Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@zuzkulinka Ja vôbec nerozumiem o čo ti ide.
@evittam no ja som to tak pochopila, že musím byť 2 roky MD a RD a ked tam dala datum 1 augusta či mi to nepokazila, lebo 2 roky je až 20.8. neviem čii ma rozumiete
@zuzkulinka Nie vôbec nerozumiem. Narok na podporu vznika ak mas 730dni PvN za posledne 3roky pred ziadostou o podporu, pokial PP trva tak sa pocita aj obdobie MD a RD.
čo .MD začala 20.8.2015, odhlásila som sa 28.8.2017, 29.8. muž bol na RD, 31.8.2017 som podpísala výpoved a 1.9 som sa hlásila na UP a tá z úradu ma odhlásila 31.7 a muža prihlásila 1.8 či teda mám nárok na plnú podporu a prečo tam dala také dátumy, to potom nebudem 2 roky na MD A RD.
@zuzkulinka Od kedy si mala PP?! 20.8.2015 zacala MD ci RD?
Ty si odhlasena z coho od 1.8.? Voči zamestnavatelovi si co od 1.8. ked az 31.8.skoncil PP?
OD 20..8 2015 začala MD, odhlásila som sa z RD 28.8.2017
@evittam Lenže tá pani čo ma odhlasovala tak dala datum 31.7.2017 a od 1.8. prihlasovala muža
@zuzkulinka Koľko ma dieťa rokov? Predpokladam,ze si len prepísala poberanie RP na manžela? Od kedy trval PP?!
@evittam voči zamestnancovi som 31.8.2017 skončení PP A 1.9 HLASENá NA UP
@zuzkulinka No to ale ja nevyriesim kedy si prestala ty poberať RP a zacal manzel. O to pri podpore ani nejde. Ty si bola voci zamestnávateľovi na RD do 31.8., hotovo. Ak máš 730dni PvN za posledne 3roky tak máš nárok na podporu, ak nie tak nemáš.
@evittam Dieťa bude mať 2 roky, ja som len kvôli tomu, aby som mala nárak na podporu plnú preto sme sa prehodili
@evittam PP trval od roku 2013
@zuzkulinka No tak máš nárok na podporu. A mala by si aj po skončení RD v troch rokoch dieťaťa.
a mám nárok na plnú podporu, nemusím byť na MD a RD 2 roky to nie je podmienka
@evittam ja som sa bola odhlasovať to sociálky 29.8.2017 tak to by mali byť 2 roky potom by som mala mať nárok na ma. podporu
@zuzkulinka O akej "plnej" podpore stále pises? Mas normálne nárok na podporu 6mesiacov ako kazdy co splna podmienky nároku.
@zuzkulinka Ak myslíš max.podporu tak to nie, to sa da vo vacsine pripadov zariadit az po skončení RD, nie pocas.
@zuzkulinka Tvoje rozhodujúce obdobie pre výpočet podpory je prijem od 1.9.2015-1.9.2017.
Dobre píšem, prosím @zalka ? 😉
@evittam však ja som skončila RD JA SOM Už NA up
@zuzkulinka Stále nechapes, nevadí. Ty si skončila poberanie RP pocas RD, tvoje dieta nema este 3roky, mohla si byt nadalej na RD. Hotovo.
@evittam no ved to som myslela, že výpočet od 1.9.2015 - 1.9.2017 a za to obdobie som mala len príjem z dovolenky, aj s preplatenia, to som myslel, že mám potom nárok na max. teda aspoň sa pýtam, či ked mi dajú za cca 3 dni 1000 eur, preplatia dovolenku asi cca 30 dni tak to sa vydeli a je to asi max. či sa mylim a za 2 roky je to to 730 dní či je to menej
@evittam aha to som ja nevedela a teraz mi to z čoho vyrátajú to nebudem mať max. však, lebo ak z 3 rokov sa rátajú posledné 2 roky tak to je ten príjem čo mám z PN čI JA SOM Z TOHO Už DEBIL
@zuzkulinka Neviem ci to plati aj v tvojom pripade, preto som sa obrátila na kompetentnejsiu @zalka
Od 2013 (neviem presne od kedy) do 31.8.2017 je to určite viac nez 730dni-daj si to do kalkulačky.
@zuzkulinka PN je nezdaniteľny príjem. Z toho sa podpora nepocita.
NIE JE PN ALE Z DOVOLENKY, PREPáčTE POMýLILA SOM SA
@evittam čo to znamená, že rodičák sa prepíše na otca, to matka bude evidovaná na úpsvar a nebude už na rodičovskej dovolenke a otec sa prihlási na rodičovskú dovolenku, alebo matka ostane na rodičovskej dovolenke, len prepíše rodičák na otca a bude zároveň v evidencii na úrade práce a poberať podporu. taký podobný prípad riešime aj my, týka sa iba o 2 dní rodičáku a nechce úrad práce dať potvrdenie pre otca, ktorý ide na MD Ďakujem
matka chce podporu, od 1.9. prehodila rodičák na manžela a ten od 3.9. išiel na MD, ona sa zaeviduje na úrade práce do 7 dní a následne požiada o podporu od 1.9., dobre urobili a môže sa už odhlásiť z DNP. Každý hovorí ináč. štát bude platiť dôchodkové manželovi? ona prehodí iba rodičák na manžela, či on na tie 2 dní musí byť na rodičovskej, ona už nebude na rodičovskej? celé je to také zložité
@evittam

to nevadí ak tam napíšu, že 1.8 že som sa odhlásila potom nebudem mať 2 roky myslím tú MD a RD viete, či to nevadí, lebo ja som myslela, že musí byť celé 2 roky, ako MD A RD, nie je nečakám že im zavoláte ja len prosím o radu či mi to nedomrvili MD začala 20.8.2015 a PP mám ukončený 31.8.2017 a na úrade som od 1.9. dakujem za radu