Predĺžená materská na 37 týždňov pre slobodné mamičky
ahojte, ake mate skusenosti s predlzovanim materskej z 34tyzdnov na 37t ?? tyka sa to hlavne slobodnych mamiciek. a poculi ste ze by zo SP prisla kontrola, alebo ze by nejako preverovali, ze nezdielate s otcom naklady na domacnost? dakujem za odpovede
@mima4 na urážky som reagovala, na ženy, ktoré poukazujú na rómov som nereagovala, lebo ja na nich neukazujem, na to, že som podľa teba vychcaná nemám čo povedať, na to, že pôjdem podľa teba proti svojím hodnotám kvôli peniazom reagovať nebudem, lebo neviem ako si k takému záveru došla
@afrika na tu skutocnost, ze na jednej strane tvrdis, ze mas rodinu (ty a tvoj druh a ocakavane babo), na druhej strane si ochotna ziadat o nieco, co je urcene zenam, ktore namaju toho partnera a su skutocne opustene, osamele. Namiesto toho si sa zacala do mna navazat.
Na slovensku je kopec opustenych matiek, chorych deticiek, chorych starych ludi, ktori potrebuju skutocne pomoc, tak preco si narokovat na nieco, co ma patrit im?
@mima4 ja som sa do teba začala navážať ako prvá?? myslím, že nee. keby si ma poznala, tak by si vedela, že málokedy ľudí odsudzujem.. keď už tak rada čítaš moje príspevky, tak si mohla zistiť, že som si o tomto zisťovala viac.. absolútne (či mi veríš, alebo nee) som nepredpokladala, že predĺžená materská sa tíka iba žien, ktoré sú opustené.. pýtala som sa na to aj tu na MK a keďže mi takmer všetky písali, že sú zadané (alebo viem, že sú zadané), tak som to nemala odkiaľ vedieť. nepracujem v sociálnej poisťovni, nikdy som takéto veci neriešila a ani nikto z mojej rodiny...
preto som ti dala radu, že nabudúce ak ti niečo nieje jasné, tak sa najprv popýtaj a nezačni hneď urážať, že som vychcaná a podobne..... zamysli sa trošku
@zitaje neviem, popredu to nikdy nechceli brat, jedine ze by si nemala narok na materske a poberala si od zaciatku rodicovsky, ale ak vies, kto ti vyplacal davku, zavolaj tam, to mas najjednoduchsie, mozno natrafis na niekoho ochotneho a poslu ti tlacivo napr. mailom
@mima4 😀 😀 nenapisala si ze je @afrika vychcana, len si napisala ze zasnes nad jej vychcanostou.. a to je rozdieeeel, uznavam 😀 😀 s takouto logikou potom neviem kde si vycitala z prispevku ze mam priatela a ze to tam aj nizsie potvrdzujem... ale nebudeme sa chytat za slovicka, dost bolo srandy. chapem kam svojimi prispevkami mieris a suhlasim s tebou. mas pravdu ze ak chceme na nasom state nieco zmenit, treba zacat u seba a treba zacat zdola atd
Mimochodom tento prispevok patri slobodnym zenam, ktore nebyvaju s otcom svojho dietata a HLAVNE nezdielaju s nim naklady na spolocnu domacnost. tak mi to povedala paninka na SP a myslim ze je to dost jasne. a tymto s tebou opat suhlasim, ze ked ten prispevok zneuziju zeny, ktore na to nemaju pravo, mozme sa zamyslat nad ich/nasimi/ hodnotami.. a to este nehovorime o krestanstve, ze 😀 😀 ze ked das dieta pokrstit tak pri krste slubujes ze ho budes vychovavat nabozne a moralne..
keby bol svet cierno-biely tak v pripade ze vyuzije druzka tento prispevok tak nie je o nic lepsia ako ta romka z osady. ale svet nieje cierno biely Mima. a je pekne ze poukazujes na to ako by to malo vyzerat, ale pozri sa do svojho taniera- neodsudzujes? nenadavas? neurazas? ved sa to vsetko dalo povedat aj laskavejsie...
