icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

alena789
14. jún 2023

Cadca unicredit rp plus pridavky na ucte

micayla997
14. jún 2023

Materska alebo pn ba niekto?

nika_17
14. jún 2023

@micayla997 ba zatial nie

sasanka605
14. jún 2023

@micayla997 materska nie BA

micayla997
14. jún 2023

@sasanka605 tak ta asi az zajtra 🙂

sasanka605
14. jún 2023

@micayla997 tak ja cakam az v piatok, uvidime.

1tomi2
14. jún 2023

Mam slsp

lenka458
19. jún 2023

Ba stále nič

petrazba
21. jún 2023

no dnes je 21 a stale som nedostala RP, banka Unicredit. svagrina z Dubravky dostala 15. juna, ja som z Petrzalky. doteraz chodil pravidelne okolo 15ho, syn ma 8 mesiacov cize nemoze to byt ze uz nemam narok. mam im volat/pisat ci este cakat?

veronikastrickova
21. jún 2023

@petrazba este je 2.vyplatny termin, nemas dovod nemat narok

veroni111
21. jún 2023

@petrazba volala by som tam,keďže ti chodilo pravidelne, možno zabudli a pošlú naraz

nika2212
22. jún 2023

@petrazba materská(socialna poistovna vyplaca) sa poberá 6mesiacov a rodičovský prispevok( urad prace vyplaca) je do 3 rokov dietata alebo do 6 rokov pri zlom zdravotnom stave alebo ked nevezmu do MŠ...vela mamičiek si tieto dve veci mýli. A ked skonci materská davka treba ist na úrad s listom o ukončeni aby posielali rodičovsky prispevok a rodinne pridavky

veronikastrickova
22. jún 2023

@nika2212 materska davka pri 1dietati je 34 tyzdnov, nie 6mesiacov! A nie kazdy ma narok na MD, v takom pripade sa pobera rodicovsky prispevok od narodenia.

nika2212
22. jún 2023

@veronikastrickova pani riesila ze syn ma 8mes. a ci ma narok est e na Rd tak som len podotkla ako to je a ci si nemyli tie dve davky. Keby poberala RD tak ma stale narok kedze ma len 8mes. syncek.... Len o to mi išlo

veronikastrickova
22. jún 2023

@nika2212 nie poukazujes aj tak stale zle. Materska nieje 6mesiacov, ale 34 tyzdnov od nastupu a ano, dieta sa vklude moze narodit aj den potom co na nu nastupis, potom ju mas do cca 8mesiacov dietata, ale aj 2tyzdne po termine, kde mas potom MD do cca 5,5 mesiaca. Na MD mozes dokonca nastupit nie 6tyzdnov pred porodom, ale 8, ale stale dlzka MD pri 1dietati je len 34tyzdnov. Je to obrovsky rozdiel a hlupost co si napisala. A urady maju 2vyplatne terminy, ked nevyplatia ani na druhy volam co sa deje.
Uz chapes aky je rozdiel medzi tym, co si napisala ty a aka je realita?

petrazba
22. jún 2023

Dakujem za odpovede. "ked skonci materská davka treba ist na úrad s listom o ukončeni aby posielali rodičovsky prispevok a rodinne pridavky" toto je pre mna novinka, treba ist na UP osobne s listom o ukonceni ktory posiela Socialna poistovna? Oni medzi sebou tieto veci nekomunikuju?

veronikastrickova
22. jún 2023

@petrazba nie netreba uz ist na UP s papierom zo socialky, iba si ist treba poziadat o rodicovsky prispevok. Tak co ti teda chodilo materska ci rodicak?

petrazba
23. jún 2023

Minuly mesiac mi dosla suma 470eur tak som predpokladala ze je to uz RP a preto som to neriesila, matersku som mala vyssiu. Volala som vcera do SocPoist a povedali mi ze ta platba min mesiac bola este od nich a bola to materska za neuplny mesiac. Volala som aj na UP a ano ako tu pisete musim si ist osobne poziadat s tlacivom na lokalny UP (Technopol). Dakujem za odpovede.

veronikastrickova
23. jún 2023

@petrazba ano materska je za pocet dni v mesiaci, rodicak aj ked budes 1den len, dostanes stale rovnaku sumu okolo 400€. Nic v tomto state nemas bez toho aby si si to vybavila, ale oni ti to doplatia.

veronikastrickova
23. jún 2023

@petrazba ale rovno sa ta opytam pridavky na dieta dostávas? Tych 60€?

mojeprvebabatko
29. jún 2023

Prosím vás,kedy je druhý výplatny termín rodicaku?

mojeprvebabatko
29. jún 2023

@l_ubka prosím ta ten druhý výplatny termín býva kedy

l_ubka
29. jún 2023

@mojeprvebabatko keď posielajú napr 15. a 16. Tak mi chodili peniaze 17.na ucet. Teraz mám už hneď na druhý deň keď pošlú. Boli tu niekde výplatne termíny aj na obrázku,skúsim vám nájsť

l_ubka
29. jún 2023
veronikastrickova
29. jún 2023

@mojeprvebabatko @l_ubka druhy vyplatny termin je okolo 25.

mojeprvebabatko
29. jún 2023

@veronikastrickova od 27 mám nárok,zdrejme som už druhý premeškala,že?

veronikastrickova
29. jún 2023

@mojeprvebabatko od tohto mesiaca? Ved to este ani nespracovali, dostavas peniaze pozadu, nie popredu.cize za jun dostanes v juli. Za jul dostanes v auguste.

mojeprvebabatko
29. jún 2023

@veronikastrickova no ja mám inú situáciu.poberala som ho do 3 rokov,dala som si žiadosť o predĺženie,zamietli a po odvolaní priznali. Teraz v utorok som bola po rozhodnutie a vzdala som sa odvolania,takže to je už právoplatné. Preto som dúfala,že možno ešte pridu-to sú za máj.

veronikastrickova
29. jún 2023

@mojeprvebabatko snivaj, bud rada, ze ti pride buduci mesiac za 2mesiace a ze to este nenatahuju

marketa1111
29. jún 2023

@mojeprvebabatko prosím ta aký predlzeny?? Kôli zdravotnemu stavu?? Či??