icon

Mám nárok na OČR počas letných prázdnin na školáčku?

Včera o 11:57

Ako je to prosím s očr kvôli letným prázdninám? Dá sa aj keď má 7 rokov a je prváčka? Či sa to týka len škôlky? Ďakujem

lienka.7
Včera o 15:01
@anonym_autor

@anonym_c166be neplatene volno nemozem brat. Ale pekne pustili ste sa do mna.
Namiesto empatie znova utok.
Nsvo dat za pravdu ze je to naozaj cele zle..

@anonym_autor NIKTO sa tu do teba nepustil, ja neviem co si ty a tebe podobne vztahovacne. Celá tvoja rodina celé leto robí, žiadna kamarátka nepomoze, žiadna študentka nemôže...
Co ti na to napísať? Chod na FB do skupín co su na stráženie a zadaj dopyt. Neverím, že sa ti NIKTO neozve.

anonym_068e9d
Včera o 15:21
@anonym_autor

@anonym_068e9d paradox pracovna zmluva od roku 2014. Ty?? 🙂 kolko si bola doma

@anonym_autor zmluva od 2017, bola som doma na rodicaku 2 roky a 11mesiacov takze ukludni hormon, o mesiac dlhsie ako ty
Skor som bohuzial nepracovala, studovala som 2 vysoke skoly

anonym_f5e34d
Včera o 15:29
@anonym_5dcf44

@anonym_autor a nemas absolutne nikoho...
Riesili to tisicky zien a vzdy to nejako vyriesili. Neboj sa, nebudes vynimka. Nastartuj mozgove bunky a ries, vymyslaj. Sama musis vediet, kolko a akych pribuznych do toho mozes zapojit. Bezne sa to tak robilo.

@anonym_5dcf44 ma aj rodičov aj otca dietata. No ale klasika, nedá sa, nikto nemôže. A tie co si to vedia zariadiť sú sprosté. No comment

zuzana76
Včera o 15:33
@anonym_autor

@janinah ja skm hladala. Skola ponukla od 8:00. Hned som pisala.. dalo by sa skor? Pracujem o 7:00. Neodpisali mi..a do 16:00 co by som chodila nieco po..samozrejme budem hladat dalej.
Temto rok odpadl sukromna skolka je do 6 rokov. Ta mi poriesila vzdy posledne 2 augustove tyzdne. Teraz sa neda.

@anonym_autor zaplat opatrovatelku, co rano pride k dietatu a zoberie ho do toho tabora, pride na pol siedmu na osmu ho vezme, das jej 20 eur a bude happy, to mas 100 eur na tyzden. Poobede ho bud vyberie tiez ona, alebo ty ako budes stihat, pre tu babu by to bol fajn zarobok, lebo by sa nevenovala cely den dietatu len hodinu rano a potom mozno hodinu, ked by ho vybrala. Takto vies postriedat viac taborov.

adri266
Včera o 15:43

@anonym_autor Mozne riesenie nielen pre Teba:
S otcom dietata sa dohodnut, ze Ty robis rano a on poobede. Mate tym padom poriesene, ze vzdy je niekto k dispozicii.

S rodicmi pasivno agresivne. Ano, otec, chapem, ze pracujes, ale jednoducho bez Tvojej pomoci to nezvladnem, bud taky dobry, ak mozem Tvoju vnucku doviezt na jeden tyzden, naozaj my s tym velmi pomozem. Ano, mysli na to, ze raz budes mozno potrebovat pomoc odo mna ty a ja budem tiez taka napomocna.

Najst si kamosky. Si jednorodic, ale fakt nemas ziadne kamosky? NIkoho v okoli? Pomoct si navzajom. Jeden tyzden ma deti jedna, druhy tyzden druha.

Na sto pro byvas v byte, najdi si nejaku osamelu ochotnu susedku, ktora bude velmi rada s malou aj za nejake drobne alebo jej pomozes hoc aj okna umyt.

Aktivne dalej hladat nove zamestnanie.

