Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Ahojte baby .potrebovala by som poradiť ohľadom nástupu do práce po RD.Na matersku som nastupovala v 07/11 .predtým som bola od febr.na pn.V 2012 som 4 mesiace pracovala na dohodu .rodičovská mi končí v 08/14.keby som dala výpoveď resp.by sme sa na výpovedi dohodli,mohla by som mať nárok na max.podporu?
@zalka Ahoj Zalka, ako je to prosim ta po novom od 1.4.2014? Stale treba cerpat 1 den dovolenky pred ukoncenim PP, aby vznikla max. podpora v nezamestnanosti? Momentalne som stale na RD, od marca 2007 som striedavo na MD a RD. Aky prijem spred prvej MD by bol potrebny na max. podporu? Dakujem.
@zalka
Ahoj zalka .vidím že tu radíš babám ,nemohla by si sa prosím pozrieť na môj prípad o 5 príspevkov vyššie .Dakujem Tá dohoda bola 09-12/12 .s čoho by mi vlastne vypočítavali podporu ?Chcela by som vedieť na čom som kedže zamestnávateľ nejak špekuluje ,respektive mi ponuka prácu v inom meste a musela by som dochádzať 30km .
@zalka Dakujem ti velmi pekne ,vidiš to ma nenapadlo že s toho neboli odvody ,lebo ved ja som to vlastne potom aj pre to prestala robiť.ďakujem potrebovala som vedieť na čom som ,aby som bola pripravená. 😉 aj ked je stále na zvážení či mať robotu za almužnu alebo zostať bez roboty . ☹
@zalka ...ahoj, prosím ťa, chcem sa spýtať o info...ak pred nástupom na matersku dovolenku sme dostavali v práci výpovede z dôvodu rušenia organizácie, tak budem mať nárok na podporu po ukončení rodičovskej dovolenky? A tiež tam platí, že 50% z hrubej mzdy, aj keď som pred nástupom na matersku bola 1 rok PN avšak zamestnaná som bola. A tých 50% je na akú dobu teraz , koľko mesiacov? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď🙂
@zalka ...Ok...takže vlastne iba možno budem mať sociálny príspevok, či ani to? Alebo urad práce mi bude platiť zdravotné poistenie? Také niečo som počula.... A chcem sa spýtať, to sa musím ísť hlásiť mesiac pred dovršením 3 rokov dieťaťa? Alebo stačí nejak týždeň predtým? Ďakujem
Neviete nahodou ci sa k 1.7.nemeni nieco s podporami?uz nebude mozny subeh poistenia povinneho a dobrovolneho.
Myslela som po ukonceni rodicaku a cerpanie den dovolenky.ostatnu preplatit a je z toho max podpora.toto sa nebude menit?
Len somchcela vediet ci sa nechysta nejaka zmena aj v tejto oblasti lebo dcerka maa dnes tri roky a ja mam zaajtra dovolenku a aj podpisanu vypoved.a podporu by som mala mat az od 1. 7. Takze sa modlim aby uz ni nove nevymysleli

@mima2x rado sa stalo