Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@majusqa77 ahoj, prosim este o pomoc a radu. Je zamestnavatel povinny pri ukonceni Pp dohodou po rodicovskej dovolenke mi dovolenku preplatit v ten jeden den, co ju budem cerpat? Alebo ma mize nutit si ju cerpat celu? Ci je toto niekde v zakone podchytene, ze cerpam 1 den a zvysnu Musi preplatit? Kto vie poradit? Velka vdaka
Keď zamestnávateľ vie, že nemá pre mňa prácu a chce skončiť dohodou, môže ma pred tým prinútiť vyčerpať všetku dovolenku? Som na RD, chcem nastúpiť do práce a hneď čerpať dovolenku a hneď v ten deň skončiť dohodou. Môže ma nútiť celú čerpať a až potom skončiť?
Ja viem tak, že pri skončení PP nemusím čerpať, ale zamestnávateľ má / musí preplatiť @majusqa77 @gapa
Poraďte, ako si nepokazit tu Max podporu, ako o nu neprist. Koľko dní môžem čerpať, aby mi ešte vyšla? Myslím, že aj odstupné mi patrí.toto je skončenie dohodou z organizačných.dovodov na strane zamestnávateľa. čo robiť, všetko som mala naplánované a zamestnávateľ trvá na čerpaní, je to zákonom dovolené? Keď konci prác pomer, mala by sa dovolenka preplatiť, či nie?
Teraz čítam, že ak zamestnávateľ nebude súhlasiť s mojím návrhom, je dobré pre mňa trvať potom na výpovedi zo strany zamestnávateľa, vtedy mi plynie aj výpovedná lehota 3 mesiace plus odstupné, čiže si to zamestnávateľ asi rozmyslí, že by to výpoveďou bolo pre neho drahšie skončiť, tým by som ho pritlačila k dohode po mojom, čo ty na to? Veľká vďaka ti, že sa mi venujes

@majusqa77 v príspevkoch od @suncana som to čítala