icon

Nabehol vám na účet rodičovský príspevok/materská?

traktor
13. júl 2012

...téma pre kazdú zvedavú mamičku/ otecka..keďže tato otázka sa tu opakuje každý mesiac pravidelne, tak nech to je všetko pokope a nie v celom fotoblogu, diskusii 😉

pepe12333
12. feb 2020

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂 ... 😊✌️

evittam
12. feb 2020

@doga666 Zle si citala. Vid novela zakona. Ak si nemala nárok na MD tak mas RP 270Eur. Btw.ten jeden den si si mohla teda nejak zariadiť.
Rodičovský príspevok vo výške 370 eur mesačne sa bude vyplácať tej oprávnenej osobe, ktorá o rodičovský príspevok požiadala a ktorej sa pred vznikom nároku na rodičovský príspevok vyplácalo z dôvodu starostlivosti o toto dieťa materské alebo obdobná dávka ako materské v členskom štáte.

Nie je podstatné, či oprávnená osoba pred tým pracovala alebo podnikala, čiže aj keď bolo materské poberané na základe SZČO alebo ochrannej lehoty, vzniká nárok na vyšší rodičovský príspevok.

Pre oprávnenú osobu, ktorá už pred rokom 2020 poberala rodičovský príspevok platí, že o zvýšený rodičovský príspevok v sume 370 eur od januára 2020 nie je potrebné nijako špeciálne požiadať, ale po splnení podmienok bude tejto osobe vyplatený automaticky.

dopolbokaodrata
12. feb 2020

🙏🙏🙏

veronikastrickova
12. feb 2020

@doga666 tak ten 1 den si si fakt mohla zariadit uplne jednoducho, stačilo o den nastupit neskor na matersku, to by ti uz aj gynekolog o den posunul TP

misinka0611
12. feb 2020

@doga666 Nie nie, jediná podmienka je poberanie materskej pred rodicovskou. Nič iné. A och 1 deň , to naserie :(

veronikaszabova
12. feb 2020

@doga666 no dostanes 270€, bez debaty.
Preco si ten 1 den neriesila vtedy?

doga666
Autor odpoveď zmazal
misinka0611
12. feb 2020
veronikastrickova
12. feb 2020

@doga666 no neznalost neospravedlnuje, poratat si dni kolko mas odpracovanych si si mohla aj sama a vedela by si na com si. Zial toto je fakt tvoja chyba a moc sa tu nechval, ze si robila nacierno

maialeo
12. feb 2020

@doga666 to sa volá karma

doga666
Odpoveď bola odstránená
maialeo
Autor odpoveď zmazal
marci77
12. feb 2020

@michaelamedova ja este nemam na ucte, ale rodicovsky uz tento mesiac prisiel vyssi, ze? napr. ak som poberala matersku, tak 370 mam cakat, ano dievcata?

martuna2605
12. feb 2020

@marci77 ano.

klarissa25
12. feb 2020

@marci77 ešte nikto nemá rodičak na účte... A áno...

veronikastrickova
12. feb 2020

@doga666 opice? Naozaj? Ty nevies ci 1.den v mesiaci je den za ktory sa vyplacaju hocijake davky a my sme opice? Za to ze ty si nevies poratat kolko dni si bola nemocensky poistena a o 1 den si si mohla posunut nastup na matersku, aby ti vysla sme my opice? Ze sa vychvalujes verejne, ze si robila nacierno aj zato sme my opice? Ze si ty precitas hocijaku somarinu na hocijakych weboch, ktore si pisu co sa im chce a ty im veris sme my opice?

maialeo
12. feb 2020

@doga666 Nepraj nikomu nič... opäť karma.

