icon

Otec na materskej - zamietnuté prípady

evca65
29. okt 2018
gerlachovka
5. dec 2018

@herodias aj muzovi kolegovia ktorym schvalili isli na matersku resp. rodicovsku niekedy okolo 3.9. a zatial v pohode. Jednemu uz dokonca prisla 4ta materska. Myslim, ze takto daleko spätne nebudu rusit. Dufam.

gerlachovka
5. dec 2018

@veveronika333 Ja ti sice asi neporadim, ale skuste sa pravnika opytat ci je vobec take rozhodnutie alebo oznamenie platne ak tak tam nieje uvedena moznost odvolania, lebo to podla mna je porusenie mozno aj zakona....neviem. Popripade by som sa s tym oznamenim isla este opytat priamo na pobocku SP ze tam nemate udaj o odvolani a nech vam ho dopisu.

herodias
5. dec 2018

@gerlachovka aj mužovi chodí normálne. Dúfam teda aj ja.

veveronika333
5. dec 2018

@gerlachovka on volal aj na sociálnu poisťovňu ale im už neverí niektoré tam nevedia a zavádzajú ľudí,pretože osobne sa tam bol pýtať ked niesol papier na materskú a povedali ze môže robiť neobmedzene a ani plat nezáleží a zrazu mu to kvôli tomu neschválili.skúša volať právnikovi .ďakujem

gerlachovka
5. dec 2018

@veveronika333 To je pravda. Ja si radšej tiež obetujem veci a zväčša cez kontaktný formulár SP zadam otázku. Ale právnik by isto vedel poradiť. Držím vám päste.

gerlachovka
5. dec 2018

@veveronika333 Alebo možno by som ešte uvažovala zaciernili osobné údaje a poslať to do tv a oni by možno zistili viac. Len zase to môže trvať .

gerlachovka
5. dec 2018

@veveronika333 * overujem veci malo byť, nie obetujem.

terez24
5. dec 2018

@dai vyššie som to zle napísala, na ten formulár, na ktorý SP čaká sa netýka tejto novej zmluvy, ktoru má popri materskej, ale ten formulár je potrebný ešte k starej zmluve a o ten požiadala jeho firma sociálnu poisťovňu ešte v lete ... Príde nam to čisto špekulácia a naťahovanie času z ich strany.. o materské požiadal v polke septembra a na novú zmluvu nastúpil až v októbri. Čiže minimálne tie dva týždne už mohli dávno uznať, tam žiadny problém nebol...a rovno mohli napísať, že pracuje, zamietame, bodka... On by už aj ľúbi popri materskej zrušil, ale.ma strach, že materskú mu aj tak z nejakého, vymysleneho, dôvodu nedajú. Napríklad ten chybajuci formulár. My už nevieme....

lienkasta
5. dec 2018

@veronika240 ešte potvrdenie o odňatí RP matke

lienkasta
5. dec 2018

@veveronika333 ja som sa odvolala do 15 dni

veronika240
6. dec 2018

@lienkasta a pisali ste k tomu aj nejaky sprievodny text ci ste to len nafotili a poslali? Aj mate nejaku odpoved uz?

lienkasta
6. dec 2018

Áno, písala.Odpoved žiadna😞

veronika240
6. dec 2018

@lienkasta a to uz kolko cakate?

veronika240
6. dec 2018

@lienkasta a poziadala ste znova o rodicak alebo nie?

gerlachovka
7. dec 2018

Tak, uz su to 3 tyzdne co sme posielali odvolanie a nic. Som zvedava, co z nich vylezie. 😖 Ma niekto nieco nove ? Nejake info ?

arwen88
7. dec 2018

@gerlachovka my sme podavali pred tyzdnom, tak si este asi aj my pockame..posielali ste aj podnet na ministerstvo?

mamuska86
7. dec 2018

@gerlachovka dávajú si načas teda.....ale kebyže máš platiť ty a meskáš,tak už máš upozornenia 😒

gerlachovka
7. dec 2018

@arwen88 Rátam s tým, že nejaká odpoveď príde na posledny možny deň....v rámci zákona. Nie, podnet sme nedávali na ministerstvo. Nevidím v tom žiadny zmysel, keďže ministerstvo práce soc. veci a rodiny nemá nič so sociálnou poisťovňou. Spoločné - riaditeľ a minister maju akurát to že sú smeráci. A podľa mňa Richterovi je úplne jedno že tie materské otcom zamietaju. Takže v tom nevidím zmysel posielať to tam .

gerlachovka
7. dec 2018

@mamuska86 Veru. Rozhodnut o zamietnuti vedeli za par dni a takmer tyzden im trvalo poslat to postou....viem to podla datumu v rozhodnuti a podla toho kedy to prislo. Ale teraz isto budu cakat na posledny mozny termin zaslania odpovede. No nic, uz len cakat . Akurat mi muz vravel, ze poslednym kolegom, ktori cakali na rozhodnutie 50-55 dni, ze im prislo schvalenie materskeho. Cize z cca 10tich su len 2 co im neschvalili. Ale zopar z nich ich ziadalo o materske este pred tou smernicou.

evkagardian
7. dec 2018

Ach jaj baby takže ak vam to aj schvalia tak od 30.12.si musite platit odvody..my sme chceli aby tato isiel na matersku od nového roka postupne s oboma dcerami ale neoplati sa to..ved kolko su min.odvody? 66€

evkagardian
7. dec 2018

Dobre s tym vydrbkali.

veronika240
7. dec 2018

@gerlachovka na ich mieste by som sa este netesila aj ked im to schvalili. Aby im to aj nezrusili ako nam :(

mamuska86
7. dec 2018

@evkagardian to už aký vyjeb....pardon za výraz.....zrazu😂😂😂 aké novinky sa dejú....

mamuska86
7. dec 2018

@evkagardian no a keď teraz len čakáme,to aj tak budem platiť tie odvody?ešte som v zdravotke nebola sa nahlásiť,že sa starať o dieťa do 6rokov. Nevies prosim ta? @majusqa77

paulinka1986
7. dec 2018

@evkagardian to sú svine....naschvál to urobili.....to akoze 66e mesačne?neviem koľko sú odvody teda....

missy89
7. dec 2018

@evkagardian to plati aj pre pripad, ze muz he na materskej s jednym dietatom a matka na rodicovskej dovolenke (bez prispevku samozrejme) s druhym dietatom?

evkagardian
7. dec 2018

@missy89 dobra otazka..podla mna by sme nemali platiť..lebo moj muz pôjde s 2 rocnou na MD a ja s 4mes na osobu starajucu sa o dieta do 6 rokov..neviem , logiku to ma.. @evittam co ty na to?

evittam
7. dec 2018

@evkagardian Áno na druhé dieťa mozes. Jedna sa o tu výhodu, ze otec mohol byt s jedným dieťaťom na MD a matka zaroven na to iste ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.

evkagardian
Autor odpoveď zmazal