icon

Muž nechce ísť na rodičovskú dovolenku

6. nov 2022

Ahojte. S mužom čakáme dieťa. Nechcela som veľmi, ale on sa bál že časom kvôli zdravotným problémom nebude môcť mať, tak sme sa rozhodli že si spravíme bábo ale moja podmienka bola, že hneď ako to bude možné pôjde na rodičovskú dovolenku on. Ja si budujem celkom slušnú kariéru a nerada by som o ňu prišla, zarábam dost slušné peniaze oproti nemu. On nemá veľmi ambície kariérne rásť a nemá na to v práci ani možnost. Přišlo mi, že bude najlepšie keď rodičovskú dovolenku prevezme on a jemu sa ten nápad zo začiatku páčil tiež. No za pár týždňov mám rodiť a on sa začal tváriť , že vlastně žiadna taká dohoda nebola a má materskú pôjdem na a nechce sa o tomu vôbec baviť. Dne ráno mi povedal, že v práci sa mu za to smejú a že je podpapučník a že on si toto nenechá a preto ostanem s malou doma ja. Povedal mi že som sebecka karieristka a mala by som sa zamyslieť nad sebou že sú mi peniaze prednejšie ako dieťa. A že už teraz trávime malo času spolu lebo som stále v práci, aledoteraz mu to nevadilo dokonca bol spokojný pretože si mohol kúpiť bicyklík za dosť veľa peňazí dovolenka pár krát do roka mu tiež nesmrdela príde mi od neho nefér ze sa mám vzdať práce a kariéry len kvôli tomu že som žena Čo si o tom myslíte?

iwesska
6. nov 2022

@bilberryday Tebe som to nepisala,nemusis reagovat. Mat dieta z vypocitavosti,len aby nejake bolo a co najrychlejsie ho niekomu inemu hodit na krk kvoli kariere je dobre sebecke a nic na tom nazore nezmenim. Ja viem,teraz to nie je moderne,ale radsej budem nemoderna a predpotopna v tomto.

nataly420
6. nov 2022

Joj čo je väčšie ako chlapské ego ? 😂 no zarabas viacej ako on bohužiaľ peniaze treba .. skočil by mu luxus a zohnala by som si opatrovateľku

maminkadeticiek
6. nov 2022

Jaj tak tybsi sebecka karieristka a nie je ti vlastne dieta najpredbejaie a on je co??Toto je strasny podraz,neviem ci by som to rozchodila,hajzel.

tianna
6. nov 2022

Neviem prečo si súhlasila s dieťaťom keď ti bude očividne len na príťaž 🙄 možno aj muža si mohla vymeniť za takého ktorý by chcel tiež kariéru budovať a nie rodinu zakladať.

katkami123
6. nov 2022

A nezávidia mu skôr kolegovia v praci? Lebo robila som pred materskou vo väčšine mužskom kolektíve a toto je pre chlapov typické. Keď zeny závidia, tak tu druhu pred ostatnými zhadzujú, ohovárajú, ale všetko sa deje poza chrbát. Často krát do očí sú veľké kamošky. Muzi, keď závidia, tak si uťahujú z toho druhého a akože “zo srandy” rýpu. A strelia tak vždy silnú slovnú facku a ešte sa na tom rehocú. Mna to celkom zaráža, ze nechce ísť na materskú, pretože u nás tak chlapi bez problémov išli aj z haly, aj z kanclu, ešte sa nezabudli vždy pred odchodom pochváliť, že si to tak ošéfovali, že budú mať tu najvyššiu, ako si doma pri dieťati oddýchnu a budú hrať hry na X-boxe a idu preč z tejto bytčice. Takze ma postoj tvojho manžela zaráža, myslím, ze jeho kolegov to musí skôr riadne žrať, ze niekto bude mat 6 mesiacov platené, ze je doma. Dokonca aj naši menezeri si dali upraviť úplne novú zmluvu na oko na polovičný úväzok s prácou z domu a do toho si zažiadali o materskú s dieťaťom a mali 2 príjmy. Veľa chlapov to takto u nás urobilo, keď bol ešte začiatok tohto boomu a mali 2 príjmy, teraz viem, ze to berú prísnejšie, lebo to zneužívalo kopu špekulantov. Čiže ja za tým vidím závisť a nič viac, na jeho mieste by každý jeden išiel na pol roka domov a ešte to ma platené. Len to pred ním nepovedia, proste mu to chcú prekaziť, aby o tu možnosť prišiel. A on hlupák nevie chytiť rozum do hrsti. Inak, ešte odbocim, ale ako matka, dúfam, ze pôrodom dostaneš aspoň štipku materinského citu, lebo hneď v úvode sa vyjadrovať ako deti nechceš a bolo to niečo otravné, čo ti všetko dobré vezme, no wau. Trochu viac citu by nezaškodilo, aby dieťa pri takej bezcitnosti netrpelo.