PS. ja som sa este nerozhodla ci ten prispevok vyuzijem alebo nie, prave kvoli svojim hodnotam.. a je mi jedno ci mi verite alebo nie.
PS2 vedeli ste ze materska davka ma strop? ze ak pred nastupom na MD mate dve roboty, alebo (neskutocne drahu slovensku) zivnost a robotu a prispeli ste si (povinne) do soc.poistovne viac ako suseda, tak aj tak nedostanete svojich 65%??? a ked je to vas pripad a nasledne v TVNovinach vidite ako soc.poist.place ze opat nema neviem kolko miliard.... tak toto vytaca zase mna!!!
a este sa chcem ospravedlnit za svoj hlupy prispevok o mensinach.
....ked soc.poistovni nepomoze ze im riaditelky, manazerky, sefove, veduce, proste zeny s vacsim prijmom daju ovela viac ako svojou MD zoberu, tak jej urcite neuskodi ak 3tyzdne MD vyuzije zena, ktora na to nema pravo...
@miskacool
nebudem ti to vysvetlovat, mas typicku slvoensku mentalitu...
Mozes vyuzivat system a diery v nom kolko vladzes, ale tym padom akceptuj, ked teba niekto bude vyuzivat, zneuzivat... lebo robis to iste, len v malom.
Taki ludia s takymto uvazovanim by sa nemali nikdy dostat na lepsie posty, ziskat moc... Bohuzial mame ich plny parlament/vladu... ☹
@mima4 asi si si necitala cely moj prispevok. a preco ty stale odsudzujes a moralizujes?? ako napisala afrika, houby o cloveku vies a robis zavery. kto si, ze si myslis ze mas pravo vynasat nad ludmi sudy o mentalite a moralke??!!! pozri sa do svojho taniera.... a nechaj cloveka dychat, lebo inak neda tebe niekto dychat 😉
toto si nepisala ty?
miskacool
"dakujem vam vsetkym za reakcie, mame s priatelom rozdielne adresy. on u rodicov a ja v nasom.. to ma zaujimalo, ci to nejako riesia... dufajme ze nam daju pokoj, je pravda ze za tych par € by tahacky po sudoch nestali za to, ale ked vidim ten pristup- 1.socialna pracovnicka aj pracovnicka na UPSVaR sa tvaria ze peniaze idu z ich kapsy,takze nechcu pustit ani korunu naviac a nepoinformuju cloveka o nicom na co ma narok, co mu tento krasny socialny stat ponuka... "
toto si nepisala ty???!!!
Vies čo, mozes tu nadavat mi do moralistov... je to ovela jednoduchsie ako uvazovat o veciach..a mozno ked sama zazijes, co to je prizivnictvo, podvod spachany na tebe, tak urcite veci pochopis.
@afrika
pozri sa, slovensko je krajina zlodejov, nema zmysel nic tu vysvetlovat. Jedine, co mi je luto, je mi luto ludi, ktori potrebuju pomoc, potrebuju podporu a nedostava sa im. Jednym z dovodov je aj to, ze financie na pomoc im cerpaju ludia, ktori na nich nemaju narok.
Je mi luto opustenych mamiciek, ktore su skutocne same a ktore by potrebovali intenzivnejsiu pomoc od statu, ale kedze balik penazi sa deli aj pre zadane mamky, co skryvaju priatelov kde sa da... tak sa tym opustenym dostava podstatne menej pomoci, penazi...
A co totalne nechapem od teba je to, ze nerozumies tomu. Myslela som si, ze dokazes mysliet dalej ako vacsina tohto ficovho naroda... ze dokazes chapat veciam.. ze mas urcite moralne hodnoty ...
@mima4 aha na toto si narazala, ten som si dnes neprecitala po sebe. som myslela ze na ten prvy prispevok, ale aj tak som si z teba len utahovala, lebo aj z toho prveho sa to da vydedukovat, ze ked sa pytam po kontrole tak ... takze uznavam, mas bod 😀 😀
tak ja ti nadavam? 😕 a do moralistov? 😕 hmmm
a este raz - kto si, ze si myslis ze mas pravo vynasat nad ludmi sudy o mentalite a moralke??!!! pozri sa do svojho taniera.... a nechaj cloveka dychat, lebo inak neda tebe niekto dychat... cau Mima, koncim diskusiu.
