icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
bosorkabb
27. nov 2018

@veveronika333 standartne je lehota na odvolanie 15 dní.

mamuska86
27. nov 2018

@srnka700 no ale čo potom,keď príde kontrola do práce....a on tam bude a nemal by byť podľa novej zmluvy.....

17alisha
27. nov 2018

@mamuska86 no ved ked ma v zmluve, ze robi napr. 3 hodiny denne, tak ich predsa moze odrobit kedykolvek, ved tam nebude kontrola s nim cely den sediet.

veronikapavolova
Autor odpoveď zmazal
bosorkabb
27. nov 2018

Veď baby vy musíte vedieť ako si znacite príchod. Manžel aj ja elektonicky, ak pracuje z domu tak tiež sa prihlási ale na diaľku. Každá firma to má inak. Ja na pol úväzku napríklad odrobim niekedy 8 hodín denne, inokedy som doma a niekedy len 5 hodín. Len mesačne nesmiem prekročiť počet hodín.

gerlachovka
27. nov 2018

@veveronika333 Môj muž má v rozhodnutí lehotu na odvolanie 30 dní od doručenia rozhodnutia .

veveronika333
27. nov 2018

@gerlachovka ďakujem nechápem že prečo tam môjmu nic o odvolaní ani nenapisali

mamuska86
27. nov 2018

@veveronika333 to máš asi tak,ako keď niekomu schvália aj keď má plný úväzok a niekomu nie....🤨 Každá pobočka si robí inak....

veveronika333
27. nov 2018

Ženy úprimne Myslíte ze máme šancu uspieť s tým odvolaním?

gerlachovka
27. nov 2018

@veveronika333 no vyzera to tak, ze tetuska, ktora rozhodnutie pisala si odflakla alebo teda zanedbala pracu, vid. zakon 461/2003 o socialnom poisteni, paragraf § 209, odst. 2
"Rozhodnutie musí obsahovať výrok, odôvodnenie a poučenie o odvolaní. Odôvodnenie nie je potrebné, ak sa všetkým účastníkom konania vyhovuje v celom rozsahu."
a pozri tiez odst. 5
(5) Poučenie o odvolaní obsahuje údaj, či je rozhodnutie konečné alebo či sa možno proti nemu odvolať, v akej lehote a kde možno odvolanie podať.

a tiez odst 7
(7) Chyby v písaní, v počtoch a iné zrejmé nesprávnosti v písomnom vyhotovení rozhodnutia organizačná zložka Sociálnej poisťovne kedykoľvek aj bez návrhu opraví a upovedomí o tom účastníkov konania.
....cize isla by som sa opytat, resp. nech vam doplnia ten udaj.

arwen88
27. nov 2018

@veveronika333 Ano, je to to odvolanie od Mihala a pouzijeme ho, lebo je vymakane, odvolavky na zakony tam su..on to vraj pripravil s nejakou pravnickou firmou..ak by ani to nepreslo, je tam vzorova zaloba a toto spada pod nespoplatnene pravne sluzby vraj, tak sa oplati aj zalovat..odvolanie mozete podat myslim ze to 30 dni, ale ja by som podala urcite skor, aspon do 15 dni

lienkasta
27. nov 2018

@veveronika333 nám vlastne poslali len "oznámenie o nepriznani materskej" , právnik mi povedal, že taky papier môžem hodiť rovno do koša, že nemá ziadnu právnu váhu.my sme sa voči tomuto"oznámeniu"odvolali, aj na ministerstvo sme písali na ten link, ktorej tu bol zverejneny

lienkasta
27. nov 2018

@gerlachovka presne aj nám právnik povedal, že to čo za papier vám poslali, že sa o nič neopiera a takú odpoveď teda aj dostali od nás.ale riešila som to s právnikom.

veveronika333
27. nov 2018

@lienkasta aj nam presne

skaredekacatko
27. nov 2018

Baby ak je muž živnostník ako sa postupuje keď chce isť na materskú musí si zrušiť živnosť alebo ako? podniká v gastronómii má zamestnancov .

gerlachovka
27. nov 2018

@arwen88 To odvolanie od Mihala si radšej ešte preverte, mne sa zdá , že tam je chyba , takmer na konci v časti : "V neposlednom rade je nutné poukázať aj na diskriminačný rozmer postupu Sociálnej poisťovne. Je všeobecne známe, že v prípade rozhodovania o priznaní rodičovského príspevku matkám Sociálna poisťovňa bežne rozhoduje o poskytnutí príspevku aj keď vykonávajú pracovnú činnosť. Pokiaľ teda Sociálna poisťovňa lipne na zanechaní pracovnej činnosti na strane otcov, ide o diskrimináciu na základe pohlavia, čo je v rozpore so zákazom diskriminácie v sociálnom zabezpečení v oblasti prístupu a poskytovania sociálneho poistenia.[8]"