Ver mi, ze nikomu z nas pecene holuby do ust nepadali, my s manzelom sme v UK pracovali dva roky na smeny tak, aby vzdy mohol byt niekto s nasou malou dcerkou doma. Ale stale je april, to dovtedy zvladnes. Drzim palce.

anonym_39562b
Včera o 16:06
@anonym_autor

@anonym_068e9d tebe sibka? Ani rzz som to nevyuzila kazde leto ma stalo okolo 500 eur 😅😅😅 ale ano .. chcem byt doma. Pracujem od 19ky a robim fyzicky narocnu prscu. Nejde o to byt doma ide o to aby dieta bolo v bezpeci a v poriadku!

@anonym_autor najviac mudre su tie kde okolo nich lieta cela rodina, ja ta chapem je to narocne ako sama mama s dietatom, ja som to riesila tabormi, 2tyzdne ja dovolenka, dva otec a zvysok chodila so mnou do prace

anonym_39562b
Včera o 16:08
@lienka.7

@anonym_autor NIKTO sa tu do teba nepustil, ja neviem co si ty a tebe podobne vztahovacne. Celá tvoja rodina celé leto robí, žiadna kamarátka nepomoze, žiadna študentka nemôže...
Co ti na to napísať? Chod na FB do skupín co su na stráženie a zadaj dopyt. Neverím, že sa ti NIKTO neozve.

@lienka.7 je vela ludi, kde stari rodicia nechcu, nepomozu

anonym_7176ff
Včera o 16:12
@anonym_bc51b1

@anonym_autor Načo ti bolo dieťa, keď sa oň nevieš postarať a nie si ochotná ani zaplatiť? Otca nespomínaš, to je zasa štátne dieťa, bez otca? Dostala si rady, dokonca máš možnosť ŠKD, mesiac máš poriešený. Hádam si rátala s tým, že dieťa bude mať prázdniny a tie rieši vždy rodič. Hľadaj si študentku v okolí. Nielen ty vyriešiš svoj problém, ale aj ona bude rada, že má brigádu.

@anonym_autor nevšímaj si ju.
@anonym_bc51b1 je mi s teba zle, ty musíš byť nejaká rozmaznaná soplaňa ktorej každý strážil dieťa. Lebo taky človek ktorý má aj trochu starosti by toto nenapísal. V každej skupine vypisuješ aby dávali deti strážiť cudzím ľuďom, sa zobuď už. A hlavne sa nezapájaj tam, kde nevieš dať rozumný názor.

anonym_7176ff
Včera o 16:14
@lienka.7

@lienka.7 a ty čo píšeš toto do každej skupiny ? Ľudia pomalí nedajú cudziemu strážiť psa nie to ešte dieťa.

daren1
Včera o 16:28
@parvinka0001

@daren1 milá moja táto ocr je roky rokuce takže nie od covidu

@parvinka0001 mila moja, to urcite nie

autor
Včera o 16:31
@anonym_7176ff

@anonym_autor nevšímaj si ju.
@anonym_bc51b1 je mi s teba zle, ty musíš byť nejaká rozmaznaná soplaňa ktorej každý strážil dieťa. Lebo taky človek ktorý má aj trochu starosti by toto nenapísal. V každej skupine vypisuješ aby dávali deti strážiť cudzím ľuďom, sa zobuď už. A hlavne sa nezapájaj tam, kde nevieš dať rozumný názor.

@anonym_7176ff ja pracujem dalej. Aby som vsetko stihala tak som podla toho zariadila aj skolu. Takze by ho museli bravat autom. Neviem.. do auta nedam dieta cudzej osobe. Vzdy strazila osoba co som poznala osobne nejaku dobu.. a nikto sa nepozrie na tu druhu stranku. Dieta ma uplne rozhadzane prazdniny. Cez leto bola na 4 roznych miestach.. na zaciatku dost plakala bol to sok aby si zvykol na vsetko.

anonym_e5263e
Včera o 16:38
@anonym_autor

@anonym_7176ff ja pracujem dalej. Aby som vsetko stihala tak som podla toho zariadila aj skolu. Takze by ho museli bravat autom. Neviem.. do auta nedam dieta cudzej osobe. Vzdy strazila osoba co som poznala osobne nejaku dobu.. a nikto sa nepozrie na tu druhu stranku. Dieta ma uplne rozhadzane prazdniny. Cez leto bola na 4 roznych miestach.. na zaciatku dost plakala bol to sok aby si zvykol na vsetko.