slunce3
12. feb 2020

Ba podpora na účte ✌️👍 (VÚB ak by to niekoho moc zaujímalo)

maialeo
12. feb 2020

@slunce3 pred voľbami si nejak švihli 😀

klarissa25
12. feb 2020

@maialeo jej chodí vždy ta podpora tak skoro 🙂 však ? 🙂
@slunce3

doga666
12. feb 2020

Tak za prvé ja som na čierno nerobila, nemôžem Za to ze Mi zamestnávateľ spísal dohodu a polku mesiaca co som už robila mi tam nezaratal a teda dohoda Bola napísaná až od nasledujúceho mesiaca. Za ďalšie papiere mi dal až keď som odchádzala, a potom sa s ním naťahovať, že mi chýba jeden deň aby som mala materskú keď on už má za mňa náhradu a ma nepotrebuje, tak to spomínať ďalej nemienim. Takže neviete ako to vlastne všetko bolo ale múdre ste a dôležité ako ho*no v tráve. A za ten prvý deň v mesiaci tak pardon, rodicak sa vypláca do 3. Roka dieťaťa a keď už má 3 roky viem ci ešte niečo dostanem? Keďže sú kadejaké kritériá zákony a hovadiny co ja mam čas čítať všetky zákony a pravidlá keď sa môžem opýtať tu kde máte skúsenosti,viete ako sa. Co vypláca. A takto to tu ma byt-položím otázku - čakám adekvátnu odpoveď. Keď ju dostanem tým to haslo. A áno ste niektoré opice lebo sa tu len vadite osocujete vyvolávate konflikty ako aj teraz s mojim príspevkom. No načo komentujes keď sa chceš len hádať. Toto ja fakt nemusím, a tiež sa tu oháňať karmou.. Ako malé deti.. Fakt daktorym ženám začína reskakovat na tej materskej dovolenke. Zájdite na gyndu, mate zjavne problémy s hormónmi 🙂 zbohom!

kaitlin3
12. feb 2020

@doga666 ak na mám nejakú otázku ohľadom rodičáku alebo materskej tak ja radšej zavolám na úrad práce alebo sociálnu ako tu, tam sú sto krát milší ľudia ako tu 😉

doga666
12. feb 2020

@kaitlin3 na úrade som sa na to už pýtala a pán mi nevedel odpovedať :D už som. To spomínala vyššie nuž.. Profesionáli sú poniektorí na úradoch 🙂

veronikastrickova
12. feb 2020

@doga666 dievca zlate, tebe prajem aby si dostala rozum. To je tvoja chyba, ze ty si nevies precitat pracovnu zmluvu a podpises hocico a zvalovat to na druhych sa ti naozaj neoplati. Zakony a vsetky veci okolo hladaj v 1.rade v zakonniku prace, na stranke UPSVaR a Soc. poistovne, nie na MK. A este urazat? Aby ta este nenahanali danovaci za pracu nacierno, lebo niekto sa za tie urazky nahnevat moze a poslat na teba kontrolu. Nikdy nevies, koho tu urazas a kto kde robi a co vsetko si dokaze zistit. Takze klud, neurazaj sa a hlavne neurazaj ludi, ktori ti radia.

maialeo
12. feb 2020

@doga666 zlatino, ja na rozdiel od teba s karmou pracujem... dokonca profesionálne. Odvádzam za to dane aj odvody... tak sa k tejto téme môžem profesionálne vyjadrovať. Tvoj príspevok javí znaky nízkej duše, preto ho tak aj beriem. Ukľudni sa.
Robila si na čierno a môžeš to obkecávať ako chceš.
Prajem ti opäť pekný deň a veľkú vôľu už teda nič nepísať.

slunce3
12. feb 2020

@klarissa25 áno 👍😂

slunce3
12. feb 2020

@maialeo mne vždy tak skoro 11-12

jeina13
12. feb 2020

Vie niekto kedy bude mat druha várka rodicak? V piatok alebo az v pondelok?

klarissa25
12. feb 2020

@jeina13 nie, nikto to nevie...

ajka69
12. feb 2020

Dnes som bola na urade a medzirecou som sa opýtala ...a vraj 14 by mali byť na účte ....Trnava