Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@lennkka17 este jedna otazka 😊 pozerala som staru vyplatnu pasku a za dovolenku som tam mala v hrubom nieco vyse 25eur. Cize ak pocitam 17dni x 25 eur to je 425eur a vydelim to poctom dni ktory som akoze nastupila do prace? Cize ked dam vypoved 8meho tak delene 7 a mam vymeriavaci zaklad? Dobre pocitam? 😊
Prosim o radu. Situacia: zena ma niekolko retazovych porodov. Posledne dieta sa narodilo 16.05.2016. Zena je stale zamestnana na TPP. Po poslednej materskej dovolenke cerpala vsetku riadnu dovolenku - preplatili jej ju. Ako postupovat, ak chce po skonceni rodicovskej dovolenky dat vypoved a pol roka cerpat davku v nezamestnanosti? Z akej sumy sa bude ratat, ak hruba mzda pred nastupom na prvu matersku dovolenku bola 2300 Eur v hrubom, tak isto bola tato suma vymeriavacim zakladom pre vysku kazdeho materskeho prispevku? 15.05.2019 je poslednym dnom rodicovskej dovolenky a 16.05.2019 (piatok) by mala nastupit spat do prace? V ktory den dat vypoved? Dakujem.
@evittam este otazocka: rodicak mi konci 13.12. Do konca decembra vycerpam 9 dni dovolenky. (K 31.12.ukoncim PP.) Zvysok mi preplatia (+odstupne). Vyjde mi maximalna podpora? Dakujem pekne.
@michellka85 vyjde
Ahojte prosím o radu. Dávala som si žiadosť na podporu, keďže som po materskej a pred materskou som bola zamestnana.Dnes mi prišlo rozhodnutie z ktorého som total pako lebo je napísané ako pre právnika a elaborat na tri strany.Síce mi ju schválili ale neviem v akej výške. Tak teda prosím ak niekto viete poraďte. V rozhodnuti píšu ze mam narok na dávku v nezamestnanosti vo výške 50% denného vymeriavacieho základu 32.7288 eur. Aká bude teda výška mojej pdpory?ďakujem vopred.
@45kacenka45 Ako máš napísané 50% z 32,7288 je denný VZ. T.j.mesacne 490,93-507,29Eur/mesiac. Staci pouzit kalkulačku.😉
@evittam ďakujem pekne lebo ja som si myslela ze nejakých 200e dostanem.celkom ma tato suma potešila. Ďakujem pekne za vysvetlenie.
Ahojte kocky, hlavne @majusqa77, my sa pozname aj z porodnice u Kocha 🙂 mam taku otazocku, ktora tu asi este nebola zodpovedana. Som stale zamestnana na TPP. Mala som retazove porody, cize bola som na MD od 3/2014, potom v 4/2016 sa mi narodil druhy syn. Lenze po skonceni druhej MD, v 1/2017 som si vycerpala celu dovolenku, na ktoru som mala za tie roky narok, teda 41 dni. Zamestnavatel chce so mnou ukoncit PP dohodou v aprili 2019, hned ako mi skonci RD. Budem mat narok na odstupne. Otazka je, ci vobec budem mat potom narok na davky v nezamestnanosti, ked mi uz neostava ani jeden den dovolenky?
@majusqa77
@evittam
Ahojte maminku, potrebujem vasu radu.
Zistila som ze som tehotna. Porod mi vypocitali na polovicu sept.
Od 1.1.2019 som zacala robit na TPP.
Predtym od marca do konca roka 2018 som bola szčo.odvadzala som len zdrav.poist.
Predtym 6mes. som poberala davky v nezam.
Vznikne mi narok na matersku?
Lebo teraz mam slusny plat.ale 270 dni asi nebudem mat.dakujem vopred
@majusqa77 podla vsetkeho mi bude chybat 30dni.1 mesiac.
Nic sa stym asi neda urobit, vsak? Nejake zadne dvierka?!
Sept.2017-febr.2018 som poberala davky v nezam.
Marec-dec 2018 - szčo, platila som len zdravotne
A teraz som presla na normalnu prac.zmluvu u toho isteho zamestnavatela.od 1.1.2019.

@lennkka17 Vyjde ti max.VZ aj keby si mala priemernu HM 400Eur.