@anonym_autor Ja ta naozaj nedsudzujem. Ale na vsetko co sa ti poradi, povies nie, neda sa, nie, ani to nie. Tak co ti poradit, uz jedine zahrat sa na choru. Povies doktorke, ze sa citis slaba, boli ta hlava, ze si vcera aj teplotu mala. A tyzden ti da pn. Ale budete musiet byt doma. A uz ti len tyzden ostane.

anonym_068e9d
Včera o 16:44
@777januska777

Oh baby sa tu zas potrebovali vyzlostit.
Chapem ta autorka, keby som bola v situácii ako ty, neviem ako by som to zvládla. Nemam radu a asi je moj komentár zbytočný. Ale držím ti palce. Každú slobodnú matku obdivujem a mas narok sa aj posťažovať nemusíš byt hrdinka co je dokonala, si tiez len človek, ktory toho zvlada viac ako vela dam tu. Držím ti palce. 🙂

@777januska777 ja som jednorodic, rodicov vyse 100km daleko, obaja pracujuci, bio otec dietata sa nestara od 5mesiaca, jeho rodina sa ale ze absolutne nezaujima uz 4 roky, v podstate od zaciatku
Nemam ziadne susedky, poblizku, ani blizke kamaratky
Ziadnu dalsiu rodinu poblizku a vyriesila som si to a nefnukam

slavomira236
Včera o 17:10
@anonym_autor

@anonym_bc51b1 skd na 2 tyzdne. Nie na mesiac. Otec ma dovolenku 2 tyzdne ako ja

@anonym_autor u nas ani skolska duzina v lete nieje

zuzike123
Včera o 17:28
@anonym_autor

@anonym_autor pozri nejake alternativne skolky a skoly ci neberu deri cez prazdniny, vtedy zvyknu mat menej deti. U nas napr. v lesnej skolke su cez leto aj deti, ktore su uz davno skolaci.

parvinka0001
Včera o 17:57
@daren1

@parvinka0001 mila moja, to urcite nie

@daren1 tak si láskavo pozri na sociálnej poisťovni to že tvoja hlúposť nevedela o Tom je akurát tvoja chýba

oslo1
Včera o 17:59

Autorka, ja ta uplne chapem a teda empatia na tejto stranke, no skoda reci.

Tiez som matka samozivitelka, mala som vynikajuceho manzela (pre tie, ktore si potrebuju kopnut), bohuzial zomrel. Som sama matka v Londyne a teda viem, ako mam rit stiahnutu pred kazdymi prazdninami, sviatkami a vikendami, ked potrebujem robit a nemam kam dat syna (tiez ma 7 rokov).

Ja som zmenila robotu, prave koli starostlivosti o syna.

Nedalo by sa ti zohnat nejaku studentku rano na 2 hodiny (mozno susedu), aby ti dieta postrazila a potom odniesla do tabora?

Pises, ze rodicia byvaju daleko, preco tam nednesies dieta k rodicom na 3 tyzdne, kludne aj vlakom. Ja som takto teraz poriesila velkonocne prazdniny, syna som odviezla k manzelovmu bratovi, ano byvaju daleko, cesta tam trva od 2-4 hodin , podla zapchy, ale je tam 2 tyzdne, ja mozem pracovat a nemusim si zbytocne plytvat dovolenku. Manzelova rodina mi berie syna iba posledny rok, predtym to bol iny zahul. Ale syn nebude maly vzdy, casom to bude lepsie a lepsie.

Neda sa dohodnut s tou skolkou, kam dieta chodilo? Mojho syna jasle mohli este deti v pripravke (reception) zobrat pocas prazdnin. Pokial to maju poistene, neni problem a so 7 rocnymi je parada, tie im zabavia aj tie mensie. Skus sa aj tam opytat.

