Osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov
Ahoj. Som zamestnana. Konci mi RD. Chcem pokracovat v RD ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. . Mozem ostat ako zamestnanec.?
@marika6 mne je jedno či dáš alebo nedáš svoje dieťa do škôlky, nad tým som sa nepozastavila. Mňa zarazilo oslovenie moje trojročné bábätko.
@evittam Páde od 9-15 a to by bolo super. Bežne škôlky fungujú na princípe jedna učiteľka ráno, druhá sa pridá, keď idú deti na prechádzku a prvá odchádza, keď sa deti uložia spať. Čiže 2 učiteľky sú len cca 2 hodiny. Vás model by bol paráda, o ktorej sníva každá učiteľka i matka. Bohužiaľ, osobne nepoznám žiadnu škôlku, ktorá by tak fungovala. A obehala som ich množstvo.
@evittam ano,ale múdra som z neba nespadla,takže som si to radšej pobehala všetko az môžem s kludom spať! Ja som ten typ,či si radšej vsetko pobeha až viem na čom som,este som bola aj na danovom,bo mi bolo povedane,že si ma muž nemôže odpísať v daniach,ale je to blbost! Takže radšej sa spytam,až viem na čom som
@lenka2710 Ano ale nepoberas RP-a o tom ten zakon pise. Musis čítať s porozumením. Manzel nema v tvojom prípade narok na odpočet NCZD na teba, ako som uz napisala. Účtovnícka ta neodpisala ma totiž pravdu. Btw.-vid otazka c.1 v linku co som ti dala.😉
Ak by si bola na platenej predlzenej RD tak ma narok.
@lenka2710 Ale skus pochopit ze NEMA na to nárok. A ak si uplatnil NCZD tak vela šťastia. Porušili ste zakon, vypytali peniaze od DU, ktoré vam nepatria. Pekna pokuta plus vrátenie danej čiastky. Tak som zvedava ako dokladovala narok. A ako ho bude dokladovať a obhajovat pri kontrole....Nech si pani "uctovnicka" dostuduje zakon o dani z prijmu, dalej uvedeny zakon o RP.
@lenka2710 Co si myslis o tej uctovnicke je mi jedno. Plati co som uz napísala. A mas to uvedene aj v zakone,ktory som ti tiez uviedla. Ci tym chces povedat,ze magor som ja?!😀😉
Btw.mam vyse 20rocnu prax v obore. Proste ak si na neplatenej predĺženej RD nema manzel nárok na odpočet NCZD. Zvysok som uz tiez napisala.
@evittam no o uctovnickach viem svoje,tiez si každá asi robi podľa seba!
Kým môj otec nemal u jednej na niečo narok uz ani neviem na co,pri druhej to šlo! Takže tie zakony su asi tak spravene,že niekto môže,niekto nemôže a je to tak so vsetkym,ci uz s rôznymi davkami a podobne! Pri jednej uradnicke máš nárok na všetko,prídeš ku druhej a ta ta odpalkuje,na vszp mi jedna povedala,že dieťa môže byť v škôlke celý deň,pokiaľ som ja na neplatenej,druhá sa na mňa dívala,ako na debila,že môže len na 4,takže každá si robí,ako jej pasuje 😁😊
@lenka2710 Nemusíš tu vyskakovať. No zakon je len jeden. Vy ste ho porušili a ked k tomu dojde bude pokuta plus všetko vrátiť. A len dovtedy si nejaká "účtovníčka" vysvetľuje zakon po svojom kym nedostane pokutu alebo si ho riadne nedostuduje.
Ty sa zariad ako chces. Ja som ti napisala ako to je.
A k uradnickam sa vyjadrovať nebudem. Ja sa neriadim ich radami pokial mi ich nedaju pisomne. Nakolko povedať ti môžu co len chcu. Bohuzial. A aj mas ako pises vlastnú skusenost.
Ja ako uctovnicka si nedovolim nic v štýle "ako mi to pasuje". A ani take nepoznam. A to mam dost kolegyn s este dlhšou praxou. Ale u vas mate asi len take- co sa len tak nazývajú.

@markaterka a dalsie komentujuce. Nechcela som komentovat vase trapne prispevky. Ale ok.
Nemam ani jedno ani dve ani tri deti. Jedno sa mi podarilo umiestnit od 3 rokov. Riadne si to odplakala. Dalsie deti zacali cca od 4 rokov. S tym, ze len na doobedie. Aj tak prve mesiace plakavali a nechceli ist. Bol to boj. Stale si brali "dovolenku".
Aj som počula nazory ako oberieme deti o detstvo ked ich nedame do skolky. Ha. Rozpravala som sa nie s jednou p. ucitelkou. jedna bola mlada druha pred dochodkom. Dokonca jedna riaditelka. Jedna pediatricka.
A vsetky svorne tvrdia ze tak male deti patria mame. Poznate clanky psychologa Mareka Hermana? Plne s nim suhlasim.
Respektujem zeny ktore z financnych dovodov musia ist do prace. ok
Ale zeny na materskej resp. sediace doma na zadku supnu do skolky. ved sa im tam venuju . No to urcite. 20 malickych deti na jednu pani verzus mama na jedno resp. dve ci tri deti.