Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Viete niekto kedy ma upsvar druhý vyplatny termín?
@sankysa1 27 v mesiaci, aspoň ten náš.
Baby, keď budete mať niekto znovu tabuľku k vyplacaniu rodicaku tak pošlite sem 😃 ďakujem
@tanusa21 Ďakujem 😊
@tanusa21 prosím, a ktorá ste várka? 😃
@simonabelj prvá
Ahoj. Chcem sa spytat. Dostavam nahradne vyzivne od statu. Dnes mi doslo vyzivne od debila v plnej vyske. Urad prace ma ako zistit, ze mi poslal peniaze? Alebo, ked ich nepreberiem, co sa stane. UP mam istotu. U debila istotu, ze kazdy mesiac budu peniaze nemam.
@babulenka022 rozhodne to musis nahlasit.
@veronikastrickova jo, sak toho som sa bala, ale kebyze ich davam pracaku spat, to by mi mohli z pracaku pisielat, sak jeho sekom im to vratim
@babulenka022 to uz neviem ako funguje, ale ked nenahlasis, mas pruser, ked to zistia. Yo ze ti raz poslal peniaze, neznamena ze to bude pravidelne.
Ahojte mamicky, ja som zabudla poslat papier na peniaze na socialnu🙈 poslala som hned dnes prvou triedou, asi mi uz nepridu tento mesiac peniaze ci? Neviete? Dakujem🙂
@nikcabb pravdepodobne nie, zajtra je sviatok, potom piatok, vikend.. a pondelok už 10. kedy bývajú uzavierky.
@misinka0611 ozaj ja som aj zabudla ze je sviatok zajtra🙈 no tak nic nebudem sa spoliehat😅 Dakujem
Ahojte baby ako to máte tie čo vám skončil pandemicky rodicak?do toho 10 sa nám niečo ráta. O boli deti doma?
@miriss18 Ja som na nom ani nebola ale ako to myslis? 🙂
@misinka0611
@miriss18 tiež akosi nerozumiem otázke,
ale s istotou ti viem povedať že “”do toho 10. “”sa ti neráta absolútne nič.
(to mali akurát deti prázdniny… S rodičovským to nemá vôbec nič)
Pandemický rodičovský sa poberal za mesiac,
ak už len jeden deň v tom mesiaci si nemala nárok
– napríklad si už bola zamestnaná, tak si nárok stratila.
Teda ti nebol vyplatený v ďalšom mesiaci.
– Ale k podstate – pandemický rodičovský sa k 1.1.2022 ZRUŠIL.
*A ešte dodám, že tiež som na pan.rodičaku nebola
@miriss18 pandemicky k 31.12. 2021 zanikol a ty si mala povinnosť sa nahlásiť na úrade práce do 7mich dní teda do 7.1.2022 alebo sa nahlásiť na zdravotnej poisťovni že prechádzaš na neplatenú rodičovskú dovolenku od 1.1.2022 a tým štát za teba platí zdravotné poistenie+ dôchodkové. Ak si sa neprihlásila tak budeš mať na zdravotnej nedoplatok.
Tiež som na pandemickom nebola ale sledujem skupinu na FB kde to rozpisovali všetko.
@malinoismum ja som ho teda poberala pár mesiacov keď maly dovŕšil 3 roky a išli Zrovna letné prázdniny a malého mi nechceli vziať až od septembra a keď už aj chodil zasa som bola zo staršou doma nakoľko mali skoro každý týždeň pozitívneho v škole a musela sa dištančné doma učiť.ešte vlastne aj maly bol nonstop chory,v septembri bol asi 4dni škôlke
@miriss18 U nas pustaju len po jednom dokonca a urad velky ma to zarazilo :D Ja radsej vybavujem po e-maile teraz ale toto som isla osobne zaniest papier kt. socialka nevedela doručit mesiac uradu prace a tym mi brzdila uz vyplatu druheho rodicovskeho.. vosla som dovnutra a vyhnali ma s kocikom von :D
Ale co som chcela na urade sa teraz zaevidovat vies aj cez e-mail teda u nas sa to dá.

@niky21 mne zatiaľ maródka tiež neprišla