icon

Má matka májového dieťaťa nárok na predĺžený rodičovský?

gaaranoluna
Včera o 21:27

Moje dieťa bude mať 3 roky v máji 27, z toho vyplýva že do škôlky je ho možné zahlásiť už v roku 26 na nasledujúci školský rok 26/27 s nástupom v máji 27 (to že ho vezmú je samozrejme nereálne), mám nárok žiadať o predĺžený rodičovský na mesiace máj-august 27? Alebo je to zas nejaké hluché obdobie keď od štátu nič nedostanem?

Strana
z2
anonym_d2fe0f
Dnes o 07:42

Keď si nechcela mať hluché obdobie mala si dcéru zapisať do škôlky už na tento školský rok od pol roka napr a mohla si ísť vo februári už do práce. Môžeš skúsiť obvolat škôlky,.možno niekde budú mať pre vás miesto

anonym_d2fe0f
Dnes o 07:44

Aha a to až o rok. Veď dáš jej zápis od 2.polroka, nie od mája

anonym_207390
Dnes o 07:57

ak máš manžela, potiahne domácnosť, nevidím na Tom nič nereálne, automaticky sme to doma tak mali
Ak si sama, babky, kamarátky, opatrovateľka, súkromné zariadenie.
Alebo nastúpi v polroku od januára ,čiže skôr

saxana000
Dnes o 08:43

Mam dceru co bude mat 3 roky v aprili 27.na jar 26 ideme na zapis do skolky nastup by bol idealne od januara 27 bohuzial inak sa to neda.nemozem s nou ostat doma bez koruny.ak ju pre kapacitu nevezmu tak jedine od maja 27 do septembra 27 sukromne jasle/skolka.mozno mesiac cez leto vykryjeme dovolenkou a babkami.
Tebe vlastne staci len jun jul august od septembra uz by ste mali byt v skolke.zacni si pomaly odkladat z kazdeho rodicaku po 100e bokom.mas na to este rok a pol.. predlzeny rodicak by si dostala len ak ti ho nevezmu ani od septembra 27 do spadovej skolky ani ziadnej inej.

lenkakoc444
Dnes o 12:11

@gaaranoluna ved skus dat od januara 27 a budes mat vykrytu aj adaptaciu. Mozni Ti vezmu. Ja byvam v ba a u bas beru aj 2r odplienkovane deti.
Na predlzeny rp mat narok nebudes v tom roku 27 az v r.28 a teda ktovie cj to vobec bude existovat este.

Strana
z2