Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@zalka ahoj, mozem ta tiez poprosit o radu? rodicovska mi bude koncit 28.2.2017 a potom chcem ist na urad prace, z toho co som si zistila mi vyslo, ze najlepsie by bolo nastupit do zamestnania napr. na 3 dni, s tym ze mi zmenia zmluvu a daju mi dobry plat {da sa s nimi dohodnut} potom skoncim, pojdem na urad prace a davku z nezamestnanosti mi budu ratat z tych 3 dni, je to tak? lebo toho mi povedali na socialke, ale radsej si to overujem
@zalka mam tu co mi vznikla po materskej, kolko je to dni, nevies? ja mam ok zamestnavatela, len on uz v podstate nic nerobi a my sa zasa budeme stahovat do ineho mesta, takze by som to chcela vyuzit a navisit si tu davku na maximum, kolko by som vlastne mala mat hrubu mzdu? 1800 eur?
ahojte. prosim o radu. 24.4. mi konci rodičovská dovolenka. 25.4 by som mala nastúpiť do práce. Zamestnávateľ ma ale informoval, že už so mnou neráta, takže sa dohodneme na výpovedi. Chcem sa spýtať stačí mi jeden den dovolenky, druhý den dám výpoved? Kolko potrebujem aby mi odviedol, na páske som mala vždy len minimálnu mzdu, takže za ten jeden deň dovolenky to nebude veľa, neviem, či mi preplatí ostatnú dovolenku kedže on nerád niečo plati, ale chcela by som sa s ním dohodnúť, tak aby som mala max. podporu. dakujem za rady.
Moze byt vypoved dohodou? Staci vybrat jeden den dovolenky alebo radsej dva?
Dobrý deň ,mozem poprosiť o radu? Rodičovská mi konci 10.6. 2017 kedže to vychádza na víkend tak by som mala nastúpiť 12.6.2017. Ale sme sa presťahovali tak musim dat výpoveď. U zamestnávateľa som si zistila ze mam este 20 dni dovolenky . Ako mam postupovať aby som mala dobrú podporu ? Dakujem za odpoved .
@chater333 Stale je to tu pisane dookola. Vycerpat jeden den dovolenky, ukoncit prac.pomer dohodou o skonceni PP a ostatnu dovolenku ti preplatia. Tak dosiahnes max.podporu. V tvojom pripade-dohoda o skonceni PP k 12.6., 1den dovolenky 12.6.
Toto plati ak si nemala iny PP-dohodu s prav.prijmom pocas RD.😉
Prosím Vás poradte mi.Na MD som nastúpila 6.júna 2014.....syn sa narodil 10.jula 2014.....20.februara 2015 som prešla na RD.Od 24.11.2015 som robila na polovičný prac.pomer do 30.septembra 2016.Odvtedy som znova na RD,ktorá mi končí 10.júla.Chcem sa spýtať,že keby ukončím PP dohodou v mojom zamestaní,z čoho sa mi bude rátať podpora,či z môjho pôvodného zamestnania z ktorého som nastúpila na MD,alebo z toho kde som počas rodičovskej pracovala na plovičný úvàzok.Ďakujem moc.
@evittam vidim ze sa do toho vyznas. Prosim ta chcela by som sa ta spytat, chcem dat vypoved, na materksje som bola od aprila 2015 do 20. 12,2015, potom som cerpala dovolenku az do 16.1.2016. Teraz od juna by som chcela dat vypoved. Z coho by sa mi vyratala DN? z tych 16 dni a odrobenych dni v roku 2015? ostatne sa vyjme? alebo sa spocita aj materska a rodicovska, co by mi potom vysla mala davka? Ci ako to urobit aby mi vysla najvysiia? dakujem pekne za potoc

@engie2
1. narok na podporu je do roka od skoncenia pracovneho pomeru
2. ano, ratalo by sa jej aj z prijmu pred, aj po skonceni RD
3. ano, ale pozor, aby to stihla pocas doby v bode 1
4. ano, da sa, zalezi od dohody so zamestnavatelom. ved to musi vidiet na paskach
5. bude osoba starajuca sa o dieta s tym, ze poistne za nu bude platit stat
ak jej to povedali - inak ja by som potom radsej ostala doma do konca rd a az potom to riesila...