Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?
...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉
@vierkadominik1 ak na toto dieťa čo aktuálne čakáš budeš mat MD tak máš nárok na vyšší . A tak isto to platí pre dieťa na ktoré máš RP - musela si mat nárok na MD . Nespomína sa nikde , že to musia byt 2 roky ani nič iné - čítala som na pravneprerodica.sk
Volala mi vcera zo socialky ohladne tych 100eur na prvaka ci mi maly navstevuje 1rocnik.totiz system nepozna odlozenie sk.dochadzky a tak par rodicov ich nedostanu pokial sa nepreukazu rozhodnutim o nastupeni do 1rocnika.este ze mam pani co si robi riadne svoju pracu.som zvedava kolko rodicov takychto deti nedostane tych 100eur.
@klarissa25 ja viem, ze v zákone sa píše do konca mesiaca ale chodia v rozpätí 14.--16.teho v mesiaci
@klarissa25 ved ja viem ...už aj mne prisli 13teho 14teho. Posledne mesiace raz 14teho raz 16teho, ako kedy
Cavte zienky,vidim ze rozoberate zvyseny RP. Neviete info ohladom toho ako to bude ked mne skoncila materska tento mesiac, nastupuje na MD moj muz a po ukonceni jeho MD nastupujem na rodicovsky. Zatial budem dobrovolne nezamestnana a budem si platit zdravotne. Budem mat narok na zvysenu matersku 370e alebo iba tych 270. Nie je mi to jasne, nakolko sa vsade pise ze narok na zvysenie rodicaku v sume 370 bude mat mamicka ktora pred naeodenim babatka pracovala a mala narok na materske. To som mala , ale co ten pol rocny sklz? Kedze nebudem pred ziadostou o rodicak pracovat?

@misinka0611 ano