Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@majusqa77 ahoj, prosim este o pomoc a radu. Je zamestnavatel povinny pri ukonceni Pp dohodou po rodicovskej dovolenke mi dovolenku preplatit v ten jeden den, co ju budem cerpat? Alebo ma mize nutit si ju cerpat celu? Ci je toto niekde v zakone podchytene, ze cerpam 1 den a zvysnu Musi preplatit? Kto vie poradit? Velka vdaka
Keď zamestnávateľ vie, že nemá pre mňa prácu a chce skončiť dohodou, môže ma pred tým prinútiť vyčerpať všetku dovolenku? Som na RD, chcem nastúpiť do práce a hneď čerpať dovolenku a hneď v ten deň skončiť dohodou. Môže ma nútiť celú čerpať a až potom skončiť?
Ja viem tak, že pri skončení PP nemusím čerpať, ale zamestnávateľ má / musí preplatiť @majusqa77 @gapa
*si
Poraďte, ako si nepokazit tu Max podporu, ako o nu neprist. Koľko dní môžem čerpať, aby mi ešte vyšla? Myslím, že aj odstupné mi patrí.toto je skončenie dohodou z organizačných.dovodov na strane zamestnávateľa. čo robiť, všetko som mala naplánované a zamestnávateľ trvá na čerpaní, je to zákonom dovolené? Keď konci prác pomer, mala by sa dovolenka preplatiť, či nie?
Tak ma to suri malo byť, pc si píše čo chce
Teraz čítam, že ak zamestnávateľ nebude súhlasiť s mojím návrhom, je dobré pre mňa trvať potom na výpovedi zo strany zamestnávateľa, vtedy mi plynie aj výpovedná lehota 3 mesiace plus odstupné, čiže si to zamestnávateľ asi rozmyslí, že by to výpoveďou bolo pre neho drahšie skončiť, tým by som ho pritlačila k dohode po mojom, čo ty na to? Veľká vďaka ti, že sa mi venujes

@majusqa77 v príspevkoch od @suncana som to čítala