icon

Poberá niekto materskú z Rakúska a žije na Slovensku?

vlastulka
20. nov 2007

Chcela by som sa poinformovať, či tu je niekto kto poberá materskú z Rakúska. Môj manžel tam pracuje, ja som na SR nezamestnaná, tak mám nárok poberať materskú a rodinné prídavky odtiaľ. Je tu ešte niekto taký ským by sme mohli otom pokecať?

katlinkamt
16. jan 2017

@1975renca no snad sa dozijem , dam vediet ked schvalia, dakujem za rady 🙂

katlinkamt
16. jan 2017

@wanesaz a ty aj byvas v Rakusku? Tak ale aspon si sa dockala, mne pridavky schvalili za dva mesiace, ale schvalili mi len na 4 mesiace, potom poslali papier , ze mam dolozit pobyt priatela a podpisane tlacivo, neviem ci bude treba aj novu ziadost, uvidime no

1975renca
16. jan 2017

netreba,len to čo si vyžiadali pošli čo najskôr nech ti to hned predĺžia

katlinkamt
16. jan 2017

@1975renca vdaka 🙂

wanesaz
16. jan 2017

@katlinkamt na sk zijem.Schvalili mi az do 2018.a dnes som volala na sva,ze co je s kbg a panko mi povedal,ze to bude do konca mesiaca vybavene.Tak som zvedava

katlinkamt
16. jan 2017

@wanesaz no supeer, tak snad panko neklamal 🙂 s pridavkami super ze az do 2018, snad aj mne ale viac ma zaujima to kbg

natalka1107
27. jan 2017

@wildcat môj bývali pracuje v AT a my sme na SK na dve deti mu vyrátali 290€

katlinkamt
31. jan 2017

Baby, neviete este prosim poradit, ci karenz -variant 20 mesiacov sa rata od narodenia dietata alebo od skoncenia wochengeld tj 8 tyzdnov po narodeni ? Vdaka

mimajo
31. jan 2017

@katlinkamt od narodenia dietata 20 mesiacov, platit zacnu po 8 tyzdnoch

katlinkamt
31. jan 2017

@mimajo no ja som to este ani nepodala len pridavky, maly uz bude mat 5 mesiacov, akosi stale nieco zistujem k tomu, dostavala som wochengeld aspon

mimajo
31. jan 2017

@katlinkamt ja len ti pisem, ze sa pocita 20 mesiacov od narodenia, no az ked skonci wochengeld, zacnu ti platit karenz. nedostanes paralelne obe. a spiatocne ked pooziadas, dostanes len 6 mesiacov dozadu zaplatene

1975renca
31. jan 2017

@katlinkamt tak treba čo najrýchlejšie podat aby ste to stihli do 6.mesiacov,tolko totiž spätne vyplácajú

katlinkamt
31. jan 2017

@1975renca ano viem ze treba to podat do polroka dietata, inak nic nevyplatia

1975renca
31. jan 2017

@katlinkamt vyplatia,ale nie vsetko potom,len poslednych 6mes.dozadu do konca🙂 o.k

samotanigrt
5. feb 2017

dobry den, mal by som par otazok ak by sa nasiel niekto kto by mi vedel poradit velmo by mito pomohlo prosim vas. cakame s priatelkou maleho Mateja ja som na slovensku ale priatelka zije dlhodobo v rakusku ako cucdzinka s dlhodobim pobytom (jej mama sa tam vydala ) mame v plane zit a vychovavat maleho matejka na slovesnku stym, ze priatelka si necha trvaly pobyt pri mame v rakusku a maly tam bude chodit aj k lekarovi na povinne prehliadky. priatelka uz pobera wochengeld tak isto vieme ze bude dostavat matersku a nejaky prispevok na dieta ale ona ako slobodna matka s dietatom ma narok aby jej doplatili zivotne minimum co je cca 1200 e a teraz sa dostavame k otazke ci na to bude mat narok aj ked bude maly Matejko slovak ako repa zo slovenskym obcianstvom.je to mozno troska zlozite al ak sa najde niekto kto by nam v tomto vedel poradit velmo by nam to pomohlo, tak uz teraz vopred dakujeme za vsetky rady 🙂

1975renca
5. feb 2017

@samotanigrt prečo slobodná matka s dietatom ved dieta predsa má otca,ona otca neuvedie v papieroch či ako? ak uvedie otca ste kompletná rodina ...napíš na nick vroni,ona sa velmi dobre vyzná vo veľa veciach,možno poradí...

samotanigrt
5. feb 2017

@1975renca ahoj ako otcama uvediel len to ze akoze spolu nezijeme chapes ona bude pri mame byvat akoze

samotanigrt
5. feb 2017

@1975renca neviem ako jej mam napisat tej vroni teraz som sa len zaregistroval neviem ako to tu chodi

1975renca
5. feb 2017

@samotanigrt to nevadí,ked otca má dieta ste kompletná rodina a nemôže sa brat ako slobodná matka,okrem iného aj ked bude mat dieta trvalé bydlisko inde ako ona...ako píšem,napíš na nick vroni,tá vie poradit vo veľa veciach,aj právnych,aj s týmto možno poradí

1975renca
5. feb 2017

nájdi si v predchádzajúcich konverzáciách jej nick a napíš jej,hoci aj do internej pošty

1975renca
5. feb 2017

@samotanigrt nájdi si v predchádzajúcich konverzáciách jej nick a napíš jej,hoci aj do internej pošty

dada200
5. feb 2017

@vroni potrebovali by od teba pomoc,príspevok je vyššie @samotanigrt

1975renca
5. feb 2017

@samotanigrt už jej napísala dada200,tak sa ti @vroni ozve ked sa sem mrkne,ona vie vždy velmi dobre poradit,tak uvidíš...držím palce 🙂

samotanigrt
5. feb 2017

@dada200 uz som jej napisal spravu dufam mi odpise ked bude online 🙂

1975renca
5. feb 2017

@samotanigrt určite,je velmi ochotná a rýchla 🙂

samotanigrt
5. feb 2017

@1975renca dakujemkrasne vobec som necakal ze sa hned najde niekto ochotny pomoct ste zlate 🙂

1975renca
5. feb 2017

@samotanigrt za máličko,je super ak je niekto kto sa hlavne vyzná...a ona je jedna z nich 🙂

vroni
5. feb 2017

Jej, ved neblbnite 😉 Vsetko neviem, ani poradit vzdy nie. Ste ma tu prechvalili, az sa cervenam.

1975renca
7. feb 2017

kočky ahojte,neviete prosím vás kde mám vziať ,,Bestätigung über die Dauer von Wochenhilfe und Karenz?,, pýtajú to odo mňa na BMF kvôli rodinným prídavkom,nechápem čo vlastne týmto potvrdením myslia 🙂 dik za každé info 🙂 nejaké potvrdenia z GKK mám odkedy som na materskej a tak...ale neviem aké potvrdenie im mám dodat veru...

1975renca
7. feb 2017

@vroni pekný den prajem 🙂 nevieš prosím Ta čo myslia týmto potvrdením,, Bestätigung über die Dauer von Wochenhilfe und Karenz?,na BMF? pýtajú to kvoli rodinným prvýkrát a netuším čo tým myslia,všetko potrebné už dostali,teraz žiadaju toto zase...diky moc