icon

Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

lub12
30. jún 2011

Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem

topas103
4. okt 2015

@svirky dolezite je kolko dni si mala cerpanych nie preplatenych.

svirky
4. okt 2015

@topas103 4 dni som mala cerpanych,z toho to bolo 2 dni pracovnych....len oni potrebuju na socialke moju vyplatnu pasku,aby zistili,ci som mala cerpanu,alebo preplatenu...

zalka
4. okt 2015

@svirky nie preplatená dovolenka ti v takom prípade zabezpečila maax. podporu

svirky
4. okt 2015

@zalka super,takze sa nemusim nicoho obavat a kludne im tam na socialku odniest vyplatnu pasku??

zalka
4. okt 2015

@svirky nie ... ale opýtala by som sa ich na základe akého zákona chcú tento tvoj osobný údaj ako je výplatná páska

svirky
4. okt 2015

Ved ja sa chystam na nich,ze 2 mesiace cakam na rozhodnutie a oni sa do tohto pustili az teraz a este ma bombarduju tymi vecami a strasia kontrolou....vsetko tam maju vo vykaze a oni este chcu odo mna vyplatnu pasku a najviac som sa obavala tej preplatenej dovolenky,ked som to tam videla....velmi ste ma upokojili a neskutocne pomohli...obrovska vdakaaaaa 🙂 🙂

zalka
4. okt 2015

@svirky neni začo , 🙂

tilka82
4. okt 2015

Ahoj @zalka prosim ta,mozes mi povedat,ako dlho podla zakona mi musi poslat socialna poistovna rozhodnutie o vyske podpory? Do 30tich alebo 60 tich dni? Na UP som od 10.augusta a do SP som papiere niesla 4.septembra.tento mesiac by mi uz mala prist podpora,ale zatial este nemam rozhodnutie,tak sa moze stat,ze mi tento mesiac este nic neposlu,ale potom az spatne za 2 mesiace?dakujem

marcincinova
4. okt 2015

@tilka82 Do 60 dní.Treba čakať,ale môžu poslať aj na 30,40 atď deň.60 dní je maximum.

marcincinova
4. okt 2015

A podpora Vám príde až keď obdržíte rozhodnutie.

tilka82
4. okt 2015

@marcincinova dakujem za odpoved,tak teda budem cakat 🙂

zalka
4. okt 2015

@tilka82 podpora chodí po 15stom v mesiaci, čiže majú ešte čas ti poslať rozhodnutie a tiež aj peniaze ... a ak si bola na RD, tak za august nárok na podporu nemáš, až za september ...

tilka82
4. okt 2015

@zalka dakujem,dufam,ze mi este stihnu poslat do 15 teho rozhodnutie,aby prisli aj peniazky.dobru noc

zalka
4. okt 2015

@tilka82 držím päste

matkap
5. okt 2015

Ahojte. poprosila by som Vás o radu, resp. informáciu. V decembri 2009 som nastúpila materskú dovolenku, potom na rodičovskú dovolenku. Potom som otehotnela 2x a nástup na druhú materskú mi vychádzal o 10 dní neskor ako mi skončila prvá rodičovská. Tak som to vykryla dovolenkou zo zamestnania a potom som nastúpila na druhú materskú dovolenku. Teraz mi o pár mesiacov bude končiť druhá rodičovská dovolenka. Môj pracovný pomer stále trvá, ale nepredpokladám, že v práci po 6 rokoch so mnou počítajú. Zmenilo sa celé vedenie a aj na mojom pracovnom mieste je stále tá istá pani. Moja otázka ale znie či budem mať nárok na podporu v nezamestnanosti ak so mnou pracovný pomer ukončia. Ďakujem.

svirky
6. okt 2015

@zalka idem zase k vam o pomoc...stale nemam rozhodnutie a jedna pracovnicka soc.poistovne mi len tak informativne povedala,ze podpora by mi mala vyjst okolo 400,-e...je to mozne,ked mam vym.zaklad za 4 dni 252.99,-e??? Uz vazne mam toho dost,lebo vsetko sa riesilo,aby to vyslo na maximalnu podporu....

majusqa77
6. okt 2015

@matkap narok na podporu mat budes. v pripade, ak mas este nejaku dovolenku a 1 den si vycerpas a zbytok das preplatit mas sancu ziskat maximalnu vysku

katy4
7. okt 2015

@zalka ahoj, prosím ťa, som evidovaná na ÚP od 12.8. /7.8. mi skončila RD/, prišlo mi vyrozumenie z SP, kde je uvedené, že za obdobie 12.8.-31.8. nemám nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti, keďže som ešte za august mala RP. Znamená to, že za tých 20 dní vôbec nedostanem nikdy podporu alebo je to myslené, že je to posunuté? ďakujem.

zalka
7. okt 2015

@katy4 je to posunuté

dia459
10. okt 2015

@zalka Ahoj Zalka, obraciam sa na teba znovu s otázkou podpory. Od 30.9. som evidovaná na úrade práce, ale oznámenie o zaradenì do evidencie mi dali len včera t.j.9 10 při ďalšom kontakte..pýtam sa či neprešvihnem termín na sociálke s odovzdaním ak to odovzdám pondelok 12 . 10 s tým že na tom oznámení je. dátum 1.10 že to bolo vystavené

zalka
10. okt 2015

@dia459 nie neprešvihneš nič .. neboj

dia459
10. okt 2015

@zalka joj no dúfam, lebo pondelok podám aj žiadosť a aj to oznámenir pridám...no čítala som, že he oznamovacia povinnosť 8 dní a neviem či to aj vtedy při podàvaní žiadosti platí či len při změnách nejakých údajov

zalka
10. okt 2015

@dia459 zbytočne by si šla skôr na SP ak nemáš papier z UP .. každý tak chodí tak čo sa tým trápiš ... UP ti tiež nedá papier od jedného dna .. abo napočkanie

dia459
10. okt 2015

@zalka ďakujem ti za povzbudenie 🙂 mám obavy kvôli tomu, lebo viem aký majú poniektorý prístup....nemám veľmi dobrè skúsenosti. Aj preto sa radšej obraciam sem na Vs teda Teba.

zalka
10. okt 2015

@dia459 no to dá ko skoro ti dali papier z UP ... ja som čakala viac ako 3 týždne ...

veronika2509
10. okt 2015

Ahojte potrebovala by som poradit. Dcera bude mat o par dni 6 rokov, s ktorou som dobrovolne na neplatenej rodicovskej dovolenke do 6 rokov. Mam narok na nejaku davku v nezamestnanosti ak som pred nastupom na matersku nepracovala kvoli prvemu dietatu. Minuly rok som odpracovala 6 mesiacov na dobu urcitu za minimalnu mzdu a od aprila do teraz pracujem na dohodu 2hod.denne.dakujem pekne

mima4
10. okt 2015

@dai aspon vies, preco nam v parlamente troni fico a jemu podobni gauneri...

.. tazko menit veci hore, ked tam dole je to prehnite...a peniaze zatemnuju mozog... avsak podvod, ci umyselne vyuzitie diery v zakone vo vacsine pripadov neprinesie pozitiva.... a uz toboz nie financne..niekde to proste pojde dole...

dia459
10. okt 2015

@zalka no len som zvedavá ako dlho bude trvať kým sa to v sp celé vybaví....predpokladám, že nie týždeň :(

zalka
10. okt 2015

@dia459 ved je to nepodstatné .. prvú podporu dostaneš v novembri ... majú času a času

dia459
10. okt 2015

@zalka Až tak skoro? Som čakala horšie...no len aby 🙂 však uvidím....