icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

linddi
7. okt 2016

@petruldo tak sa to asi zmenilo 😒 mne pani z upsvar povedala, tak ako som napisala vyssie...

evittam
7. okt 2016

@linddi Vieš, bohužiaľ je v dnešnej dobe irelevantné čo ti povie tetuška na hocijakom úrade - tá vie toho, koľkokrát, ešte menej ako ty (teda česť výnimkám). Vlastné skúsenosti. 😉 Smerodajné je to čo je v zákone.

linddi
7. okt 2016

@evittam asi hej

monicka1988
7. okt 2016

Kedy ma prist vlastne rodicovsky na druhy piatok alebo

marian86
7. okt 2016

@monicka1988 13-14. okt.

lalinko2010
7. okt 2016

@marian86 toto snáď neni pravda, vypisujeme to tu už odkedy a jedna sa spýta na dátum -
@monicka1988 😒

lovelysadie
7. okt 2016

Ved kazdy mesiac to chodi rovnako a tych par hodin rozdielu vas predsa nemoze zruinovat.

marian86
7. okt 2016

@lovelysadie nechodi vzdy rovnako :_)

lalinko2010
7. okt 2016

@lovelysadie raz to príde 15teho inokedy 13teho. každý mesiac inak, no skoro každý mesiac, tento mesiac to bude ako minulý mesiac.

simca444
7. okt 2016

@sabinka777 vzdy je to treti pracovny den v mesiaci,no najneskor 7meho........

monicka1988
7. okt 2016

Neviem kde sa mam informovat
Kamaratka porodi v čechách svoje tretie dieta a berie rodicovsky zo slovenska moze brat aj z ciech ked je v čechách teraz ako to je dakujem

marian86
7. okt 2016

@monicka1988 nech to vyinformuje tvoja kamoska 😒 sorry ale toto uz je nonsens , pokiala viem ta rodicak sa vyplaca podla trvaleho bydliska

stanislava33
7. okt 2016

ja dostávam rodičovský aj zo slovenska aj z čiech, keďže manžel pracuje v čechach a platí si tam zdravotné poistenie

petuska777
7. okt 2016

co je na tom,ze sa opytala v mene kamaratky???nerozumiem?nie je to jedno?ci sa pyta pre seba,alebo niekoho ineho?odpoved je rovnaka,ci sa jedna o nu,ci kamaratku a kto chce,jej poradi,kto nie,komu to prekaza,nech nekomentuje,ked ma s tym taky problem....toto je skor nonsens.slusnost sa uz asi nenosi.presne sa len potvrdila a ukazala uroven zabomysich vojen na konovi...fakt mi nedalo to nenapisat.lebo ked sa tu navzájom nenavaza do zien,ktore sa pytaju na datum materskej,tak je problem zasa niekde inde...smutne.

moni244
7. okt 2016

kde sú teraz tie moralistky, že sa to tu spamuje a nie je tu to, čo tu má byť? či len vám vadí, keď sa niekto pozastaví nad vašimi dookola rovnakými, "inteligentnými" otázkami? tieto iné veci, čo tu sú a nemajú byť, vám nevadia? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

marian86
7. okt 2016

@petuska777 to co napisala je velmi malo informacii na to aby sme len tak v par vete dali odpoved.. a ked to zacne zas bude o tom 3-4 stran.. .. najlepsie aj tak jej daju info v CR

petuska777
7. okt 2016

pride mi to tu niekedy ako trhovisko,s jesitnymi babami niekedy...uplna tragedia,ze sa niekto nieco opytal,najskor bol problem,ze to nie je pre nu,ale pre kamaratku a teraz,ze to nie je k teme? fakt obdivujem vydrz a nevydreny humor niektorych ludi...

petuska777
7. okt 2016

myslim,ze ked tu niekto pise,tak hlada pomoc,radu a nie odpisy.keby ste mali tolko energie na to,aby ste radsej pomohli,ako uskodili...

monicka1988
8. okt 2016

@petuska777 dakujem uz vidim ze nie len na fb mamičky utocia na mnaale aj tu nic sa nemozem opytat lebo hned robia vedu uz tomu nechapem mam dost

monicka1988
8. okt 2016

@stanislava33 a nebude s tym problem potom treba aj prechodne si urobit v čechách nakolko tam ide len rodit?

petuska777
8. okt 2016

@monicka1988 tym je Bohuzial konik znamy

loginexistuje
8. okt 2016

@monicka1988 nemoze poberat rovnaku davku v dvoch statoch EU jedine dorovnanie a ak jej muz pracuje v cechach a on a SA tam zdrziava tak ten rp pobera neopravnene lebo PRI posudzovani SA berie nie trvaly pobyt ale obvykly KDE clovek zije a ma stredisko zaujmov nech napise mail na UPSVAR so svojou situaciou KDE pracuje Otec deti ci ej trva pracovny pomer na sk atd a on I jej odpisu lebo ty si dala malo informacii vacsinou cesi doplacaju do rp

monicka1988
8. okt 2016

@petuska777 opytam sa na rodicovsky ze kedy pride lebo idem do porodnice nabuducu nedelu mam rodit tak mi to suri tak uz je zle uz neviem co sa opytam dobre a co zle dufam ze
v piatok 14ako pisali

jener
8. okt 2016

Ahojte bude materska/rodicak 14 teho neviete niekto ?dakujen

monicka1988
8. okt 2016

@jener vravia ze hej uvidime aj mne to suri

evittam
8. okt 2016

@loginexistuje Presne to ma napadlo - neviem ako môže niekto tvrdiť, že dostáva rovnakú dávku z dvoch štátov - podľa mňa to tiež nie je možné - môže dostávať tak akurát dorovnanie - ak je teda v tom inom štáte vyššia dávka.....

evittam
8. okt 2016

@monicka1988 No veď to tu už bolo napísané - RP bude 13.-14. a myslím, že ak budeš rodiť napríklad v piatok tak ti určite bude "šuma-fuk" či ti nejaký RP nabehol alebo nie. 😉

evittam
8. okt 2016

@jener 13.-14.10.

monicka1988
8. okt 2016

Tak sorry ale suri lebo potrebujem este nieco dokupit do porodnice a v piatok rodit nebudem