icon

Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

lub12
30. jún 2011

Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem

uzovicka
5. okt 2017

@majusqa77 v príspevkoch od @suncana som to čítala

uzovicka
5. okt 2017

@majusqa77 áno, rozumiem, čítala som to inak u @suncana

uzovicka
5. okt 2017

Ďakujem za všetky vysvetlenia a za ochotu, si super @majusqa77

suncana
5. okt 2017

@uzovicka moj maly mal 3 roky 13.5., 14.5. Bola nedela, 15.5. Som cerpala 1 den to som sa odhlasila a 16.5. Som sa znovu prihlasila ako poistenec statu, vsetko som vybavila toho 16.5. Uradnicka mi to skontrolovala a bolo vsetko ok, podpora vysla maximalna

uzovicka
5. okt 2017

@suncana ďakujem, že chcete poradiť 😉 len či ten dátum odhlášky si nemala teda 14.5., čiže deň pred nástupom do práce.myslim, že to úradníčka musí vedieť poradiť, aký to má byť den

suncana
5. okt 2017

@uzovicka ale to bola nedela a ja som nepracovala v nepretrzitej prevadzke. uradnicka urcite poradi, ja som tie datumy dopisovala az pred nou, zvysok som mala vyplnene

uzovicka
11. okt 2017

@majusqa77 ahoj, prosim este o pomoc a radu. Je zamestnavatel povinny pri ukonceni Pp dohodou po rodicovskej dovolenke mi dovolenku preplatit v ten jeden den, co ju budem cerpat? Alebo ma mize nutit si ju cerpat celu? Ci je toto niekde v zakone podchytene, ze cerpam 1 den a zvysnu Musi preplatit? Kto vie poradit? Velka vdaka

uzovicka
11. okt 2017

@gapa prosím, môžeš sa pozrieť na môj prípad vyššie, ako s dovolenkou po ukončení PP dohodou po skončení rodičovskej dovolenky? Má zamestnávateľ povinnosť preplatiť, či nemá? Je to jeho dobrá vôľa, či povinnosť zo zákona?
Dakujem

majusqa77
11. okt 2017

@uzovicka s cerpanim musi zameatnavatel suhlasit. Tak isto ako so skoncenim pp dohodou

evittam
11. okt 2017

@uzovicka Tak ako pise
@majusqa77 .
Cize ak s tebou zamestnavatel podpise dohodu o skončení PP k určitému dátumu a vyjde ti čerpať napr.jeden den dovolenky a máš ešte 10dni tak ti ich musi preplatit.

uzovicka
11. okt 2017

Keď zamestnávateľ vie, že nemá pre mňa prácu a chce skončiť dohodou, môže ma pred tým prinútiť vyčerpať všetku dovolenku? Som na RD, chcem nastúpiť do práce a hneď čerpať dovolenku a hneď v ten deň skončiť dohodou. Môže ma nútiť celú čerpať a až potom skončiť?
Ja viem tak, že pri skončení PP nemusím čerpať, ale zamestnávateľ má / musí preplatiť @majusqa77 @gapa

evittam
11. okt 2017

@uzovicka Nútiť ta nemusí, len ti nemusi podpísať dohodu o skončení PP k dátumu,ktory tebe vyhovuje a v tom pripade musis dať výpoveď s vypovednou dobou ak nechces nastúpit.

evittam
11. okt 2017

@uzovicka Alebo teda ak chce skončiť PP dohodou tak ak chce aby so vycerpala dovolenku tak si to spočíta a podpise k dátumu kedy vycerpes dovolenku.

evittam
11. okt 2017

*si

uzovicka
11. okt 2017

@evittam no to sa mi nepáči.to mi potom nevyjde max.davka v nezamestnanosti, alebo?

uzovicka
11. okt 2017

@gapa @evitam @ majusqa77 pokazilo by mi to Max podporu?

uzovicka
11. okt 2017

@majusqa77 dá sa s tým niečo robiť? Môže ma zamestnávateľ nútiť všetku dovolenku vyčerpať a až potom mi podpíše skončenie PP dohodou?

evittam
11. okt 2017

@uzovicka No nevyjde

evittam
11. okt 2017

@uzovicka Este raz a pomaly čítaj: k nicomu ta nutit nemoze ale nic ti nemusi podpisat, už chápeš?😉

uzovicka
11. okt 2017

Poraďte, ako si nepokazit tu Max podporu, ako o nu neprist. Koľko dní môžem čerpať, aby mi ešte vyšla? Myslím, že aj odstupné mi patrí.toto je skončenie dohodou z organizačných.dovodov na strane zamestnávateľa. čo robiť, všetko som mala naplánované a zamestnávateľ trvá na čerpaní, je to zákonom dovolené? Keď konci prác pomer, mala by sa dovolenka preplatiť, či nie?

uzovicka
11. okt 2017

@evittam nechápem, prepáč a prosím, po lopate so mnou

majusqa77
11. okt 2017

@uzovicka dohoda je o dohode, musia suhlasit obe strany

evittam
11. okt 2017

@uzovicka Co nechápes? Konkrétnejšia už nemôžem byť. Buď sa dohodnes alebo nie.

uzovicka
11. okt 2017

Ďakujem, dievčatá. Ste zlaté. Len mi povedzte, má zamestnávateľ v tomto nejakú nevýhodu, keď by chcel, aby som dovolenku čerpala oproti tomu, keby mi ju mal naraz vyplatiť? Nech sa mám čím brániť.idem zajtra vyjednávať, tak ma to euro, prepáčte @majusqa77 @evittam

uzovicka
11. okt 2017

Tak ma to suri malo byť, pc si píše čo chce

majusqa77
11. okt 2017

@uzovicka o kolko dni sa jedna? Resp.o aku sumu?

uzovicka
11. okt 2017

@majusqa77 ide o 17 dní dovolenky

uzovicka
11. okt 2017

Teraz čítam, že ak zamestnávateľ nebude súhlasiť s mojím návrhom, je dobré pre mňa trvať potom na výpovedi zo strany zamestnávateľa, vtedy mi plynie aj výpovedná lehota 3 mesiace plus odstupné, čiže si to zamestnávateľ asi rozmyslí, že by to výpoveďou bolo pre neho drahšie skončiť, tým by som ho pritlačila k dohode po mojom, čo ty na to? Veľká vďaka ti, že sa mi venujes

uzovicka
11. okt 2017

@majusqa77 vyššie, prepac

majusqa77
11. okt 2017

@uzovicka treba preratat co budu ponukat vzhladom na naslednu vysku podpory. To sa neda jednoznacne povedat