka znie, ako dat vypoved? Dohodou? Chcela by som este aspon 3 dni vycerpat D, aby som mala max. podporu a aj som rozmyslala ist potom na PN po tych 3-5 dnoch. A az potom na urad. Je to dobre? Alebo co urobit? Dakujem za kazdu radu