icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

sabina1996
13. dec 2023

@kio21 Košice, SLSP áno prišla materská pred cca pól hodinou

monikabotosova
13. dec 2023

@kio21 áno áno, dnes prišli už 🙂 ale mne chodí tak neskôr, okolo 12. Som dostala 🙂

verca1802
15. dec 2023

Prídavky mi nabehli 12.12 a doteraz stále rodičovský nič ako je to možné ? Narodilo sa mi babo a rodičovský poberám ešte na staršiu (nemala som nárok na materské) ..je možné že to tam nejako doplietli a zrušili mi ho alebo je ešte nejaká šanca ze príde?

paty277
15. dec 2023

@verca1802 a na bábätko poberas materskú ?

verca1802
15. dec 2023

@paty277 nie nie ja nemám vôbec nárok na materské, dcérka mam 1 a pol roka . Tak poberam rodičovský na ňu a kazali mi prísť keď bude mať 3 roky ze si prehlasim rodičovský na to mladšie. Mam pocit ze ona mi ho zrušila na dcérku už teraz a akosi zabudla nahlásiť na babo . Ako nechápem ako sa im takéto čosi môže stat

paty277
15. dec 2023

@verca1802 aha tak to by som zavolala v pondelok že kde je chyba aj keď tento mesiac asi nič z toho už čo je podľa mňa blbe že tak na Vianoce 😕

monika07142019
15. dec 2023

@verca1802 a ten rodičovský pri narodení babatka ste dostali ? Určite by som zavolala, kde je problém,, ja som to mala tiež tak ze som na staršieho brala a v pohode nebol problém

doda2
19. dec 2023

@puskaruka náhodou na rok 2024 nemáte k dispozícii takuto tabuľku ?

andigab
19. dec 2023

@verca1802 ahoj, nabehol už rodičák?

puskaruka
19. dec 2023

@doda2 bude v novom roku

veronikastrickova
19. dec 2023

@andigab uz boli

misinka0611
19. dec 2023

@andigab 12.12 nabehol.

andigab
19. dec 2023

@veronikastrickova vďaka za odpoveď. Problém bol ten, že mi skončila materská a nedala som žiadosť o rodičák. A to som na upsvar bola pred týždňom a nepovedali, že potrebujú žiadosť. Takže máme skromnejšie Vianoce .

andigab
19. dec 2023

@misinka0611 vďaka za odpoveď

misinka0611
19. dec 2023

@andigab Jaj, áno treba žiadosť a keď máš čas čím skôr ju daj keďže idú sviatky. Vo štvrtok nestrankovy deň. Aj keď už sa vlastne teraz aj tak tomu nebudú venovať aj po Vianociach ale tak lepšie mať podané skrz lehotu na vyplatenie.

veronikastrickova
19. dec 2023

@andigab to nieje ich starosť, žiaľ. Nabudúci mesiac prídu 2 naraz, bude veselšie 🙂

andigab
19. dec 2023

@misinka0611 už ju mám vytlačenú. Ale až v januári budú Vianoce.

andigab
19. dec 2023

@veronikastrickova mohli pripomenúť, keď som tam bola pred 2 týždňami

misinka0611
19. dec 2023

@andigab Hej jasne preto píšem už sa tomu nebudú venovať, len akurát je tam lehota na vyplatenie tak už ti môže cez sviatky plynúť.

veronikastrickova
19. dec 2023

@andigab preco by mali? Ja toto fakt nepochopim, preco stale cakate, ze kazdy vam bude pripominat vase veci.

andigab
19. dec 2023

@veronikastrickova keby si bola v úrade, neopýtal by si sa ženy, keď už ju tam máš, že neeviduješ jej žiadosť? To ozaj len odpovieš na otázku a máš v paži? Ja som iná, keď môžem, pomôžem. Nečakám, že ma všetci budú pýtať, až niečo budú potrebovať. Volá sa to ústretovosť alebo dobrý skutok. A ona sa tým zaoberá denne.

veronikastrickova
19. dec 2023

@andigab nie, ja neobhajujem lenivost zien a cakanie, ze vsetci budu riesit za nich a pripominat im ako malym detom. Ja odkedya mi blizil porod, som mala nachystane papiere na pridavky aj popredu na rodicak a vsetko ostatne, len som doplnila rodne cislo a prefotila RL. To som ja. Necakam, ze ma bude obvolavat uradnicka, ci som uz si zaniesla ziadosti. Si neni jedina, kto ma dieta.

ell_addams
19. dec 2023

@andigab to že ste tam boli pred 2 týždňami neznamená že úradníčka hneď kontroluje či máte všetky papiere a žiadosti odovzdané. Viete koľko sa tam na úrade za ten jeden deň premelie ľudí? A po všetkých majú všetko kontrolovať? Vybavia len to kvôli čomu ste v ten deň prišli

verca1802
19. dec 2023

@andigab nie nenabehol , pozastavili mi ho lebo im vraj sociálka neposlala potvrdenie že nemám nárok na materské . A kvôli takýmto nedorozumeniam som ja ukrátená o peniaze . Síce mi ho dodatočne doplatia ale až v polke januára . A keby nemám muža a som na tie peniaze odkázaná tak mám kvôli takýmto pracovníčkam jesť s deťmi rožky ?

veronikastrickova
19. dec 2023

@verca1802 socialka to neposiela. To kde ste vzala? S rozhodnutim o nepriznani materskeho, idete vy na UPSVAR ziadat o rodicak.

verca1802
19. dec 2023

@veronikastrickova ja som tam s ním bola 🙂 oni osobne na upsvare mi tvrdili že im to netreba že to budú posielať a teraz keď som to tam bola riediť že ako je možné že mi jic nenabehlo keď k tomu ten rodicak poberám ešte na staršiu sa obhajovali tým že im to vraj sociálka mala poslať ale neposlala , že ich to mrzí 🙂 nevycucala by som si takúto hlúposť z prsta :D jednoducho mi to tvrdili oni a pri tom som tie papiere držala v rukách ;)

veronikastrickova
19. dec 2023

@verca1802 socialka posiela ked prechadzate z matersken na rodicak, nie ked na matersku narok nemate a idete len na rodicak. A neverim, ze na uradoch robi tolko neschopnych zien, kolke tu kazdy den spomina vela z vas. Treba sa vediet poriadne vyjadrit, spravne s cim tam idete a potom problem nebude.

verca1802
20. dec 2023

@veronikastrickova dobre nehnevajte sa ale ja to s vami riešiť nebudem asi viem čo mi tam povedali a čo sa tam stalo, ja mám 3 deti viem co mám na tých úradoch riešiť a čo nie 🙂 toto moja chyba rozhodne nebola

veronikastrickova
20. dec 2023

@verca1802 ano, preto vy nemate rodicak, lebo ony, tie zle tetusky vam nepovedali co mate robit pri 3tom dietati. Ale vy viete a neurobila ste to. Hmm zaujimave. Chyba je teda v konstalacii hviezd asi.

noami12
20. dec 2023

@verca1802 skúste sa opýtať či sa nedá požiadať o mimoriadnu výplatu. Nám raz zastavili rodicovsky a išla som sa opýtať prečo, chyba bola tiež že sociálna poisťovňa nedorucila niečo úradu prace, potom som lietala medzi sociálnou a úradom hore dole 🙂 a pani mi povedala že môžem si požiadať o mimoriadnu výplatu ( to je už po výplatných termínoch v danom mesiaci ) ale ja už som nemala chuť lietať a vybavovať tak som si vtedy počkala a na ďalší mesiac mi prišli dva. Ale viem ze bola aj taka možnosť, skúste sa opýtať