Poberá niekto materskú z Rakúska a žije na Slovensku?
Chcela by som sa poinformovať, či tu je niekto kto poberá materskú z Rakúska. Môj manžel tam pracuje, ja som na SR nezamestnaná, tak mám nárok poberať materskú a rodinné prídavky odtiaľ. Je tu ešte niekto taký ským by sme mohli otom pokecať?
@vroni dakujem za radu,skusim tam poslat mail,že potrebujem od nich predložit na FA potvrdenie ktoré mi nebolo do dnes poslané a som zvedavá čo odpíšu... a vzápätí napíšem aj na FA že som doteraz neobdržala toto potvrdnie z GKK atd...no sila inak,ako keby si to nemohli oni medzi sebou vzájomne vyžiadat...des...dakujem pekne,prajem pekný večer 🙂
@vroni som napísala do GKK mail aby som mala dôkaz že som to žiadala od nich,lebo fakt doteraz ani,,ň,,žiadne rozhodnutie,proste vôbec nič,písala som im v novembri že už vyše roka mám žiadost oladom KBG podanú a nedostala som žiadnej odpovede,napísali že poslali papiere na potvrdenie na SK,v januári som ich bola vypisovat a doplnit a zase nič...no som zvedavá čo mi odpíšu z GKK...ved toto,ked som to neobdržala ja tak to ani nemaju a BMF to darmo od nich žiada...ved to ma napadlo hned že aké jednoduché by bolo si to vyžiadat rovno od nich,nie odo mna...len zjavne to oni ani nemajú,inak by som to mala už aj ja...bordel nahovado...nuž...uvidíme
Chcem sa spytat: otec dietata pracuje v AT;kde.poziadal o familienbeihilfe. Mne na SR stopli davky. S.otcom maleho nezijeme spolu. Musi mi dat peniaze -fbh,ktore dostane z AT alebo si ich moze nechat?? O dieta sa staram ja.
Kočky,mám otázku,možno sa niektorá ocitla v podobnej situácii,v oktobri 2015 som požiadala o KBG vo WGKK,to mla dcérka 2 mesiace,originál som poslala poštou doporučene,kopiu aj mailom pre istotu,následne na to mi asi o 10 dní prišla odpoved že akceptujú moju žiadost a čo všetko potrebujú doložit,doložila som potrebné dokumenty a priebežne som posielala potvrdenia od pediatričky,posielala som všetko aj poštou aj mailom...dvojito...kedže uplynul rok aj tri mesiace od podania žiadosti,už tam všetko potrebné odo mna majú a čakám stále na nejaké vyrozumenie od nich,lebo okrem toho že si vyžiadali čo mám všetko doložit mi nič iné neposlali...zrazu dnes...dostala som od nich nový Antrag na vyplnenie ako keby som žiaden neposielala...neviem čo s tým,či vyplnit alebo nie,lebo raz som im už Antrag posielala,prečo chcu potom zas,ide vlastne aj o dátum...aby neakceptovali tuto druhú žiadost a následne mi neposlali len pol roka dozadu vyplatené s tým že som podala žiadost neskoro...okrem toho odo mna na FA pýtajú z WGKK papier o výške poberania dávok tesne po pôrode a počas materskej...ale ja od nich žiaden takýto papier nemám...vyžiadala som si ho mailom,vraj mi ho pošlú...uvidíme...riešila niektorá podobnú situáciu resp.poradte či poslat žiadost znovu,myslím že to je ale blbost ked tam už jedna je a na tu aj reagovali...dik za každú odpoved
Ahojte, neviete mi niekto poradiť?? Manžel pracuje v At ako živnostník ja mam nárok na rodičovský z At, ale prišlo nám rozhodnutie, že nám žiadosť zamietajú lebo manžel nemal rovnaké trvalé bydlisko ako náš syn, ale v spoločnej domácnosti žijeme už asi desať rokov.. Myslíte, že sa s tým dá ešte niečo robiť??
skus temu slovenky v zahranici mozno poradia...
Chcem sa spytat,mam poziadane o variantu 15+3 ale ratat sa mi bude iba 11 mesiacov, lebo otec maleho zacal pracovat v AT az ked mal maly 4mesiace. Na tie 3m otec mat narok asi nebude. Ak na SR budem poberat zvysnych 25mesiacov po 200€,takze 5000€,AT mi dorovna do sumy 12000€ alebo do sumy 14400€co je varianta 15+3 aj ked tie 3m poberat nebudeme. Vdaka
@wildcat dobry den a vy ste pred materskou pracovali na sk? pokial ano tak budete od zaciatku z at poberat iba doplatok ...pokial nie tak plnu sumu..., velmi zavisi od toho aku sumu vam na den schvalia podla toho si to mozte aj sama vypocitat.., a samozrejme -tie mesiace co manzelovi nevznikol narok🙂
Nepracovala som predtym. Na SK mi stopli davky. Keby poberam v AT plnu sumu tych 11mesiacov je.to 8800€ a zvysok keby berem na SK 25m-5000€ je to viac ako 12000€ na ktore mam narok pri variante 15+3 (keby neberie otec 3m).ide mi oto ci mozem na SR nabrat vsetky mesiace,a v AT mi budu ratat max.sumu okolo 14400€?

@1975renca, potvrdenie z poistovne, kolko bude vyplacat kbg.