icon

Peniaze pre slobodnú matku

3vera6
23. apr 2018

Na aké príspevky ma nárok slobodná matka ?

cuculiatko88
•
23. apr 2018

slobodna matka ma narok mat dlhsiu matersku ako matky ktore su vydate, pripadne ziju s partnerom, inak nic

marshmallow
•
24. apr 2018

@cuculiatko88 nejake prispevky ked nema rodicak musia byt

mondolina
•
24. apr 2018

Treba pýtať príspevky od otca dieťaťa.

alexandra1509
•
24. apr 2018

Žiadne príspevky výživné od otca dieťaťa a do prace

mondolina
•
24. apr 2018

@marshmallow
Rodicak dostane predsa každá.

marshmallow
•
24. apr 2018

@mondolina po skonceni rodicaku po tych 3 rokoch vtedy hadam na nieco ma narok ci?

alexandra1509
•
24. apr 2018

@marshmallow na nič

marshmallow
•
24. apr 2018

@alexandra1509 prispevok na byvanie hmotna nudza

jeennyv
•
24. apr 2018

Kazdy pripad je individualny, treba vediet viac... prispevky zalezia na zaklade situacie, byvanie vyzivne, atd...ak byva napr s rodicmi su posudzovani vsetci clenovia v domacnosti atd...treaba ist na urad a popytat sa konkretnu situaciu

mondolina
•
24. apr 2018

@marshmallow
Má nárok na prácu, na výživné a možno nejaké drobné od štátu.

nellita
•
24. apr 2018

Ja som slobodna matka,nedostala som ani dlhsiu MD,ani ine príspevky,je to na koho natrafíte na urade

mirka17
•
24. apr 2018

@nellita je rozdiel slobodná a osamelá matka, a nie je to o tom na koho natrafíš, ale o tom čo si vydobiješ. Mna by uradnička neodpinkala ani nahodou

mijo53
•
24. apr 2018

@nellita musela si dostať lebo to vyplýva zo zákona. MD je 34 týždňov u slobodnej matky 37. Ináč má nárok od otca na alimenty, keď nebude platiť potom bude mať od štátu a on pôjde do väzenia

nellita
•
24. apr 2018

@mijo53
@mirka17 no mozte skúsiť sa nedat odbit,normalne chodili po dome z uradu práce a so susedmi hovorili ako zijem,s kym atd atd,nie je to ľahké dostať nieco naviac, možno niekomu staci iba napisat čestné vyhlásenie a pohoda,no len ked sa nieco prevali vratit musi vsetko.

mirka17
•
24. apr 2018

@nellita myslela som to tak, že sa nedam odbiť ak som v práve, a nie že klamem o tom že som slobodná, osamelá a pritom si veselo žijems priatelom.!

mogaa
•
24. apr 2018

Skôr sú tam výhody v zamestnaní - nemusí robiť nočné a pod.

mondolina
•
24. apr 2018

@mogaa
To nie je až tak pravda,

sense
•
24. apr 2018

Na dlhsiu matersku ak si osamela, a mas narok na vyzivne od otca dietata... a ak nemas vobec ziadny prijem tak mozno prispevok v nudzi plus prispevok na byvanie ale ak mas matersku ale. rodicak tak ti to nevyjde zrejme...a mas narok na pridavky a jednorazovy prispevok pri narodeni dietata...

carrot_apple
•
24. apr 2018

ja som bola osamelá matka,čo je rozdiel ako slobodná matka, partner býval na opačnom konci mesta ako ja, ja mám svoj vlastný byt v ktorom bývam so svojou matkou, jej príjem do úvahy nebrali a dostala som príspevok na býbanie lebo som bola v hmotnej núdzi, partner nepracoval, myslím, že tam bolo ešte niečo na zdravotnú starostlivosť-dáke 2 eurá na mesiac(smiešne), a ešte voľačo dokopy 135 eúr cca, a 8,5 mesiaca som mala materské lebo som si predtým platila DNP,ale v roku 2012. myslím, že sa moc nemenilo odvtedy. ono to veľa závisí, ako žijete, či úplne oddelene, či ste manželia bez príjmu, či máte či nemáte majetok...

alexandra1509
•
24. apr 2018

@marshmallow jedine ak máš vlastné bývanie a žiješ sama s dieťaťom ak byvas u rodičov alebo s niekým bere sa aj jeho príjem a príspevok na bývanie a hmotná núdza zalezi aj od toho koľko dostáva výživné na dieťa ak je to nad tu sumu máš smolu

3vera6
autor
•
24. apr 2018

Ďakujem baby

nellita
•
24. apr 2018

@mirka17 ani ja som neklamala a nepomohlo nic,zvazili ze nemam narok

cecilia68
•
24. apr 2018

@nellita No, keď žiješ s partnerom, tak jasné, že ti nič nedajú...preto chodia po susedoch a vypytujú sa...

mirka17
•
24. apr 2018

@nellita a napisali aj zdôvodnenie prečo?

fokuska
•
24. apr 2018

@nellita Zakon presne definuje kedy ma kto na co narok, to nie je o tom co niekto na urade "zvazi". Z akeho dovodu si nemala narok?

nellita
•
24. apr 2018

@mirka17
@fokuska nenapisali iba podla toho a toho paragrafi zakona nesplnam podmienky,ked som sa pytala osobne preco,zamestnankyna sa vyhovarala na veducu a ma ani neprijala,kaslala sim potom nato,mala sim ine starosti nez riesit to a naťahovať sa. Zakon je jedna vec,realita druha,chcela son tym povedar len ze posudzuje sa to individuálne aspon ja si to myslim

fokuska
•
24. apr 2018

@nellita Bud si naozaj nesplnala podmienky, akebo si sa nechala zbytocne odbit :(

marusia12
•
24. apr 2018

@marshmallow Mala výhody za socíku, dnes žiadne.