@afrika
moja agresivita vyplyva zo spravania a uvazovania tohto naroda,.. na jednej strane nadavame na politikov, na vladu, na podnikatelov..na druhej strane sa spravame rovnako, len v inej miere, pretoze mame ine moznosti, kompetencie... alebo "nie sme pri zdroji"...
Moj nazor: kto dokaze zapierat, klamat, pachat podvod v malom (aj malickosti), dokaze aj vo velkom (spreneverit miliony eur).
@miskacool
prečo by som sa nemohla vyjadrovať?
Mozem sa vyjadrit k ficovi, k mafianom..prečo nie aj k tebe?
Mas strach, ze ti nastavujem zrkadlo?
Ja tu nevynasam sudy nad tebou, ja verim, ze kazdy clovek si ponesie dosledky svojho konania sam, kazda spina vyplava na povrch ... takze kazdy si sud robi sam... a sam sa odsudzuje na to, co ho caka... Ale myslim si, ze to nepochopis... chod pozerat Burlive vino
@mima4 moja, lenze toto (predlzena MD o 3 tyzdne) je len zrnko oproti tomu, ked niekto "neopravnene" pobera RP zo zdrav. dovodov - kazdy mesiac cca 200 eur po dobu min. 1 roka na zaklade akoze alergii apod.
a potom clovek vidi pripady, kde by ozaj tie peniaze boli potrebne, ale "neda sa" a tu unikaju neskutocne peniaze kazdy mesiac - myslim ten RP a deti zdrave ako repa.
viem aj o jednom pripade zo svojho okolia, kde ho mamicka pobera uz druhy rok, dokonca detom vybavila 3-tyzdnove liecenie v Tatrach a deckam nic nie je, maju akoze alergie, ktore ale v skutocnosti nemaju. po znamosti jej lekarka vypisala zaznamy do zdrav. kariet a pre mna je nepochopitelne, ako to mohlo prejst cez schvalovaciu komisiu, kedze ide len o potravinove alergie. a to dana mamicka pobera este aj rodinne pridavky z AT, cize ziadni chudacikovia to nie su...
a potom clovek sleduje pripad chlapca zo susednej dediny, ktory nema narok na specialny vozik ani na liecenie, hoci ma vaznu diagnozu, pretoze nasa legislativa je na hlavu....
chce sa mi z toho blejt... 😝
@baklik
plne s tebou suhlasim ☹
Je mi velmi luto vazne chorych, ci postihnutych deticiek, ktore potrebuju vselijake pomocky, procedury, taktiez slusny opatrovatelsky prispevok pre rodica, aby neboli takmer na suchych rozkoch...
Vacsina rodin s chorymi a postihnutymi detickami trpi velkou biedou...taktiez aj mnoho zien, ktorych priatelia odkopli ako spinave handry a rodina sa im otocila chrbtom... toto su skupiny obyvatelstva, na ktore by mala byt nasmerovana socialna politika tohto statu... len je to tazke, ked my ako narod sme taki aki sme ☹
@mima4 lenže tú svoju agresivitu ukazuješ nesprávnym ľuďom... pustila si sa do mňa akokeby som bola nejaká chudera, ktorá sa ide priživovať na ľuďoch.... začala si ma hodnotiť (pritom nevieš o mne absolútne NIČ) @baklik - je pekné, že si jej lajkla príspevok 😔 😔 ja s ním v podstate tiež súhlasím, ale bridí sa mi jej správanie a to ako útočí..... skús si prečítať stranu dozadu, možno by si jej ho potom nelajkla

@afrika
absolutne si nereagovala na to, co som ti napisala.
Rob čo chceš, kazdy clovek sa zodpvoeda sam za seba, za svoje konanie. Vdaka vychcanym ludom (nepisem na teba) výdavky v socialnej politike nejdu alebo idu v smiesnej sume tym, ktori to skutocne potrebuju.
Prilepsi si, ale pojde o podvod.