Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
čiže odhlásiť sa 29.8. a 31.8 podpísať dohodu o ukončení pracovného pomeru a 1.9 sa hlásiť na UP tak však
a potom naspäť sa neprihlasujem do sociálky
@zuzkulinka Ano prihlasujes.
Dobry den.Chcem od vas radu prosiiim.27.8.mi konci rodicovska od 28.8.by som mala ist na urad .
Chcem sa spytat keby sa zamestnam od 28.8.na par dni mam narok na podporu?
Predtym som bola zamestnana a vypoved som dala ku 27 .8.a dovolenku mi preplatili este predtym..dakujem
@werkanr1 môžem sa ťa opýtať? Dala si ty v práci výpoveď? Alebo si mala zmluvu na dobu určitú? Pýtam sa kvôli tomu, že chcem dať výpoveď ja, či potom na úrade práce nebudú mať pripomienky, že ja som dala výpoveď...
@nikuska744 Jasne napisala,ze ukoncili PP dohodou. A je jedno ako skončí PP-na UPSVaR to neriesia.
Ak si na RD a tvoj PP trva a mas dovolenku tak si môžeš zariadiť maximálnu podporu.
@gulisko Narok na dovolenku vzniká aj pocas MD, pocas RD už nie.
Pokial sa nezmenia zákony tak stačí urobiť tak, že ukončis PP dohodou na druhý den od skončenia RD-vycerpes jeden den dovolenky a ostatnu ti preplatia. Takto ziskas max.podporu. Pozor nesmies mat pocas RD iny PP, z ktorého sa odvadzaju odvody na poistenie v nezamestnanosti.
Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mi viete poradit. RD mi konci v aprili buduceho roku. Chcela som nastupit do prace uz od septembra, ale zamestnavatel nema pre mna miesto a chce mi dat vypoved. Nechcem cakat do aprila, chcem si novu pracu hladat hneď. Mozem to urobit tak, ze nastupim do prace na 1 den, na druhý mi da zamestnavatel vypoved? Ja poziadam o zrusenie rodicovskeho prispevku a budem ziadat o davku v nezamestnanosti? ( davka v nezamestnanosti mi vychadza vyssia ako RD) Je to mozne, neviete niektora?
Dakujem za radu 🙂 Muz je zamestnany, ale to asi nevadi, nie?
@evittam Maximálna podpora sa poberá pol roka a potom? Prepáč, ale ja fakt o tom nemám ani šajnu.
@nikuska744 No potom nic
Zamestnanie napriklad.
@evittam a prihlasujem sa kedy ked budem na UP toho 1.9. však dakujem krasne
@zuzkulinka Ano

@zuzkulinka Ano odhlasit,nakolko sa ti obnoví PP.