Mám nárok na materskú, ak som na úrade práce?
ahojte 🙂 , mam taku dilemu, zamestnanie som ukoncila 15.maja 2012, od vtedy som evidovana na urade prace, bola mi vyplatena davka v nezamestnanosti po dobu 6 mesiacov, teraz som v 5,mesiaci tehotenstva a stale na urade prace, mam vobec narok na matersku davku a rodicovsky prispevok, popravde uz som z toho vsetkeho jelen ☹ , dakujem vopred za rady, ci odpovede 😉
@evittam
@majusqa77
A náhodou neviete ako by som to mala s tou dovolenkou? Keďže v starej firme mám 17 dní dovolenky..mal by mi ju zaplatiť pri ukončení pracovného pomeru, však? Lebo keď nástupom do novej firmy, tam budem mať alikvotnu časť z dovolenky, ktorú mi už asi nezaplatí, keď budem hneď od začiatku prác.pomeru na PN. Je to celé zamotane
@beruska1605 Ano pri skončení PP ti dovolenku musí preplatiť.
@beruska1605 Ved nepodpís dohodu o skončení PP kym ti nedá novu zmluvu bez skúšobnej doby.😉
Žienky potrebujem radu. Som zamestnana od 15.2.2016. Dostala som zmluvu na 1 rok. Táto doba uplynula a zmluvu mi predĺžili na pól roka. Teraz k 1.9.2017 mi opäť predĺžili zmluvu, ale opäť len na pól rok, takže do 31.1.2018. Minulý týždeň som zistila, že som tehotná a tak som si viac než 100% istá, že mi zmluvu od Februára už nedajú. Takže ma čaká úrad práce. Mám teraz naozaj výborný príjem ale bude mi to na niečo platné keď predpokladaný termín pôrodu je až Jún/2018?? Za každú radu vopred ďakujem.
@nivea777 och to mi odlahlo. Uz som to vodela kadejako len nie ruzovo. Sk sa mozem opytat. Ak by som sa dala teda od 1.2.2018 na PN a na matersku nastúpim predpokladam 05/2018 tak materska sa mi bude vyratavat z prijmu z tohto mojho aktualneho zamestnania, alebo to uz ovplyvni aj Pnka n sktoru by som nastupila 1.2.2018?
@evittam
áno, tak mám v pláne, Ďakujem 🙂
Dobry den mna by zaujimalo : bola som evid na urade nasledne po narodeni poberam z uradu prace rodičovsky .treba sa ist niekde hlasit po 8 mes ako ini po materskej ci hned mi to pokračuje.vdaka
@evittam ahoj, chcela by som sa opytat. Som dlhodobo nezamestnana. Gynekolog mi vypisal ziadost o materske. Viem ze narok nemam. Ale na urade prace povedali, ze ju mam aj tak odniest na socialku, aby som od nich dostala rozhodnutie alebo potvrdenie ze nic poberat nebudem. Len neviem, ci na to tlacivo mam vypisat datum od kedy si uplatnujem narok? Alebo ho vypisovať netreba, kedze narok nemam? Staci ze tam lekar uviedol datum ocakavaneho porodu?

@evittam
Ďakujem za rady.. vôbec sa mi tato cela situácia nepáči..a vôbec neviem, čo mám spraviť..lebo sa bojím, že je vyjdem z toho najhoršie☹