Predĺžená rodičovská dovolenka, práca a škôlka
Ahojte... vie mi niekto poradit, kto pobera rodicovsky prispevok po 3 roku dietata ,predlzeny plateny zo zdravotnych dovodov..
Viem ,ze to bolo tak ,ze dieta mohlo chodit do skolky max na 4 hodiny a matka nemohla pracovat..
Teraz mam informaciu ale este som nenasla- zakon ,teda nemam to potvrdene ,ze by som na vlastne oci citala ten zakon...Vraj matka moze dat dieta do skolky na cely den, a pracovat moze na plny uväzok.. Co sa mi nejako nezda..
🙂
@carodejnica áno je ..........ja som na predlženej rodičovskej , som zamestnaná, syn chodí na 4 hodiny do škôlky a keď je chorý čerpám OČR buď ja alebo manžel
Ahojte chcela by som sa spytat syn mal v decembri 4 r mali sme predlzenie na rok takze v decembri mi to skoncilo .A chcela by som to znova predlzit ci sa to este da?Preto ze sme ho dali do skoly a je casto chory.
Ahojte, velmi pekne vas prosim o radu, v aprili bude mat dcerka 3 roky... od septembra chodi do skolky a kazde 3 tyzde je chora, novem.decem.a januar sme zakazdym skoncili na atb... teraz zacina zase sucho kaslat a soplikovat, tak rozmyslam, ze poziadam o predl.rod.prispevok... ale... v robote som uz vycerpala dovolenku ja aj manzel, takze od pondelka sa musim.dat na PN ja a byt s nou tak doma... som tehotna, sice by som mohla este pracovat, ale inaksi sposob ako byt s malou doma nie je :( jedna sa mi ale o to, ze ci mozem o prp poziadat aj pocas mojej PN a, ci ho budem dostavat ak by mi ho schvalili na dcerku z jej zdr.dovodov samozrejme... dakujem za radyyyyyyyy
Ahojte baby mám predĺžený rodicak a podpísala som zmluvu na tpp....mam voči upsvar alebo inému úradu nejaku oznamovaciu povinnosť? Ďakujem
@crazybabenka len zdravotnej poistovni to oznam inak nikde inde.
@katarinnna úprimne neverím že schvália. Môj je doma každý týždeň až dva, chodíme na ORL, Kardio, imuno, dávala som žiadosť, som zamestnaná a malý je v škôlke a smola.
@katarinnna ak pojdes na matersku s dalsim dietatko, tak ti rodicovsky prispevok automaticky zoberu. A vybavovanie predlzenej RD tiez trva, tak neviem, ci sa ti lepsie neoplati byt PN
@mata1782 a neposlali ti papiere z UPSVaR, ze mas dolozit dalise papiere a znovu ho posudia? Mne maleho najskor schvalili na 9 mesiacov, ale mesiac pred vyprsanim mi dosli papiere, ze ak chcem, an
by ho znovu posudili, tak mam dat nove spravy od lekarov. Potom mi to schvalili na rok, co bude teraz v maji, ale obavam sa, ze uz dalej ho asi neschvalia. Stredneho mi schvalili najskor na rok a potom uz az do 6 ropkov, len ked sa mi narodil najmladsi, tak mi RP zobrali.
@nibiru do zdravotky mám ísť zo zmluvou?
@crazybabenka nie iba nahlasis že si sa zamestnastnala.oni aj tak uprednostnuju platenie od zamestnavatela pretože on platí viac.
@crazybabenka A este soc.poistovni odhlasku s dochodkoveho ak si ju mala podanú ako oni ta odhlasia automaticky staci ak si bola 1 den co i len na brigade ale musis tam podať odhlasku ja som ju posavala až cca 7 mesiacov od nastupu k tomu dnu kedže som o tom nevedela.
@katarinnna možeš si požiadať kludne aj ked si pn ta sa vyplaca so soc.poistovne ty buudes mať ak ti to schvalia z urpsvar. a budeš ho dostávať iba do nástupu na materskú potom ti nárok zaniká.aj keby ti ho dali do 6r. proste nbarodením dalsieho dietata ti zaniká.
@nibiru aha....ďakujem....a nevieš...či keď by mi to nedajbože nevyšlo.....tak či sa dá opäť prihlásiť do 6r. dieťaťa ako som to mala doteraz?