Popripade sa porozpravaj s rodicmi v triede tvojho dietata, ci by ste si na par dni deti nepovymienali ( u nas nikto nemal zaujem, tak sa uz nepytam).
Kludne si daj aj inzerat, ze hladas niekoho, popripade popozeraj inzeraty.

anonym_c166be
Včera o 18:18

Aj tu skus v skupine Senec zadat poziadavku na letne prazdniny, mozno sa ti niekto ozve

anonym_068e9d
Včera o 18:34
@anonym_autor

@anonym_autor bla bla bla bla
Dieta si musi zvykat, nebude mat cely zivot ako v bavlnke
Bohuzial si jednorodic ako ja, neboj sa neodpadne z nej za tie dva mesiace ked niesi schopna jej zabezpecit sledovanie niekym koho dobre pozna a nevies jej zabezpecit ani strazenie opatrovatelkou
Ty len dalej makaj a nesnaz sa hladat klucky , hold mas uz dieta starsie, tak sa zariad a nefnukaj
Mas tu milion napadov ako to zvladnut a ty len nie a nie a hento nie a toto nie a hentoto a vyhovorka za vyhovorkou
Budete to mat este v zivote tazke ked sa ani jedna z vas nevie nicomu prisposobit

matkahelka
Včera o 18:46
@janinah

@anonym_e5263e stavme sa,ze ich o to nik nepoprosil,lebo vzťahy,lebo neda sa,lebo blabla

@janinah v rovnakej diskusii nedavno si pisala, ze si tabory neriesila, lebo tvoje deti boli so starymi rodicmi. uz mas zrazu skusenosti aj s tabormi. pokojne najdi denny tabor aj vo svojom presove, ktory je dostupny od rana 6.30 do popoludnia aspon do piatej. vela stastia pri hladani!

777januska777
Včera o 18:49
@anonym_068e9d

@777januska777 ja som jednorodic, rodicov vyse 100km daleko, obaja pracujuci, bio otec dietata sa nestara od 5mesiaca, jeho rodina sa ale ze absolutne nezaujima uz 4 roky, v podstate od zaciatku
Nemam ziadne susedky, poblizku, ani blizke kamaratky
Ziadnu dalsiu rodinu poblizku a vyriesila som si to a nefnukam

@anonym_068e9d no vidis ty sama si jednorodič a vies, ze je to narocne a chválim ta zato. Ono mozno by aj tebe pomohlo to zo seba "vyfnukat" lebo kazdy z nas to obcas potrebuje. Ano vo svete silna byt musíš, ale sama pred sebou nemusíš. Rovnako ty, autorka a aj kazda slobodná matka si zaslúžite pochvalu a kazda si rovnako zaslúžite obcas "pofnukat".

anonym_068e9d
Včera o 18:53
@777januska777

@anonym_068e9d no vidis ty sama si jednorodič a vies, ze je to narocne a chválim ta zato. Ono mozno by aj tebe pomohlo to zo seba "vyfnukat" lebo kazdy z nas to obcas potrebuje. Ano vo svete silna byt musíš, ale sama pred sebou nemusíš. Rovnako ty, autorka a aj kazda slobodná matka si zaslúžite pochvalu a kazda si rovnako zaslúžite obcas "pofnukat".

@777januska777 ale ked si precitas komentare, autorka ma milion moznosti, vsetky zavrhla
Lebo chce si valat zadok doma a starat sa o dieta
No bohuzial neda sa, tak hladam moznosti a nie ze vsetko je nie nie nie neda sa, pracuju haloo tak vezmem dovolenku, nema auto, haloo tak idem busom ci vlakom, ma moznosti aj starostlivosti z otcovej strany co dokonca ani ja nemam a len bude fnukat
Ja to nepotrebujem, ja som si leto zariadila dopredu a nebudem brat prachy od statu a opalovat sa na balkone ako autorka

matkahelka
Včera o 18:56

Autorka, neber si tieto komenty k srdcu.tu kazda ma babky, dedov, cely rodinny regiment ochotny sa starat a nedokazu pochopit, ze nie kazdy to tak ma. mne naskakuje zila na krku, ked citam "nepis, ze nemas rodicov ani surodencov..." akoby bolo samozrejme, ze kazdy ma aj rodicov aj surodencov (ja nemam ani rodicov ani surodencov), este k tomu zijucich v tej istej krajine a celych zhavych minat na v podstate cudzie dieta dovolenku a mat ho nonstop na ociach, aby sa mu cosi nestalo. mam pocit, ze poniektore damy tu ziju na ruzovom oblaciku dokonalosti.
A k veci- ak ti to zamestnavatel odtoleruje, chod na klasicku ocr s dietatom. mna sa to zatial netyka, lebo dcera je skolkarka, ale zarucene to tak budem robit, ked bude skolacka.