tianna
6. nov 2022

A keď už tak super zarábaš porod a hneď po šestonedelí nájdi opatrovateľku a nemusí byť doma ani muž ani ty. Len potom neviem na čo vám vlastne to dieťa bude, asi len ako doplnok alebo že sa to skrátka patrí mať ho.

dadka_bb
6. nov 2022

@dadis krasne napisane

marcella1979
6. nov 2022

ahoj.ja som sa tiez s muzom dohodla.po 10 mesiacoch sme sa vymenili.dokonca je teraz na rodicaku...velmi si pochvaluje.s malym maju krasny vztah.mozem povedat, ze inspiroval dalsich v okoli...

kaca222
6. nov 2022

@dadis už som porodila a hej, mám chute ostať aj tri roky doma 😃 nie preto, že by som zmamičkovatela, ale preto, že mi vyhovuje keď za mňa do práce chodí muž 😂 zlemrovatela som rýchlo, ale samozrejme, pôjdem hneď ako to bude možné. Najneskôr v pol roku, robiť treba 😄

niki11223344
6. nov 2022

Ahoj, hej je to nefer, cele to materstvo vs. Kariera je take ze sa asi vacsina matiek obetuje. Ja by som sa teraz nestresovala na tvojom mieste. Uvidíš ako bude, ako sa zmenis keď bude mala tu, ci by si aj potom keď budes matka chcela a mala energiu sa vratit k praci, resp. Ake babo budes mat bezproblemove/problemove. Praca tu vzdy bude ale rodina nepocka, hlavne tie jedinecne momenty s dieťaťom ked bude objavovat svet.

vinkel
6. nov 2022

Mojej kamarátke muž bol na materskej a tých cca skoro pól roka čo nechodil do prace robil na dome. Samozrejme tam svokrovci pomáhali.

vinkel
6. nov 2022

Aj kolegovia mu hovoria že kedy má mat stebou sex? OpYtaj sa ho 😂

queen_el
6. nov 2022

A ozaj ste sa dohodli, alebo iba muz povedal dobre, dobre aby bol pokoj? Neviem no ty poznas svojho muza najlepsie,ci si ozaj verila, ze to tak bude, urcite su taki chlapi, ale je aj vela takych, ktori radsej povedia ale ved dobre, len uz mi daj pokoj, a potom ked uz je ozajstna vec, tak to cele nechaju na zenu 🤷‍♀️
Podla mna sa to aj tak vyriesi az ked sa realne dieta narodi. Mozno si to obaja rozmyslite, mozno nie a pohadate sa, alebo najdete nejaky kompromis. A co tak ze by si bola doma napr. rok a potom jaslicky? Rok sa ti zda vela? Neviem, tak ja vychadzam zo seba a u mna je taka pomyslena hranica ten cca. rok, ked by som najskor nechala svoje dieta s “cudzim” clovekom (nie rodicom), ked uz velmi treba. To pisem ako matka, ktora tiez neplanuje byt 3r na materskej.

