Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Ďakujem si zlatá
@zalka prepáč že tá toľko otravujem alé tých 730 dni sa ráta za posledné 3 roky? Čiže ked som bola zamestnaná 11mesiacov (rok 2011)otehotnela som do pôrodu som bola pn potom materská rodičovsky dovolenka pred koncom následne opäť materská a teraz 3mesiace rodicovska a výpoveď z organizácia.dôvodov.vyjde mi z toho tých 730dni?
Dobrý deň,
chcela by som vás poprosiť o radu: končí mi RD ( dieťa bude mať 3 roky 9.8.2016 ), chcem zostať ešte rok doma pri dieťati, ale predĺženú rodičovskú dovolenku nám zamietli. Zamestnaná som bola 6 rokov, pracovná zmluva na dobu neurčitú, pred MD 8 mesiacov PN. Teraz by som mala dať výpoveď a ísť na ÚP. Mám si ešte vyčerpať nejakú dovolenku, aby mi vyšla čo najvyššia podpora v nezamestnanosti ? Ak áno, koľko dní ? Ako to celé je ?
Ďakujem veľmi pekne za ochotu a rady
@monikaema1975 Ahoj, vyčerpaj jeden deň dovolenky, ostatnú nech ti preplatia a budeš mať max.VZ pre podporu.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Stačí iba jeden deň ?
@monikaema1975 Áno - veď práve o to ide. 😉
@jarhal dúfam v to 🙂 lebo ku mne sa dostalo, ze u nas v praci to takto nechcú dávať, že radšej preplatia dovolenku alebo vyplatia odstupné. Muž mi tiež hovotí, že je im to výhodnejšie tak ako ty hovoríš. Za 2 týždne tam plánujem ísť tak uvidím. Ale chcem byť pripravená na všetko 🙂
@evittam Dobrý deň, ešte jedna otázka, ak môžem: dieťa bude mať 3 roky 9.8. , k akému dátumu mám skončiť pracovný pomer a kedy čerpať ten jeden deň dovolenky ? Ďakujem
@monikaema1975 na 10.8.vybrat dovolenku a aj k tomu dnu vypoved dohodou. Ak mate vela dovolenky mozte si vybrat dva dni a k druhemu dnu teda k 11.8. dat vypoved.
Dovolenky mam vyse 40 dni.
tak tam pojdem "naprazdno" 🙂
Ďakujem 😉
@monikaema1975 Tak ako ti už bolo napísané. 😉
@zalka , ahoj posim ta o pomoc, kamaratka po ukonceni RD 16.9.2013, ukoncila PP 17.9.2013 a sla na UP. Momentalne je zamestnana,ale idu ich prepustat, a nevie ci si dokaze najst rychlo dalsiu pracu. Pozri sa prosim ta ci to je dobre:
od 2.9.2014 do 30.11.2014 dohody na kazdy mesiac samostatne
od 4.12.2014 PP na dobu urcitu do 30.6.2016. Júl ešte musia odpracovat, nieco podpisovali ale nevie ci zmluvu alebo dohodu- aby odrobili este tento mesiac jul.
Takze z dohod od 2.9.2014-30.11.2014 ma 90 dni.PP od 4.12.2014 dam ze do konca jula bude 606 dni. Este by sa mal ratat ten 1 den, kt. odrobila 17.9.2013. Spolu 90+606+1=697dni. chýba jej tam 33 dni. Zrejme je to blbost ale pre istotu sa opytam: dni kedy bola na RD sa tam nedaju zaratat? ani pripadny nastup na PN ju nezachrani, ci uz tento mesiac ma podpisanu dohodu alebo zmluvu na urcito? Osobne si myslim ze nie, len treba niekde este odpracovat tych 33 dni. Dakujem
@liliana363 dni ked bola na RD tak tie sa jej rátali takisto aj 17.9.2013 do podpory čo brala po RD ...
a ak mala 9/2014-11/2014 dohody samostatne každý mesiac, tak nemusela mať platené odvody poistenie v nezamestnanosti .. tj. ak nemá výplatnú pásku za to obdobie ..t ak jej očividne chýba viac ako 33dní... ja odhadujem,že jej chýba zopár mesiacov.
aby mala 730 dní
@zalka vies mi poradit...1.10,2016 mi konci RD -sobota,predpokladam ,ze budu chciet ukoncit PP,pracujem tam uz cca 8 rok nepretrzite ,mam tam 26dni dovolenky plus 2 mesacne odstupne...to by sa dalo uhrat na sluanu podporu..ale otazka je..v januari teraz vyplacali kazdemu zamestnancovi benefit-200eur za 20 rokov firmy na Slovensku...co mi vyplatili v hodnote 190 eur neprisla mi ani vyplatna paska,neviem co tam strhli,ale odpracovany nemam ani jeden den pocas MD a RD...mohol by ro byt problem pre urcovani vysky podpory?Vdaka

@zalka ahoj prosím ťa poradis mi ešte.do akej doby sa musím zaevidovať na up a následne žiadať soc.poist o dávku v nezamestnanosti po prepustení počas rd.na jeden deň nastúpim do práce a v ten deň aj vypoved preplatia aj dovolenku aj odstupné.dalej ostanem na rodicovskom.tak tak do akej doby mám nárok na dávku z maxima?