Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@katkah príklad :
si vezmi máš 12 dní dovolenky, za 1 den dostaneš 10 eur ..
1) čerpeš 1 den dovolenky a skončí ti PP , zvyšok ti preplatia ... čiže 1x10+11x10 = 120 eur tolko výjde výplata za 1 deň , na max. podporu potrebuješ cca 56,5 eur výplatu za 1 den v hrubom ... takto podmienku splníš a podpora bude max.
2) čerpeš 3 dni dovolenku a zvyšok preplatia ... čiže 3x10+9x10=´120 eur ale za tri dni , čiže výplata za 1 den je 40 eur .. a to je menej ako potrebuješ na max. podporu .. čiže dostaneš podporu nižšiu
takto nejako to funguje ... dosad si svoje čísla ... ale ako píšem výplatu v hrubom iste budeš mať viac ako 8x56,50 e = 452e takže max. dostaneš v pohode
@zalka prepac,ze sa pytam,len ma to zaujima...ale...potom na maximalnu podporu mas len ak si po Rodicaku a dostavas vypoved s tym,ze si cerpas aspon 1den dovci plus odstupne? A plus este,ked mas vysoky prijem?
Cize ak napr. Das vypoved,lebo nieco,prosto z nejakych dovodov,preplatia ti len par dni dovolenky alebo mozno ziadnu,lebi si si ju vycerpala zarabas tak medzi 500-700€/mesacne,narok na podporu sice splnas,ale maximalna to asi nebude,ze? ,tak vtedy asi maximum nevyjde,vsak? Neviem,podla akeho vzorca sa to rata..
Vymyslim si - po RD mi vyplatia odstupne,robim inde napr.rok,ale ten plat je tych cca 500-700napr.
Do vypoctu vysky podpory sa pocita aj prijem z odstupneho? Resp.ake obdobie sa pocita do uvahy?
@zalka ahoj zalka, prosim ta o radu..od 1.6.2011 som zamestnana vo fy. / doba neurcita/, syncek sa narodil v juni 2013. Bola som na MD, teraz RD. Od 1.1.2015 do 31.12.2015 som pracovala v inej fy. na dobu urcitu. Teraz od 1.1.2016 som opat na RD. K 31.1. 2015 idem rozviazat prac. pomer / ponukli mi inu poziciu , tu prijat nemozem a odstupne nedostanem tiez./ 30.1.2015 chcem este vo fy. odpracovat + preplatit dovolenku za MD, tak ako si mi uz poradila. Dufam, ze sa dohodnem, viem ze nárok na preplatenie dovolenky pocas MD mám zo zákona.. Chcem sa opytat, z coho a ako sa mi bude rátat potom podpora? Aj z tej fy. kde som pracovala cely min. rok / tam bola hrub.mzda 540 eur / , vo fy. kde chcem ukoncit prac. pomer k 30.1.je hrub. mzda 400 eur. Ten 1 odrac. den teraz v jan. + preplatena dovolenka tiez budu mat vplyv na výsku? Je mozne, aby som si to vypocitala?
Ahojte, potrebovala by som poradiť. V štátnej sfére pracujem od roku 2001. V roku 2011 som zistila, že čakáme bábatko, túto skutočnosť som písomne oznámila zamestnávateľovi.Krátko nato mi bolo oznámené, že ma chcú prepustiť, nakoľko som bola v ochrannej dobe, dohodu o výpovedi som odmietla. Čas plynul ja som prešla z materskej na rodičovskú dovolenku. V roku 2013 sme čakali druhé bábatko. 28 mája 2016 mi končí rodičovská dovolenka. Počítam aj s tým, že možem dostať výpoveď. Ak by sa tak malo stať, mala by som si dovolenku dať preplatiť, prípadne čerpať dva dni dovolenky a dohodnuť sa so zamestnávateľom na výpovedi k 31.máju 2016? Chcela by som dosiahnuť to, aby som poberala vyššiu dávku v nezamestnanosti. Ďakujem za radu

@katkah
2 dni dovolenky ...
PP skončí 23.2. ...
ak ti dá odstupné tak môžeš skončiť PP kludne 29.2. na konci mesiaca ... aj tak budeš mať max podporu.
Máš nárok na celoročnú dovolenku za rok 2013