Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@nikuska744 Nie, ale neviem na kolko ma este narok.
@majusqa77
@zalka
@nikuska744 https://www.socpoist.sk/materske/1293s a hladaj obdobie poskytivania davky
@nikuska744 ak dieťa zomrelo v období trvania nároku na materské, nárok trvá do konca druhého týždňa odo dňa úmrtia dieťaťa, nie dlhšie ako do konca 34., príp. 43. týždňa, od vzniku nároku na materské (nie kratšie ako 14 týždňov)
@majusqa77 Dobrý deň, veľmi pekne by som vás chcela poprosiť o radu, 13.6 bude mať syn 3 roky, mám 21 starej dovolenky, ku akému dátumu mám písať dohodu o skončení pracovného pomeru, aby mi vyšla maximálna podpora, ďakujem 🙂
@krivosudska tak ako je tu uz xy-krat pisane. Idealne cerpat 1den dovo, takze k 14.6.koniec pp
@majusqa77 ďakujem vám
Dobrý večer, možte mi prosím niekto poradiť, na MD som nastupila v roku 2015, poberala MD,potom RD DO 2 ROKOV, na RD prešiel manžel a ja som bola na UPSVar 1 rok, vyčerpala som podporu naspäť som sa nevrátila, ale zamestnala som sa ked mi malý skoro 3 roky. Muž poberá RD doteraz nakolko má dieťa už 4 roky, ale kvoli zdravotnému stavu nam to predlzili. Manžel je SZCO a platí si zdravotnú iba momentálne , nevychádza mu viac má len to min, dobrovolné si neplaatí, od januára má byť zvyšená RD NA 370 EUR, PRE TýCH čO PRACOVALI a chcem sa spýtať má nárok na tých 370 eur moj manžel, alebo na tých 270 eur, alebo by bolo lepšie keby sme sa prehodili a myslím, žeja by som mala mať nárok, kedže som pracovala predtým poberala som MD AJ KED som potom bola na UPSVaR a teraz už vyše roka pracujem. Môžte mi prosím poradiť, aby som neprišla o 100 eur, zišli by sa nám na liečebné učely pre malého. Dakujem zo srdiečka
za každú radu
@zuzkulinka nie pre tych, co pracovali, ale pre tych, co poberali matersku
@majusqa77 ciže može byť na RD manžel a dostane 370 eur, alebo sa treba prehodiť, lebo na MD som bola ja
@zuzkulinka a poberal matersku?
@majusqa77 nie iba RD, JA SOM POBERALA
@zuzkulinka tak potom preco 370?
tak by bolo lepšie, keby som ja poberala RD, kedže som predtým poberala MD, NO LEBO CHCEME 370
Myslela, že ked raz na dieta bolo poberaná MD, tak je nárok na na vyssiu RD
@zuzkulinka pokial viem sa to viaze na osobu/dieta. takze by mal narok na ten nizsi RP
@zuzkulinka Vyssia RD neexistuje a ani sa neda poberat. A suhlas s
@majusqa77
@evittam no myslela som, že 270 a 370 čo majú schváliť od januára
@majusqa77 dakujem, ale keby som ja prešla na RD, tak by som mala na vyšší?
@zuzkulinka To je rodičovsky Prispevok. RD=rodicovska dovolenka ta sa nemení.
a prosím Vás, aký je v tom rozdiel rodičovská dovolenka a rodičovský príspevok
@zuzkulinka RD - status voci zamestnavatelovi, RP môžeš poberat bez toho ze si na RD
@evittam dakujem
Dobry den , vedeli by ste mi poradit ci mam narok na podporu v nezamestnanosti aj po 6rokochMD+RD, prva zacala v r. 2017 a druha bude koncit 2023, pracovny pomer mi zatial trva. Velmi pekne dakujem za info.
@adrika1000 ano mate narok
Skúsim oživiť tému.mozem prosím radu,ako ,resp.z čoho by sa mi vypočítala dávky v nezamestnanosti?
Som na RD.tpp mi trvá od 2014 u zamestnávateľa,avšak od 11/21 som pracovala na dohodu ( každý mesiac som niečo odrobila,niekedy viac,niekedy menej).
Dohoda sa mi každé tri mesiace obnovovala.ked mi dohoda skončí 31.3 2024, a u top by som urobila tak,že jeden deň dovolenka 18.4 dovolenka a ukoncenie po k 19.4 ( 17.4 má syn 3 roky),tak sa bude stále rátať len z dohody podpora? Alebo ako? Plat na tú dohodu bol minimálny,a niekedy som odrobila ozaj len 4-5 dní.

@evittam Píšem za kamarátku. Od 25.12.2018 je na materskej dovolenke. Predtým zamestnaná. Dieťa sa jej narodilo 6.2.2019. A včera zomrelo. V deň úmrtia dieťaťa končí materská?