Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Žienky prosím vás,k akému dátumu zvyknú posielať dávku v nezamestnanosti.?Neviem to nikde nájsť na nete,. resp všade píšu inak. Alebo to záleží od konkrétnej soc.poist.?
Mohlo by to prísť pred 15.9.?
Vdaka
Mne povedali, že posielajú 11 alebo 12.
Ahojte zienky, necitala som vsetko, tak mozno sa uz o mojom pripade aj nieco pisalo.....RD mi konci 12/2017, pred tym som bola SZCO, odvody som platila z minima, zivnost mam pozastavenu do 05/2018. Za akych podmienok by som mala narok na podporu v nezamestnanosti? Bolo by treba mat urcitu dobu PP? A kolko? Este tolko ze manzel je tiez SZCO.
Ak sa niektora vyznate v tychto veciach ci ste riesili podobnu situaciu budem vam vdacna za pomoc. Dakujem krasne.
Prosím vás poraďte mi. Momentálne som na RD, pred nástupom som pracovala 5 rokov v lekárni a pracovný pomer stále trvá avšak po skončení ma už, že vraj nevezmu, že nemajú rozpočet na ďalšiu laborantku. Chcem si teda vyčerpať dovolenku a ísť na podporu. Avšak dnes ma oslovila známa, že podrebuje niekoho na zástup na 2 týždne na dohodu. Ak jej pôjdem pomôcť neuškodím sama sebe, tak že v prípade, že budem musieť ísť na podporu tak bude omnoho nižšia ako v pripade, že ziadnu prácu na dohodu by som počas RD nemala. Ďakujem veľmi pekne za vaše rady, pomôže mi to. Rada by som jej pomohla ale nechcem sama sebe uškodiť.
@majusqa77 ahoj, veľmi pekne Ta prosim o radu, ako postupovať v mojom prípade, aby som dosiahla max.davku v nezamestnanosti. Na rodičovskej som momentálne s tretím dieťaťom, rodičovské dovolenky nasledovali tri po sebe bez prerušenia, pracovný pomer stále trvá, ale zamestnávateľ ho chce so mnou ukončiť dohodou, keďže z organizačných.dovodov..... tri roky dieťa dovŕši 15. Októbra 2017, nasledujúcim dňom, teda 16. Októbra budem jeden deň čerpať dovolenku v práci, kedy mi zamestnávateľ v tento deň vyplatí aké také odstupné a dovolenku cca 20 dní.staci mi tento jeden deň čerpať dovolenku pre Max. Podporu? Prosím ešte vysvetliť tu odhlášku a prihlášku, kam, v ktorý deň treba ísť a ako to správne odborne nazvať na úrade, aby som sa vyjadrila jasné, keďže úradníčky nie sú veľmi ochotne radiť, veľmi Ti vopred ďakujem za odpoveď a tvoj čas. Zuzana
A čo to je tá prihláška a odhlášku, ak ešte môžem obťažovať, prosím
@majusqa77 čiže za ten deň, kedy čerpám dovolenku 16.10., podám na socpoist odhlášku z dôchodku.poistenia, lebo v ten deň platí za mňa môj zamestnávateľ? A až nasledujúcim dnom, teda 17.10. podávam prihlášku opäť a bude platiť za mňa štát ako za nezamestnanu. Dobre chápem tie dni dva po sebe? Ďakujem ti. ❤
@majusqa77 a znova prihláška na dôchodkové poistenie bude dátum 17.10. lebo od toho dátumu som už nezamestnaná. Rozumiem. Jedna maminka tu radila vyššie, ja som to všetko čítala a ona radila odhlášku s dátumom, keď sa čerpá deň dovolenky. Ja len chcem, nech je to správne. Neviem, či by mi to takto poradili aj za priehradou, čo sa nespútané, to nepovedia

@mijo53 Tak toto je aj na mňa zložité.
@zalka 🤔😉