Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
Kocky odstupne sa tiez zohladnuje vo vypocte vysky podpory?
Žienky, poraďte mi. Som tehotná s dátumom pôrodu 26.2. So starším synom som na rodičovskej a 5.2. bude mať 3 roky. Bude mi patriť materská?
@nikuska744 Tvoj PP trva?
@evittam ano trvá
@nikuska744 Tak ano mas narok na MD. Normálne oznam nástup na dalsiu MD pisomne. Nastup na MD mi vychadza na 15.1. Treba este zrusit poberanie RP ale to az s potvrdenim od SP,ze mas narok na MD.
@evittam dakujem veľmi pekne
@nikuska744 Za malo
Dobrý deň kocky chcem sa len informovať rodičovský mi končí 13.7.2018 vychádza to na piatok. Môžem čerpať dv aj sobotu nedeľu a pondelok ísť na úrad ďakujem veľmi pekne za radu
@evittam moEm sa ešte opýtať volala som a účtovnicku a ohosli sme sa že teda preplatia dv aj len sa chcem opýtať koľko musím mať dní predplatenej dv a hovorila že denný vymeriavací základ nebudem mať taký vysoký aby mi vyšla vysoká podpora. Koľko teda musím mať dv a v akej sume.dakjem
@majusqa77
@evittam ahojte mamicky.prosim vas o radu.viem ze sa do toho rozumiete🙂
Zivnostnicka od 5.marca 2018, plati si zatial len zdrav.poistenie..pred zivnostou vycerpala davky v nezamestn. 6mesiacov..v pripade otehotnenia , bude mat narok na materske/rodicovske?(ak neplati soc.poistenie)
V pripade skoreho zistenia tehotenstva a zacatia platieb soc.poist. uz je narok na materske a rodicovsky prispevok??
Vdaka vopred
@laura0107 Co bolo pred podporou? Čisto teoreticky ak by otehotnela aj dnes tak predpokladany TP cca koniec maja 2019 cize ak bude mat za obdobie maj 2017-maj 2019 mat 270dni NP tak bude mat narok na MD. Obdobie podpory sa nepocita.
Narok na RP ma kazda matka ci otec,ktori sa staraju o dieťa.
@evittam dobry den.idem si k Vam zas po radu. Dotycnej skoncila teraz v auguste RD, chcem sa spytat ci ma narok na podporu v nezamestn.
Na MD nastupila v juli 2015. V maji 2015 s nou ukoncili prac.pomer( mala ho na dobu urcitu).od januara 2015 bola na PN rizik.teh.
Od maja 2013 do maja 2015 bola nepretrzite zamestnana. Vraj nema narok na ziadne davky v nezamestnanosti.
Dakujem vopred za odpoved

@palcullka No ak ti nepodpise dohodu o skončení PP k 31.8.tak nemas cim argumentovat. Je to DOHODA.