Predĺžená neplatená rodičovská dovolenka
Ahojte, neviete mi niekto poradiť? Dňa 31.07. mi skončila rodicovska dovolenka. Včera som sa bola zaevidovat na UPSVaR , je teda možné ešte prejsť na tu neplatenu rodičovskú dovolenku. Keďže o tejto možnosti som nevedela a tá ochotná pani na UPSVaR mi to ani nepovedala. Kam to treba nahlásiť? Keďže si neviem predstaviť, kde nechám trojročne dieťa a v škôlke miesto nemajú. Ďakujem
@matricia na SP sa nic neriesi. Tam sa ani nic nedokladuje. Ziadne potvrdenie z uradu prace ani z nicoho ineho. Dochodkove, na ktore sa hlasime vsetky po porode plynie do 6r, dokym sa neodhlasi.
@majka2 ak uz mas vybavenu tvoju zdravotnu poistovnu, tak to je vsetko. POkial oni od teda nepytali dodatocne potvrdenie z uradu prace a stacilo im iba ich vypisane tlacivo, mas hotovo.
Napr. mne na mojej zdravotke pytali potvrdenie z pracaku o poberani rodicaku - od kedy do kedy, plus vypisala som ich tlacivo, odovzdala kopiu rodnych listov deti a hotovo.
Ale co viem, vela bab z inych miest pisali, ze boli len na zdravotke a nic viac tam nechceli. Ine zase tak ako ja museli dokladat z pracaku "ukoncenie rodicaku".
neviem ci je od mesta k mestu ine, ci zalezi na aku pracovnicku clovek narazi.
V kazdom pripade podla toho co pises, mas vybavene a nemusis uz nic riesit.
Ahojte, chcem poprosiť o radu, čo je na tom pravda, ak je žena na predĺženej neplatenej rodičovskej, muž na budúci rok nemá nárok na nezdaniteľnú časť základu dane na manželku? Ďakujem za odpoveď
@wllke je to pravda
Dievcata prosim vas viete mi poradit?Som na neplatenej materskej,dcerka bude mat sest rokov.Treba to ist odhlasit?Ak ano tak kam ?Dakujem
@julinka2406 Do ZP. A si na RD nie MD. A bud sa prihlásiť ako samoplatca alebo na UPSVaR ako nezamestnana. Ak nejdes do práce.
@evittam Dakujem.Myslela som si,ze to treba nahlasit do socialnej poistovne.Uz idem do prace.
Ahojte,mne konci 31.7. RD, nárok na dávku v nezamestnanosti nemám,takže nemá význam pre mňa evidovať sa na urade práce. Zvažujem predĺženú neplatenu RD kým si nájdem novú prácu a vykryjem prázdniny. Predpokladám že budem musieť obehnúť upsvar a soc.+zdrav.poistovnu ale ma zaujíma či môžem byť na RD keď pôjde mala od septembra.do škôlky. Niekde som čítala,že tam môže chodiť len na pol dňa,platí to ešte?
@rainee ak budes na neplatenej RD, nato aby stat za teba platil zdravotne odovdy, moze mala chodit do skolky iba na pol dna, tj max. 4hodiny. Musi byt prihlasena na poldenne vyucovanie do skolky aj tak chodit. Ak ti ju prijmu na celodenne, a urady nahodnou kontrolu nato pridu, budes si musiet doplacat za cely cas zdravotne sama, a predpokladam, ze samstna pokutka k tomu.
na Socialnu poistovnu nemusis chodit, tam sa nic nevybavuje.
staci zajst iba na zdravotnu poistovnu, vypisat ich tlacivo a doniest rodny list dietata. Niekde staci len to, a niekde treba priniest potvrdenie z uradu prace o ukonceni, resp. o poberani (od - do) rodicovskeho prispevku. To tlacivko vybavis, za potom co ti na ucet nabehne posledny rodicak, teda v tvojom pripade v druhej polovici septembra. Je to na pockanie.
skoc si na tvoju zdravotku, a informuj sa priamo tam, ci staci len k nim, alebo ci im treba ten papier od uradu prace. Zalezi ocividne od konkretnej pracovnicky, lebo ako som citala z inych diskusii ci komentarov na ploche, niektore zeny boli len na zdravotke a nic ine tam po nich nechceli. Ja ked som bola u nas na pobocke, pytali po mne to lajstro z pracaku.
