icon

Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

lub12
30. jún 2011

Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem

zalka
19. mar 2017

@mareceka ak požiadaš o skončenie PP k 31.5.17
tak tpodpora sa vyráta z príjmov od 1.6.15 -31.5.17 pričom MD, RD, sa výjmu .. tj. vyráta sa len z tej dovolenky a odpracovaných dní ..

mareceka
23. mar 2017

@jarhal@zalka@evittam dakujem za odpoved. Ste super.

zuzkka1zuzkka
6. apr 2017

Prosím poraďte mi.....od 12.11.2012 som zamestnaná vo firme, dňa 8.3.2014 som nastúpila na materskú dovolenku..dňa 18.4.2017 mi končí rodičovská dovolenka..mám 40 dní starej dovolenky..do práce žial nemožem nastúpit, lebo dcérka ešte nie je prijatá do školky...moja otázka znie, ak sa pojdem evidovať na urad práce, mám nárok na podporu v nezamestnanosti?

zuzkka1zuzkka
6. apr 2017

@evittam
@majusqa77

Prosím poraďte mi.....od 12.11.2012 som zamestnaná vo firme, dňa 8.3.2014 som nastúpila na materskú dovolenku..dňa 18.4.2017 mi končí rodičovská dovolenka..mám 40 dní starej dovolenky..do práce žial nemožem nastúpit, lebo dcérka ešte nie je prijatá do školky...moja otázka znie, ak sa pojdem evidovať na urad práce, mám nárok na podporu v nezamestnanosti?

majusqa77
6. apr 2017
evittam
6. apr 2017
zuzkka1zuzkka
6. apr 2017

@evittam
@majusqa77

Len prosím kolko musím mať odrobených dní aby mi ten nárok na podporu vznikol? - do toho obdobia sa asi nezaratáva materská a rodičovská, nie?

evittam
6. apr 2017

@zuzkka1zuzkka
http://www.socpoist.sk/davka-v-nezamestnanosti
Ak tvoj PP trva samozrejme sa zapocitava aj doba na MD a RD.

zuzkka1zuzkka
6. apr 2017

@evittam
No zatial trva moj PP..ale keď budem musieť dať výpoveď....
Preplatí mi zamestnávatel dovolenku? Možem dať teda ja výpoveď po skončení RD a budem mať narok na podporu?
Výška podpory sa mi vyráta zo mzdy pred materskou?

evittam
7. apr 2017

@zuzkka1zuzkka Ak chces mat max.podporu a da sa s tvojim zamestnavatelom dohodnut,tak ukonci PP dohodou ku dnu 19.4.2017,vycerpes jeden den dovolenky a ostatnu ti preplatia. Takto ziskas max.vysku podpory.

zuzkka1zuzkka
7. apr 2017

Ďakujem..myslím že sa so zamestnávatelom bude dať dohodnúť..a z čoho ju oni potom rátajú, lebo ja som pred materskou zarábala v podstate skoro minim.mzdu, aj tak a keď to urobím ako ste mi písali, tak budem mať nárok na max.podporu?
A prosím može sa stať že mi podporu nakoniec z nejakého dovodu neschvália?

evittam
7. apr 2017

@zuzkka1zuzkka Ano budes mat max.podporu ak spravis ako som ti napisala. A nie nemaju to preco podporu neschvalit-tvoj PP trva od r.2012, narok na podporu mas.

evittam
7. apr 2017

..*ti

evittam
7. apr 2017

@zuzkka1zuzkka Budu ti ju pocitat vlastne z tej poslednej vyplaty kde na jeden den budes mat vysoky vymeriavaci zaklad.

livi217
7. apr 2017

Ahojte, tiež potrebujem poradiť. V júli mi končí RD, pred nástupom som bola zamestnaná od roku 2012. Firma však končí a k 31.4. som prepustená. Dovolenku som si dala preplatiť po skončení materskej a teraz dostanem odstupné. Dostanem maximálnu podporu, či sa mi bude rátať z platu? ďakujem za odpovede

majusqa77
7. apr 2017

@livi217 31.4. ti PP koncit nemoze.
ak, nastup na 1 den do prace + odstupne = max.podpora. inak z platu

zuzkka1zuzkka
7. apr 2017

@evittam

Ďakujeeeeem moc moc moc ☺☺☺👍 ste super.