amel
6. nov 2022

Moja otazka:Preco chcete dieta?Co pre Vas znamena dieta?Lebo mne nepride normalne,ze uz dieta pred narodenim je zdrojom hadok a nedorozumeni.
Ver mi,ked sa dieta narodi,bude to 1000x horsie.
S dietatom zivot nenalinkujes.
To ho radsej hod na adopciu,ked musim tak "sprosto"napisat.

esperanka
6. nov 2022

Môžem sa spýtať, ste manželia alebo partneri? Lebo ak ste partneri, vyzerá to skôr tak, že on situáciu využil na to, aby ťa k sebe pripútal, bolo mu jasné, že chceš kariéru, ale bál sa že ho opustíš, tak ti nasľuboval, že ti bude pomáhať a teraz robí mŕtveho švába. Lebo raz keď chcem proste dieťatko, tak ho chcem a jasne že sa budem podieľať na výchove. Úplne mi to príde, len že ťa chcel pripútať k sebe aj podľa jeho vyjadrení. On sa reálne ani nechcel ani nebude starať o dieťa tak to vyzerá.

oira
6. nov 2022

Manzel je podla mna sebecky:
1) bola dohoda medzi vami, ktoru nedrzi
2) viac ho trapi nazor kokegov, ako tvoj
3) este to ani neskusil... pochopila by som, ze sa boji, ze nezvladne starostlivost o tak malicke dieta. Ale odtahuje sa od dohody skor, ako to vobec skusil. To mi pride slabošske a sebecke.

Na druhej strane nevies, co to s tebou spravi, ked budes dietatko drzat v rukach. Mozno celu karieru hodis za hlavu... a ak nie, tak pri tvojom manzelovi a jeho pristupe asi ta opatrovatelka bude naj riesenim. Na svokrovcov alebo nazory druhych, ako zit svoj zivot NEPOZERAJ 🙏💗

katkami123
6. nov 2022

Je to manžel či partner? Lebo dnes sa zeny hlavne pri priateľovi veľmi rady vyjadrujú neurčito.

zmrzlinka2021
6. nov 2022

@esperanka
@katkami123

Dievčatá, ved píse ze muz. Muz znamena manzel. Keby to bol len frajer / priatel, pouzije bud priatel alebo partner.

esperanka
6. nov 2022

@zmrzlinka2021 počkáme na odpoved od autorky 🙂 muž nemusí znamenať manžel...

zmrzlinka2021
6. nov 2022

@aaadkaaa
@simsalabim

Dievčatá, to nepoznáte?

Šikovný, sarmatný, dobre zarabajúci chlap, ktorý ma super job, alebo firmu - úspešný muž.

Šikovná, šarmantná, dobre zarabajuca zena, ktorá ma super job alebo firmu - hnusná karieristka, ktorá nech si dobre rozmyslí, či bude kariera alebo deti... fuj fuj fuj (dajte aj pluvance 😉 )

Na slovensku ešte stále je myslenie niekde v 40tych rokoch minulého storočia západnej europy

syslik81
6. nov 2022

obvolaj jasle alebo zacni hladat opatrovatelku nech si pripravena ... a pekne ucty za ne nech plati muz-chce byt muzom -nech ma na starosti rodinny rozpocet ... nevidim nic v zle na tom vratit sa do prace po 6m .. nerobi to z teba zlu matku-su krajiny kde materska je len tych 6m alebo rok ... otazne je ci to nenarusi tvoj vztah s muzom a doveru .. osobne by som mu uz neverila a mala isty odstup... okolie neries - neziju tvoj zivot

sarah1988
6. nov 2022

No je to super ze máš ambície
Len ešte uvidíš aj ako to bude real
Ako to s dieťaťom všetko budete zvládať
Niektoré deti vedia vyčerpať
Tipujem ze ak aj sa vrátiš do prace .bude to tak ze kým budeš v práci bude s malou a hneď ako prídeš nestihneš ani vydýchnuť a všetko bude na tebe
Upratať,venovať sa ,atď.
Ja tiež pracujem pár hodín v týždni napr.
Manžel pobudnúť s detmi nemá problém
Ale stráži ich to je všetko
Prídem o 18 stej 2x kúpať,a všetko okolo toho keď konečne zaspia všade sú hracky ,a kopa veci
Presne viem co jedli lebo kuchyňa zaprataná...kym dám všetko naporiadok je 22.00
A samozrejme variť prať žehliť to je moja starosť.