@rainee to staci ist za riaditelkou, a vypisat ziadost, ze prehlasujes dieta od datumu toho a toho z celodennej na poldennu. Otazka pol minuty co to vypises.
Ja som pred mesiacom riesila opak. Lebo som zrusila neplatenu RD a nahlasila sa na pracku ako uchadz. o zam. a teda hladam si pracu, a zeny chodili pol dna, tak som ich prehlasovala z poldennej na celodennu
@kikushkaaa1 No nazov a adresu zariadenia. Plus asi aj info,ze len na 4h.
@kikushkaaa1 nazov a adresu skolky, kam bude dieta chodit
@kikushkaaa1 Nie
@kikushkaaa1 nie, socialka s tym nic nema. Tam sa nehlasi nic.
@kikushkaaa1 SP je jedno na kolko hodin dieta chodi do skolky. Ty si poistencom štátu. Tie 4h su kvoli ZP. Uz sme to tu písali a nielen raz.
@kikushkaaa1 socialnu poistovnu do 6r. veku dietata nezaujima nic ohladne dietata. Im je jedno ci chodi ci nechodi do skolky a na kolko. Podmienka 4 hodiny v skolke je pre Zdravotnu poistovnu, resp. je to podmienka max. 4hodiny, aby ti stat platil zdravotne poistenie. Pozor - dieta musi byt prijate na poldennu strarostlivost, nie celodennu
@evittam @gapa @majusqua77
Baby prosim poradte mi, lebo uz mam z toho v hlave riadny hokej 😕
RD mi konci v septembri, dcerku nevzali do skolky kvoli nedostatku kapacity ( co mi v principe ani nevadi,kedze na skolku nie je este vobec pripravena - ma plienky,malo rozprava atd) a chcela by som ostat este jeden rok na predlzenej RD (nie zo zdravotnych dovodov). Som zamestnana na TPP. Ako si mam vybavit toto predlzenie RD? Je zamestnavatel povinny suhlasit s predlzenim RD? Ak nebude suhlasit ake su moje moznosti?
Ahojte, @evittam, @majusqa77
už ste mi DIEVČATÁ v minulosti veľmi dobre poradili s max. podporou, aj materskou otca a vďaka Vám som aj ja potom vedela poradiť už viacerým mamičkám😊. Idem Vás znovu požiadať o radu.
SOM NA NEPLATENEJ PREDĹŽENEJ RODIČOVSKEJ DOVOLENKE, DCÉRA NASTUPUJE OD SEPTEMBRA DO ŠKÔLKY A JA DOSTANEM ZMLUVU , ALE ZAMESTNÁVATEĽ ŽIADA ABY SOM ODROBILA UŽ TENTO MESIAC CCA 8-10 DNÍ NA DOHODU, vlastne už o tri dni mam nastúpiť. VÔBEC NEROZUMIEM CO TERAZ KDE SA MAM NAHLÁSIŤ RESPEKTÍVE CI SA MAM ODHLÁSIŤ ZO ZDRAVOTNEJ A ÍSŤ NA TÝCH PÁR DNÍ NA ÚRAD PRÁCE, ALEBO CI MÔŽEM POPRI STAROSTLIVOSTI O DIEŤA DO 6 ROKOV MAT AJ BRIGÁDU. ZÁROBOK TAM BUDE DO 170€. Ďakujem
Ahojte, asi neexistuje moznost ist na predlzenu neplatenu, ked uz bude mat dcera 4 roky v juni a medzitym uz chodila do skolky. Ci dalo by sa to vybavit? Dakujem
@bajka0112 je jedno kedy si to vybabis ( je urcena len horna hranica - do 6r dietata). Ale pozor na skolku - moze byt len na 4h denne prihlasena

@matricia Pre SP nepotrebuje vobec nic,nakolko tam nič nerieši.