@crazybabenka pokial pracuješ už nie na neplatenej rp možeš byt len ak nepracujes na tpp ale ak by si nepracovala bez problemov,len dieťa nesmie byť v mš viac ako 4h.
@nibiru ja som na platenej kvôli zdravotnému stavu...malú s malou ostava ocko keďže je dlhodobo Pn a ešte dlho asi bude ☹
@crazybabenka možeš pracovat uplne v pohode a keby si sa chcela vratiť spať len oznamiš navrat na rp zamestnavatelovi kludnemu to v piatok das a v ponbdelok si na rp bez nasledkou teda ak maš napr. na dobu neurcitu alebo enmas skusobnu dobu.
Ahojte - predtým ako som bola na RD som nikde nepracovala ,teraz som doma s malou na predlženeje RD zo zdravotných dôvodov - môžem popri tom aj pracovať a malá chodiť na celý deň do škôlky?Kde treba nahlásiť,že poberám RP a pracujem.Resp musí aj škôlka vedieť že som na rd a poberám príspevok?
Dobry večer vie my niekto poradiť ci možem poberať rodičovsky predlžený zo zdravot dovodov som dcerkou furt doma ma 4 roky na predlženom rodičovskom a rozmyslam ,že ju dam od septembra do školky može ist dieťa aj na 8 hod a možem ja byt zamestnana pracovať ???
@cic dieta moze byt v skolke len na 4 hod.. Ak chces ist do prace, na tie dalsie 4 si musis niekoho k malej najst. Takto by to malo byt. Ale aj u nas su mamin y, co robia na 8 hod. a dieta je v skolke tiez na 8hod. Nepovedz nic v skolke a hotovo
Ahojte, mozete mi prosim vas poradit? Som na predlzenej rodicovskej a maly ma 4 roky, popri tom pracujem na TPP, momentalne som tehu, z coho sa mi bude ratat vyska materskej? Z platu z ktoreho som isla prvy krat ma matersku pred 4 rokmi, alebo z platu ktory mam teraz popri rodicovskom? dakujem
@mimikas ja si myslim, ze z platu, ktory mas teraz, ale najlepsie by ti povedali na SP
@kajuska1601 no tam sa chystam, ale moj maly je stale chory, skusim buduci tyzden , hadam sa dozviem nieco pozitivne 😉
@mimikas neviem inak poradit :( Skore uzdravenie prajem a nech to dobre dopadne 🙂
No uz som s toho jelen chcem podat o prefl.rod.dovolenku na muzs on pracuje na tpp a malu dat od septembra do skolky da sa to ci nie ? Niekde citam ano niekde nie
Najde sa niekto kto mi poradi....som momentalne na rodicovskom,ale ten mi v juli konci kedze mala bude mat 3 roky. Podala som si ziadost o platenupredlzenu RD zo zdr.dovodov,ale mala je už od septembra prijata aj do skolky. Ako je to....može chodit normalne na 8 hod. a ja mozem byt doma? A treba to niekde nahlasiť?
Ak ste na predlzenej rodicovskej dovolenke zo zdravotnych dovodov dieta moze chodi do skolky na cely den a vy do roboty normalne.ak ste na neplatwnom rodicovskom dieta moze iba na styry hodiny a vy nemozte do roboty
Ahojte,poprosila by som vás o postup co robit ďalej....rysuje sa mi v septembri nastup do práce,ktorá je flexibilná takze aj počas choroby by sa to dalo obist bez komplikácií ,dcerka by mala nastúpiť do škôlky a chcem si požiadať o predĺžený RP(mala sa lieči na stitnu žľazu a imunitu, každé 3 mesiace chodime na krv 100 km hore dole a medzitym byva chora :( ,do školky je odporúčaná lebo nerozprava) ako to spraviť?V novembri bude mat 3 roky,mam ju ísť predtým odhlásiť na úrad keď mi nestihne prist vyrozumenie alebo netreba?Ked začnem pracovať netreba treba to hlásiť tiež?Ďakujem za reakcie.

Ahojte, jedna otázočka. Je možný súbeh OČR a poberania rodičovského príspevku z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu (nad 3 roky)?
Je to situácia, že matka je zamestnaná a dieťa chodí do škôlky.