icon

Dávky po dovŕšení štyroch rokov dieťaťa

lilly0812
30. dec 2015

Dobry den, existuje nejaka davka/ prispevok ak ma dieta uz 4 roky? Moj celkovy prijem je 140 eur (davka v hm. nudzi 77,20 + nahr. vyzivne 40,00 + pridavok na dieta). Po zaplateni nutnych vydavkov mi ostava 60 eur na mesiac. Chcem si najst pracu no nemam kde nechat syna, opatrovatelka by bola riesenie no prvy mesiac ju nemam z coho zaplatit. Syn zatial do skolky nechodi, budem rada ak mi ho buduci rok od septembra uz prijmu. Kolektiv by malemu urcite pomohol ma hyperaktivitu s poruchou pozornosti. Akonahle bude mozne podat prihlasku na prijatie do skolky podavam, neviem ci mozem aj do viacerych skolok. Znama mi hovorila, ze by som mala mat narok na prispevok na starostlivost o dieta no kedze nie som zamestnana zrejme z toho nic nebude. Nemam ani zivotne minimum, mohol by nejaky prispevok existovat. Predlzenie RD zo zdravotnych dovodov mi bolo zamietnute, zdravotny stav syna sa uz medzicasom zlepsil takze uz ani nemame narok.

Vyzivne sud zatial nezvysil, 40,00 eur sa mi zda pre 4 rocne dieta velmi malinko. Sud nedokazal preukazat prijem otca zo zahranicia. Pokial ja nemam ako preukazat vydavky na dieta nemam na sude sancu. Podla sudcu je ina vec kebyze chodi syn do skolky a existuju preukazatelne vydavky. Snazim sa o zvysenie aspon na 90 eur no zatial bez uspechu.

Strana
z3
pribinak
30. dec 2015

@lilly0812 vsak presli 3 roky, odvtedy

pribinak
30. dec 2015

@loginexistuje ona potrebuje toho chlapca dat do skolky, on nema az take dgn

charlie1980
30. dec 2015

@lilly0812 Lebo nemali z coho ? Alebo ho nenasli.....? Ako ukoncili ten spis ....? Ja tomu neverim. Za neplatenie vyzivneho je vazenie. A vsetko sa da aj medzinarodne. Bol vobec na sude, ked si podavala? Mali ste vobec sud na SK ?

libka1
30. dec 2015

@lilly0812 to s tym pediatrom ma neprekvapilo. Tato tvoja odpoved je presne v sulade s ostatnymi. Vsetko je problem...

loginexistuje
30. dec 2015

@pribinak no lebo pisala citujem:
lilly0812 @loginexistuje nemyslim, ze by to slo. Syn si vyzaduje nonstop starostlivost, nie je mozne sa pri nom sustredit na inu cinnost. Inak ja necakam, do skolky sa snazim syna dostat uz druhy rok. Na mestskom urade som uz bola, odtial ma vratili na urad prace. Pochodila som urady hore dole. Neocakavam, ze mi pomozu. Isto nie som len ja v takejto situacii, nemozu pomoct kazdemu.
koniec citatu

ak je s nim problem ze sa s nim neda vobec a vyzaduje nonstop starostlivost tak to uz aky musi byt stav .... ja ked som robila z domu tak som ho aj posadila k telke ci dala tablet alebo mal svoje aplikacie na pc a hral sa ... inak sa nedalo...

kristinaanna
30. dec 2015

si evidovaná ako nezamestnaná? ak áno jedno riešenie je aj dobrovolnícka na 4 hod denne, a teraz beží veľa projektov pre mladých do 29 rokov, je to síce len za miín. mzdu ale aj to je niečo, malého treba dať do školky už teraz, alebo ho nezobrali že ty si si doma?

lilly0812
autor
12. jan 2016

@kristinaanna evidovana na upsvar nie som. Syna do skolky neprijali, snad tento rok

lilly0812
autor
12. jan 2016

@charlie1980 sud v SR bol no on tam ani raz neprisiel. Bol predvolany aj na pojednavanie v Nemecku ani tam neprisiel. Nechapem ako nemozu niekoho najst ked maju presnu adresu. Spis ukoncili ako nevymozitelne vyzivne, to mi prislo

kristinaanna
12. jan 2016

@lilly0812 skus poziadat aj o nahradne vyzivne

lilly0812
autor
12. jan 2016

@kristinaanna nahradne vyzivne mam

Strana
z3