777januska777
Včera o 19:11
@anonym_068e9d

@777januska777 ale ked si precitas komentare, autorka ma milion moznosti, vsetky zavrhla
Lebo chce si valat zadok doma a starat sa o dieta
No bohuzial neda sa, tak hladam moznosti a nie ze vsetko je nie nie nie neda sa, pracuju haloo tak vezmem dovolenku, nema auto, haloo tak idem busom ci vlakom, ma moznosti aj starostlivosti z otcovej strany co dokonca ani ja nemam a len bude fnukat
Ja to nepotrebujem, ja som si leto zariadila dopredu a nebudem brat prachy od statu a opalovat sa na balkone ako autorka

@anonym_068e9d precitala som si. A uplne autorke rozumiem. Ja mam pomoc a preto to u seba ako problem nevidim. Ale matka sama bez pomoci, musi dat vela peňazí na tábor ci opatrovanie a následne najst spoľahlivé opatrovanie je tiez narocne. Takze mne to nepridu ako výhovorky. Ja pracujem a mam aj babky a predsa mam napriklad pri chorobách hlavu v smutku, lebo neviem ako to zas nakonbinovat. A prázdniny to iste. Ja by som osobne dopriala to OCR alebo aj mensi prispevok autorke a matkám samozivitelkam v lete skor ako napriklad politikom na haciendy. A nemyslim si, ze samozivitelky sa maju cas sa opaľovať na balkóne. Ved sama vies ake to je, si v jednom kole, kazdy ta sudi a kazdy ma pocit, ze vie presne co mas robit a ty si unavena a zničená zo všetkého a ak si chces oddýchnuť alebo požiadaš o pomoc, tak sa aj tak vzdy najde niekto kto ta aj za to kritizuje.

lienka.7
Včera o 19:14
@anonym_7176ff

@lienka.7 a ty čo píšeš toto do každej skupiny ? Ľudia pomalí nedajú cudziemu strážiť psa nie to ešte dieťa.

@anonym_7176ff tak potom nech nevyplakavaju. Možnosti sú vždy. Keď nie sú ochotní pomôcť v rodine, tak potom musí hľadať pomoc u cudzích. Je inak zaujímavé, že ani žiadne kamarátky nepomôžu, proste nikto. O otcovi radšej pomlcim.

lienka.7
Včera o 19:18
@oslo1

Autorka, ja ta uplne chapem a teda empatia na tejto stranke, no skoda reci.

Tiez som matka samozivitelka, mala som vynikajuceho manzela (pre tie, ktore si potrebuju kopnut), bohuzial zomrel. Som sama matka v Londyne a teda viem, ako mam rit stiahnutu pred kazdymi prazdninami, sviatkami a vikendami, ked potrebujem robit a nemam kam dat syna (tiez ma 7 rokov).

Ja som zmenila robotu, prave koli starostlivosti o syna.

Nedalo by sa ti zohnat nejaku studentku rano na 2 hodiny (mozno susedu), aby ti dieta postrazila a potom odniesla do tabora?

Pises, ze rodicia byvaju daleko, preco tam nednesies dieta k rodicom na 3 tyzdne, kludne aj vlakom. Ja som takto teraz poriesila velkonocne prazdniny, syna som odviezla k manzelovmu bratovi, ano byvaju daleko, cesta tam trva od 2-4 hodin , podla zapchy, ale je tam 2 tyzdne, ja mozem pracovat a nemusim si zbytocne plytvat dovolenku. Manzelova rodina mi berie syna iba posledny rok, predtym to bol iny zahul. Ale syn nebude maly vzdy, casom to bude lepsie a lepsie.

Neda sa dohodnut s tou skolkou, kam dieta chodilo? Mojho syna jasle mohli este deti v pripravke (reception) zobrat pocas prazdnin. Pokial to maju poistene, neni problem a so 7 rocnymi je parada, tie im zabavia aj tie mensie. Skus sa aj tam opytat.

Popripade sa porozpravaj s rodicmi v triede tvojho dietata, ci by ste si na par dni deti nepovymienali ( u nas nikto nemal zaujem, tak sa uz nepytam).
Kludne si daj aj inzerat, ze hladas niekoho, popripade popozeraj inzeraty.

