Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@veronicka0410 Z hrubého príjmu za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu.
Ahoj.citala som viac diskusii no nenasla som podobnu situaciu ako bude u mna. Prosim poradte ci mam sancu ziskat maximalnu vysku davky v nezamestnanosti ak zamestnavatej ma prepusti s dvojmesacnou vypovednou lehotou a ja za tie dva mesiace budem cerpat dovolenku nahromadenu pocas rodicovkej dovolenky za tie tri roky plus co som tam este mala cely rok. Na dohodu ma pravdepodobne nepusti,lebo ma chcu naspat. Tak verzia,ze nastupim na dva dni dovolenky,ostatne dam preplatit je nemozne. Dakujem za pomoc!
Zabudla som bude to v aprili 2019 ,neviem ci sa chystaju zmeny od januara
@evittam ahoj.ak sa mozem opytat, pretoze som to nikde oficialne nasla, odkial mas info o vypocitani najvyssieho denneho vymeriavacieho zakladu - v pripade ukoncenia PP dohodou po RD a cerpani 1-2dni dovolenky? Zda sa mi to nerealne.. aj ked som sa docitala, ze tie 2 roky RD sa vlastne vylucuju z vypoctu. Ale zeby sa stat tak lahko dal vyuzit?😉😁
@michellka85
Jednak sú tu o tom kopy príspevkov a jednak čaro tkvie v preplatení zvyšnej dovolenky, nielen v čerpaní deň-dvoch dovolenky po RD. Takýto celý príjem vrátane preplatenej dovolenky sa prepočíta na ten deň či dva dovolenky, ktoré boli čerpané. RD sa nezapočíta, ak nebol príjem, z ktorého by sa platili odvody.
@michellka85 Tak ako pise
@draik . A trosku základnej matematiky.😉
Ahojte. Viete mi niekto prosim poradit? 31.11. ,som ukoncila predlzenu RD (dala som ju prepisat na muza). Planujem dat vypoved a vycerpat podporu v nezamestnanosti. K akemu dnu je najlepsie dat vypoved aby som mala dobru podporu? Alebo je to jedno? A kolko dni by som mala narok na preplatenie dovolenky? MD od 11/2013-05/2014. Velmi pekne dakujem za pomoc
Ahojte. Vie mi niekto poradit? K 31.10. som ukoncila rodicovsku dovolenku. Cize od 1.11. ma akokeby prijali spet do prace s tym ze si cerpam dovolenku. Mam 17 dni dovolenky. Moja otazka je ze ak sa dohodnem na vypovedi k 8.11. budem mat dobru podporu? Alebo radsej sa dohodnut napriklad na 5.-6. 11. a bude este lepsi vymeriavaci zaklad? Alebo je to uz jedno? Zbytkovu dovolenku mi preplatia. Dakujem velmi pekne za pomoc

nezamestnanosti
Ahojte, prosím o radu. V septembri 2017 som nastúpila na materskú, následne na rodičovskú.Tento mesiac som požiadala o zrušenie poberania rodičovského príspevku a prihlásim sa ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, pretože partner chce poberať materskú. V práci neriešim nič. Ak by som budúci mesiac dala výpoveď, samozrejme vyčerpala by som deň dovolenky a zvyšok by mi preplatili. Môj vymeriavací základ sa ráta z dvoch rokov pred nástupom na materskú alebo z toho jedného dňa? Mám v tomto chaos. Keďže je to predčasné skončenie rodičáku. Ďakujem za rady.