Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
Materska alebo pn ba niekto?
@micayla997 ba zatial nie
@micayla997 materska nie BA
@sasanka605 tak ta asi az zajtra 🙂
@micayla997 tak ja cakam az v piatok, uvidime.
Mam slsp
Ba stále nič
no dnes je 21 a stale som nedostala RP, banka Unicredit. svagrina z Dubravky dostala 15. juna, ja som z Petrzalky. doteraz chodil pravidelne okolo 15ho, syn ma 8 mesiacov cize nemoze to byt ze uz nemam narok. mam im volat/pisat ci este cakat?
@petrazba este je 2.vyplatny termin, nemas dovod nemat narok
@petrazba materská(socialna poistovna vyplaca) sa poberá 6mesiacov a rodičovský prispevok( urad prace vyplaca) je do 3 rokov dietata alebo do 6 rokov pri zlom zdravotnom stave alebo ked nevezmu do MŠ...vela mamičiek si tieto dve veci mýli. A ked skonci materská davka treba ist na úrad s listom o ukončeni aby posielali rodičovsky prispevok a rodinne pridavky
@nika2212 materska davka pri 1dietati je 34 tyzdnov, nie 6mesiacov! A nie kazdy ma narok na MD, v takom pripade sa pobera rodicovsky prispevok od narodenia.
@veronikastrickova pani riesila ze syn ma 8mes. a ci ma narok est e na Rd tak som len podotkla ako to je a ci si nemyli tie dve davky. Keby poberala RD tak ma stale narok kedze ma len 8mes. syncek.... Len o to mi išlo
@nika2212 nie poukazujes aj tak stale zle. Materska nieje 6mesiacov, ale 34 tyzdnov od nastupu a ano, dieta sa vklude moze narodit aj den potom co na nu nastupis, potom ju mas do cca 8mesiacov dietata, ale aj 2tyzdne po termine, kde mas potom MD do cca 5,5 mesiaca. Na MD mozes dokonca nastupit nie 6tyzdnov pred porodom, ale 8, ale stale dlzka MD pri 1dietati je len 34tyzdnov. Je to obrovsky rozdiel a hlupost co si napisala. A urady maju 2vyplatne terminy, ked nevyplatia ani na druhy volam co sa deje.
Uz chapes aky je rozdiel medzi tym, co si napisala ty a aka je realita?
Dakujem za odpovede. "ked skonci materská davka treba ist na úrad s listom o ukončeni aby posielali rodičovsky prispevok a rodinne pridavky" toto je pre mna novinka, treba ist na UP osobne s listom o ukonceni ktory posiela Socialna poistovna? Oni medzi sebou tieto veci nekomunikuju?
@petrazba nie netreba uz ist na UP s papierom zo socialky, iba si ist treba poziadat o rodicovsky prispevok. Tak co ti teda chodilo materska ci rodicak?
Minuly mesiac mi dosla suma 470eur tak som predpokladala ze je to uz RP a preto som to neriesila, matersku som mala vyssiu. Volala som vcera do SocPoist a povedali mi ze ta platba min mesiac bola este od nich a bola to materska za neuplny mesiac. Volala som aj na UP a ano ako tu pisete musim si ist osobne poziadat s tlacivom na lokalny UP (Technopol). Dakujem za odpovede.
@petrazba ano materska je za pocet dni v mesiaci, rodicak aj ked budes 1den len, dostanes stale rovnaku sumu okolo 400€. Nic v tomto state nemas bez toho aby si si to vybavila, ale oni ti to doplatia.
@petrazba ale rovno sa ta opytam pridavky na dieta dostávas? Tych 60€?
Prosím vás,kedy je druhý výplatny termín rodicaku?
@l_ubka prosím ta ten druhý výplatny termín býva kedy
@mojeprvebabatko keď posielajú napr 15. a 16. Tak mi chodili peniaze 17.na ucet. Teraz mám už hneď na druhý deň keď pošlú. Boli tu niekde výplatne termíny aj na obrázku,skúsim vám nájsť
@mojeprvebabatko @l_ubka druhy vyplatny termin je okolo 25.
@veronikastrickova od 27 mám nárok,zdrejme som už druhý premeškala,že?
@mojeprvebabatko od tohto mesiaca? Ved to este ani nespracovali, dostavas peniaze pozadu, nie popredu.cize za jun dostanes v juli. Za jul dostanes v auguste.
@veronikastrickova no ja mám inú situáciu.poberala som ho do 3 rokov,dala som si žiadosť o predĺženie,zamietli a po odvolaní priznali. Teraz v utorok som bola po rozhodnutie a vzdala som sa odvolania,takže to je už právoplatné. Preto som dúfala,že možno ešte pridu-to sú za máj.
@mojeprvebabatko snivaj, bud rada, ze ti pride buduci mesiac za 2mesiace a ze to este nenatahuju
@mojeprvebabatko prosím ta aký predlzeny?? Kôli zdravotnemu stavu?? Či??

Cadca unicredit rp plus pridavky na ucte