evittam
7. apr 2017

@zuzkka1zuzkka Za malo.😉

koz
9. apr 2017

@zalka
Ahoj zalka, už v lete si mi veľmi dobre poradila a pomohla, za čo som ti moc vďačná, ďakujem ešte raz, teraz by som sa tiež potrebovala niečo opýtať, ak môžem,Takže som od 9.1.2017 zamestnaná cez agentúru, so skúš. dobou, na dobu určitú do júna. teraz som od 3.4.PN, ktorá stále trvá. Chcem dať výpoveď, práve kvôli zdrav. problémom, len neviem kedy, keď to bude asi už po skúš. dobe, alebo ešte teraz k 9.4., tak ako to prebieha, už tam nechcem ísť ani na deň, chcem ihneď skončiť, potom neviem kedy ukončiť PN, aby to nejako bolo všetko postupné, a idú veľkonočné sviatky, tiež neviem či potom, alebo predtým, a potom sa chcem zamestnať niekde inde čo najskôr. Prosím ťa teda o tvoju dobrú radu, čo mám ako urobiť, aby som to mala všetko ok. Ďakujem moc za tvoju ochotu

zalka
9. apr 2017

@koz no spravidla tri dni vopred by si mala oznámiť zamestnávateľovi skončenie PP v skúšobnej dobe .. písomne a na tvoju kopiu by mal podpísať že prevzal a vybavené ..
ak to dáš zajtra tak štvrtok môžeš skončiť a môžeš to riešiť aj počas PN

verculiq92
9. apr 2017

Zienky dostala som na vás avízo ze viete poradiť 🙂 potrebovala by som vedieť ci mam nárok na podporu a ako to vsetko urobiť... od februára 2012 som bola na RD do februára 2015... v apríli som nastúpila do prace jednej po tyzdni do druhej a po dvoch týždňoch do tretej :D v ktorej som uz ostala a mam TTP a stale som tam zmestnana este.... teraz som bola od marca 2016 na materskej do januára 2017 (mam dvojky) a od vtedy som na RD ktorý mi konci v apríli 2018... po skončení sa nemôžem vrátiť do prace pretože mi časovo bohužiaľ nevyhovuje kvôli deťom cize chcem dat výpoveď... ako to urobiť vsetko? A mam vôbec nárok na tu podporu? A ak ano tak vlastne ja sa pocas tej podpory zamestnám tak mi bude zrušená ze? Dakujem Vám pekne 🙂

koz
9. apr 2017

@zalka
dobre, ale keď 3 mesiace skúšobnej vypršali asi dnes od 9.1. do 9.4.? alebo sa mi to predlžuje-tá skúšobná- o tie dni, kedy som bola PN?

verculiq92
9. apr 2017

@verculiq92 a este som bola vlastne od októbra 2016 na PN az do materskej

zalka
9. apr 2017

@koz skúšobná doba sa predlžuje o dni kedy si bola na PN

koz
9. apr 2017

dobre, to je super, tak to tak akurát vychádza tento týždeň, a PN ak bude treba môže trvať aj ďalej, ale musím ísť aj na úp, že?

zalka
9. apr 2017

@koz až ked ti skončí PN a PP až potom môžeš ísť na UP

koz
9. apr 2017

dobre, ak PP skončím 12.4., PN skončím 13.4. to bude akurát 11. deň pnky, alebo radšej 14.4.? potom v utorok po sviatkoch musím už na úrad?

evittam
10. apr 2017

@koz Ved zostan na PN. Teda ak nejdes do dalsej prace.

jaruna31
10. apr 2017

Dobry den,chcela by som aj ja poradit.Rodicovska dovo mi konci 26.4 k 1.maju som sa dohodla na ukonceni PP dohodou,lebo moje miesto ,,zrusili,,.od 27 do 30.cerpam dovolenku 2dni plus vikend,ako ma to ovplyvni pri vypocte davky v nezamestnanosti?je lepsie cerpat iba jeden den?su tam velke rozdiely? Dakujem

koz
10. apr 2017

@zalka
ďakujem moc za rady, uvidím ako to pôjde, ste zlaté všetky, čo nám tu pomáhate a dobre poradíte, neviem čo by sme bez vás robili, ďakujem za ochotu baby,držte sa, nech sa vám všetko darí