Pokial viem, tak o rodicovskom prispevku rozhoduje Urad prace, socialnych veci a rodiny a nie Socialna poistovna . Ja som písala aj do relie, či tam náhodou nemajú chybu ešte v piatok, ale zatiaľ mi nikto neodpovedal. To odvolanie som len prebehla lebo som chcela porovnať s tým, ktore písala naša právnicka a toto mi udrelo do očí. Tak radšej by som to ešte preverilaj

majusqa77
27. nov 2018

@gerlachovka tam asi ma byt skor poukazanie na poberanie materskeho matkam co pracuju, nie?

gerlachovka
27. nov 2018

@majusqa77 Aj ja si myslím, resp. namiesto rodičovského príspevku mal na myslí ten kto to pisal materské a len omylom to takto napísal. Neviem, ale jednoducho chybicka se vloudila. Ale možno to nieje nejaká veľká chyba no i tak by som si to nejako opravila.

sunny02
27. nov 2018

@gerlachovka Asi to myslel tak, že otcovia vlastne nemajú materské, ale rodičovskú dovolenku. Nejak to však treba preštylizovať.

jancejance
27. nov 2018

@evca65
na FB stránke Daňové a odvodové tipy Jozefa Mihála je uverejnené:

"Ak patríte medzi poškodených oteckov, ktorým Sociálna poisťovňa v predošlých dňoch nepriznala materskú, zašlite vo vlastnom záujme scan rozhodnutia SP o nepriznaní materskej na ministerstvo práce na mailovú adresu:

tlacove@employment.gov.sk

*

Dodávam, že dnes na rokovaní Vyboru NRSR pre sociálne veci som upozornil ministra Richtera na konanie Sociálnej poisťovne, ktorá v posledných týždňoch nepriznáva materské otcom, ktorí majú uzavretý aj druhý pracovný pomer na plný úväzok. Minister Richter ma informoval, že má záujem problém riešiť ale že na ministerstve nemajú žiadne sťažnosti resp. podnety od takto poškodených otcov. Takže... pošlite mail na ministerstvo..."

gerlachovka
27. nov 2018

@sunny02 Píše sa tam o príspevku a rodičovskú dovolenku nikomu neupieraju . V každom prípade sa autor pomýlil. Môj názor.

arwen88
27. nov 2018

@gerlachovka dakujem za upozornenie

veveronika333
27. nov 2018

@lienkasta prosím ta co ste napísali do toho mailu ?poslali ste scan toho papiera a niečo k tomu?ďakujem za odpoveď vôbec neviem ci ktomu napísať

srnka700
28. nov 2018

@mamuska86 presne ako pise 17alisha. Ved nikde nie je napisane ktore 4 hodiny denne tam ma byt alebo v podstate ktorych 20 hodin za tyzden...

linda03
28. nov 2018

Dievcata aj Vam niektorej posielali ziadost na rozporovu komisiu do BA? Sme tiez pripad, ze manzel si podal ziadost ale o par dni zacal u zamestnavatela pracovat ako vodic (predtym mechanik). Ze sa im nezda pracovne zaradenie a 40hod pracovny cas na oboch. Otravujem zensku,ktora mala o tom rozhodnut kazdy druhy den, nech mi povie ci je alebo nie je rozhodnutie. A prosim pekne od 19steho to lezi na stole na centrale a este nie je pridelena referentka, ktora mala prebrat spis 😡

veronikapavolova
Autor odpoveď zmazal
sotka
28. nov 2018

dievcata oznamujem ze v nasom pripade matersku manzelovi nakoniec uznali, podla mna preto, ze ja uz pracujem a tazko by obisli s tvrdenim ze otec neprebral starostlivost o dieta kedze je v praci, ked aj matka je tiez v praci......
takze matka pracujuca na plny uvazok + otec na plny uvazok + ina pozicia u rovnakeho zamestnavatela + rovnaky plat, ale pozor, pohybliva pracovna doba u nas oboch, mozno aj to zavazilo....ono naozaj kazdy pripad je iny a tak by ho aj mali posudzovat, ja som rada ze nas presiel

paulinka1986
28. nov 2018

@srnka700 ako to je s dátumami?môj muž,aj keď som mu furt vravela,že nemoze mat ten istý dátum na novej zmluve ako má dátum na žiadosti o MD a dnes mi píše,že že má zmluvu a od toho dátumu ako žiadosť o MD.lebo ja viem tak,že nemôže mať rovnaký datum.....

sotka
Autor odpoveď zmazal