alberto1
6. nov 2022

Od konca marca do septembra bol som na RD. Mali sme najkrajšie leto. Pochodili sme vela miest, stanovali sme s deťmi. Aj ja som mal kolegov, ktorí vraveli, ze oni by nešli a ze co budem doma robiť. Dostal som viac, ako bola moja výplata, tak prečo to nevyužiť... Aj tvoj by mohol po tvojej materskej, ale dovodom asi bude, ze sa mu nechce starat o dieta. Je to preňho pohodlnejšie

euka210
6. nov 2022

Moj brat siel s 2 detmi po pol roku na rodicovsku, lebo svagrina ako zubarka nemohla tak dlho nechat ambulanciu. Cize ziadny podpapucnik, dnes sa to da, mas vyssi prijem, logicke riesenie...hoci ja by som od maleho dietata nemohla odist.
Niektori muzi zvladaju starostlivost a take male dieta, moj sa staral o 6mes kym som mala horucky a po 3 dnoch bol rad, ze ide do prace 🤣🤣🤣

zmrzlinka2021
6. nov 2022

@sarah1988 Otazka je, prečo manzel nevie po sebe upratat a od teba ocakava, ze prides z prace a budes po nom upratovat ty.

zmrzlinka2021
6. nov 2022

Este taka porovnaničko:

Zena, ktora na materskej fičí okolo baba, upratuje, vari, vypeka, ozdobuje byty pomaly susedom, kvaskuje, sije, zavara - SAMOŠKA, ved je zena

Chlap, ktory na materskej fičí okolo baba, upratuje, vari, vypeka, ozdobuje byty pomaly susedom, kvaskuje, sije, zavara - POD PAPUČOU A VELKY CHUDAK

sono2
6. nov 2022

Mne príde, že načo vám je dieťa.

littleslovak
6. nov 2022

Je jedno preco ste sa dohodli ako ste sa dohodli, to je len vasa vec, to ze tvoj muz zrazu otocil je nefer, uplny podraz. Najdi si opatrovatelku, napis mu na papier co to bude stat a o kolko napr tych dovoleniek menej preto bude, mozno sa zbada a povie ze radsej pojde na RD on, ako platit velke prachy opatrovatelke. Ale rataj s tym ze tu opatrovatelku naozaj vyuzijes, mozno to s nim totiz nehne.

wiqux
6. nov 2022

To iste mu mozes povedat aj ty. Ze jemu zalezi viac na jeho kariere, na tom co povedia ludia ako na jeho dietati. Tiez som sla do prace po roku, maly do jasliciek a vsetko je v pohode. Avsak, neviem si velmi predstavit, ze by som sla skor. Chcela som...ale bola by som tam tak unavena, ze by som tam ani byt nemusela. Mozes si najst aj tu opatrovatelku, ak ti na to vyjdu peniaze, ale dala by som si minimalne pol roka pauzu. Za pol roka sa toho az tak velmi nezmeni. Mozno by si si v praci vedela vybavit polovicny uvazok alebo pracu na doma, nepises, aky typ prace robis. Treba si sadnut aj s vedenim za stol a realne sa pozhovarat. Ake by boli moznosti a tak.
Chlapi su uz taki, neviem ci s nim pohnes. Tiez by ma to nastvalo.

sarah1988
6. nov 2022

@zmrzlinka2021 no podľa neho to neni žiaden veľký neporiadok🤣