Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@vierkadominik1 Tak ak si pred rodičovským poberala materskú tak máš narok.
@vierkadominik1 ak na toto dieťa čo aktuálne čakáš budeš mat MD tak máš nárok na vyšší . A tak isto to platí pre dieťa na ktoré máš RP - musela si mat nárok na MD . Nespomína sa nikde , že to musia byt 2 roky ani nič iné - čítala som na pravneprerodica.sk
@jenny257 aha takze budem mat narok kedze som poberala matersku
@misinka0611 ano som
Volala mi vcera zo socialky ohladne tych 100eur na prvaka ci mi maly navstevuje 1rocnik.totiz system nepozna odlozenie sk.dochadzky a tak par rodicov ich nedostanu pokial sa nepreukazu rozhodnutim o nastupeni do 1rocnika.este ze mam pani co si robi riadne svoju pracu.som zvedava kolko rodicov takychto deti nedostane tych 100eur.
@laska201 Tak to tu bude vzbura 🙂
@misinka0611 to tu bude teraz keď budu chodiť prídavky 🤣
🙈
A kedy vôbec maju peniaze prist tento mesiac? 15.-16.?
@lenicka1121 od 14 -do 16 , tak ako cca kazdy mesiac
@lenicka1121 do konca mesiaca...
@klarissa25 ja viem, ze v zákone sa píše do konca mesiaca ale chodia v rozpätí 14.--16.teho v mesiaci
@marian86 ale myslím konkrétne, TN kraj-PB (máme vtedy ked KE)
@marian86 a ďakujem za odpoveď
@lenicka1121 to len pani na urade vie.. Ke zvycajne 16ho
@lenicka1121 aj 13 niekedy chodia peniaze aj 17 😉
@klarissa25 ved ja viem ...už aj mne prisli 13teho 14teho. Posledne mesiace raz 14teho raz 16teho, ako kedy
Po 6 rokoch opúšťam skupinu. 😉
Nikdy som nepísala, len som čítala.
Nehádajte sa 😉
Cavte zienky,vidim ze rozoberate zvyseny RP. Neviete info ohladom toho ako to bude ked mne skoncila materska tento mesiac, nastupuje na MD moj muz a po ukonceni jeho MD nastupujem na rodicovsky. Zatial budem dobrovolne nezamestnana a budem si platit zdravotne. Budem mat narok na zvysenu matersku 370e alebo iba tych 270. Nie je mi to jasne, nakolko sa vsade pise ze narok na zvysenie rodicaku v sume 370 bude mat mamicka ktora pred naeodenim babatka pracovala a mala narok na materske. To som mala , ale co ten pol rocny sklz? Kedze nebudem pred ziadostou o rodicak pracovat?
@pipinulkaa keďže si pracovala, tak máš nárok na zvýšený rodičák
Košice okolie Rodičak neviete kedy?
@sebik0 tiež by ma zaujímalo lebo mame vtedy ked KE
@sebik0 budúci týždeň
@misinka0611 15.teho alebo 16.teho?

@misinka0611 ano