@oslo1 empatia na tejto stránke je síce 0 bodov, ale aj ochota hľadať nejaké riešenie. Po pravde, neviem co autorka vlastne očakáva. Rodina nepomoze, kamarátky (zazracne) nema, susedov tiež nie, cudzím dieta nedá, tábory tiež problem... tak ja potom neviem.
Je zaujímavé, ze niekde to ide a niekde ani za....

anonym_f5e34d
Včera o 19:23
@777januska777

@anonym_068e9d precitala som si. A uplne autorke rozumiem. Ja mam pomoc a preto to u seba ako problem nevidim. Ale matka sama bez pomoci, musi dat vela peňazí na tábor ci opatrovanie a následne najst spoľahlivé opatrovanie je tiez narocne. Takze mne to nepridu ako výhovorky. Ja pracujem a mam aj babky a predsa mam napriklad pri chorobách hlavu v smutku, lebo neviem ako to zas nakonbinovat. A prázdniny to iste. Ja by som osobne dopriala to OCR alebo aj mensi prispevok autorke a matkám samozivitelkam v lete skor ako napriklad politikom na haciendy. A nemyslim si, ze samozivitelky sa maju cas sa opaľovať na balkóne. Ved sama vies ake to je, si v jednom kole, kazdy ta sudi a kazdy ma pocit, ze vie presne co mas robit a ty si unavena a zničená zo všetkého a ak si chces oddýchnuť alebo požiadaš o pomoc, tak sa aj tak vzdy najde niekto kto ta aj za to kritizuje.

@777januska777 juj, to by zrazu bolo samoziviteliek, keby sa darí voľná a príspevky naviac. Len autorka tu moznosti ma, to je rozdiel

777januska777
Včera o 19:40
@anonym_f5e34d

@777januska777 juj, to by zrazu bolo samoziviteliek, keby sa darí voľná a príspevky naviac. Len autorka tu moznosti ma, to je rozdiel

@anonym_f5e34d ano pravdepodobne ako zo všetkými príspevkami. A predsa by mi to nevadilo, lebo by som vedela, ze je vela žien ake by tu pomoc potrebovali. Ja mam predsa ine veci ake nemaju ony, par eur navyše pre samozivitelku je len kvapka. A ak nie peniaze, tak mozno aj pomoc s roznymi tábormi atd. Podla mna toto je velky problem v nasej spolocnosti, ze skutočne nemyslíme na taketo matky, lebo zostať sama na dieta je obrovské hrdinstvo, matky si toto maju uvedomit a nebrať sa za nieco menej.

noami12
Včera o 19:47
@lienka.7

@anonym_7176ff tak potom nech nevyplakavaju. Možnosti sú vždy. Keď nie sú ochotní pomôcť v rodine, tak potom musí hľadať pomoc u cudzích. Je inak zaujímavé, že ani žiadne kamarátky nepomôžu, proste nikto. O otcovi radšej pomlcim.

@lienka.7 tak osobne mam jednu známu ktorá není napríklad Slovenka, prišla ako dieťa iba s mamou na Slovensko, mama jej zomrela v tehotenstve a zostala sama. Tiež som jej podala pomocnú ruku, strážila som jej ešte maličké bábätko, pomáhala som jej aj finančne po nejakom čase už som musela pozerať na seba a teraz úprimne tiež by som jej už dve deti nestrážila, za prvé je to veľká zodpovednosť ( mam aj svoje deti a 4 by som nedala naraz ) a za druhé veľa žien tiež si chce užiť leto aj inak a tiež sú pracujúce. Nie každá kamarátka je vysokoškoláčka s voľným časom. A tiež dieťa dať úplne cudziemu človeku neni na mieste. Ono pokiaľ človek nevidí ale iba si myslí aké je všetko jednoduché, krásne, lebo si to predstavuje, tak ťažko vysvetľovať. A niekdo to nemá ani možno finančné ľahké, aby si dovolil platiť 10 eur na hodinu keď zarobí napr. 6e. Alebo aby zaplatil 150 euro za 4 dní v tabore. Keď mu to vyrieši len naozaj že pre dní.