Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Prosím poraďte mi.....od 12.11.2012 som zamestnaná vo firme, dňa 8.3.2014 som nastúpila na materskú dovolenku..dňa 18.4.2017 mi končí rodičovská dovolenka..mám 40 dní starej dovolenky..do práce žial nemožem nastúpit, lebo dcérka ešte nie je prijatá do školky...moja otázka znie, ak sa pojdem evidovať na urad práce, mám nárok na podporu v nezamestnanosti?
Prosím poraďte mi.....od 12.11.2012 som zamestnaná vo firme, dňa 8.3.2014 som nastúpila na materskú dovolenku..dňa 18.4.2017 mi končí rodičovská dovolenka..mám 40 dní starej dovolenky..do práce žial nemožem nastúpit, lebo dcérka ešte nie je prijatá do školky...moja otázka znie, ak sa pojdem evidovať na urad práce, mám nárok na podporu v nezamestnanosti?
@zuzkka1zuzkka ano
@zuzkka1zuzkka Ano.
@zuzkka1zuzkka
http://www.socpoist.sk/davka-v-nezamestnanosti
Ak tvoj PP trva samozrejme sa zapocitava aj doba na MD a RD.
@evittam
No zatial trva moj PP..ale keď budem musieť dať výpoveď....
Preplatí mi zamestnávatel dovolenku? Možem dať teda ja výpoveď po skončení RD a budem mať narok na podporu?
Výška podpory sa mi vyráta zo mzdy pred materskou?
@zuzkka1zuzkka Ak chces mat max.podporu a da sa s tvojim zamestnavatelom dohodnut,tak ukonci PP dohodou ku dnu 19.4.2017,vycerpes jeden den dovolenky a ostatnu ti preplatia. Takto ziskas max.vysku podpory.
Ďakujem..myslím že sa so zamestnávatelom bude dať dohodnúť..a z čoho ju oni potom rátajú, lebo ja som pred materskou zarábala v podstate skoro minim.mzdu, aj tak a keď to urobím ako ste mi písali, tak budem mať nárok na max.podporu?
A prosím može sa stať že mi podporu nakoniec z nejakého dovodu neschvália?
@zuzkka1zuzkka Ano budes mat max.podporu ak spravis ako som ti napisala. A nie nemaju to preco podporu neschvalit-tvoj PP trva od r.2012, narok na podporu mas.
..*ti
@zuzkka1zuzkka Budu ti ju pocitat vlastne z tej poslednej vyplaty kde na jeden den budes mat vysoky vymeriavaci zaklad.
Ahojte, tiež potrebujem poradiť. V júli mi končí RD, pred nástupom som bola zamestnaná od roku 2012. Firma však končí a k 31.4. som prepustená. Dovolenku som si dala preplatiť po skončení materskej a teraz dostanem odstupné. Dostanem maximálnu podporu, či sa mi bude rátať z platu? ďakujem za odpovede
Ďakujeeeeem moc moc moc ☺☺☺👍 ste super.
@zuzkka1zuzkka Za malo.😉
@zalka
Ahoj zalka, už v lete si mi veľmi dobre poradila a pomohla, za čo som ti moc vďačná, ďakujem ešte raz, teraz by som sa tiež potrebovala niečo opýtať, ak môžem,Takže som od 9.1.2017 zamestnaná cez agentúru, so skúš. dobou, na dobu určitú do júna. teraz som od 3.4.PN, ktorá stále trvá. Chcem dať výpoveď, práve kvôli zdrav. problémom, len neviem kedy, keď to bude asi už po skúš. dobe, alebo ešte teraz k 9.4., tak ako to prebieha, už tam nechcem ísť ani na deň, chcem ihneď skončiť, potom neviem kedy ukončiť PN, aby to nejako bolo všetko postupné, a idú veľkonočné sviatky, tiež neviem či potom, alebo predtým, a potom sa chcem zamestnať niekde inde čo najskôr. Prosím ťa teda o tvoju dobrú radu, čo mám ako urobiť, aby som to mala všetko ok. Ďakujem moc za tvoju ochotu
Zienky dostala som na vás avízo ze viete poradiť 🙂 potrebovala by som vedieť ci mam nárok na podporu a ako to vsetko urobiť... od februára 2012 som bola na RD do februára 2015... v apríli som nastúpila do prace jednej po tyzdni do druhej a po dvoch týždňoch do tretej :D v ktorej som uz ostala a mam TTP a stale som tam zmestnana este.... teraz som bola od marca 2016 na materskej do januára 2017 (mam dvojky) a od vtedy som na RD ktorý mi konci v apríli 2018... po skončení sa nemôžem vrátiť do prace pretože mi časovo bohužiaľ nevyhovuje kvôli deťom cize chcem dat výpoveď... ako to urobiť vsetko? A mam vôbec nárok na tu podporu? A ak ano tak vlastne ja sa pocas tej podpory zamestnám tak mi bude zrušená ze? Dakujem Vám pekne 🙂
@verculiq92 a este som bola vlastne od októbra 2016 na PN az do materskej
dobre, to je super, tak to tak akurát vychádza tento týždeň, a PN ak bude treba môže trvať aj ďalej, ale musím ísť aj na úp, že?
dobre, ak PP skončím 12.4., PN skončím 13.4. to bude akurát 11. deň pnky, alebo radšej 14.4.? potom v utorok po sviatkoch musím už na úrad?
Dobry den,chcela by som aj ja poradit.Rodicovska dovo mi konci 26.4 k 1.maju som sa dohodla na ukonceni PP dohodou,lebo moje miesto ,,zrusili,,.od 27 do 30.cerpam dovolenku 2dni plus vikend,ako ma to ovplyvni pri vypocte davky v nezamestnanosti?je lepsie cerpat iba jeden den?su tam velke rozdiely? Dakujem

@mareceka ak požiadaš o skončenie PP k 31.5.17
tak tpodpora sa vyráta z príjmov od 1.6.15 -31.5.17 pričom MD, RD, sa výjmu .. tj. vyráta sa len z tej dovolenky a odpracovaných dní ..