icon

Predĺžená rodičovská dovolenka, práca a škôlka

gizmo22
14. sep 2012

Ahojte... vie mi niekto poradit, kto pobera rodicovsky prispevok po 3 roku dietata ,predlzeny plateny zo zdravotnych dovodov..
Viem ,ze to bolo tak ,ze dieta mohlo chodit do skolky max na 4 hodiny a matka nemohla pracovat..
Teraz mam informaciu ale este som nenasla- zakon ,teda nemam to potvrdene ,ze by som na vlastne oci citala ten zakon...Vraj matka moze dat dieta do skolky na cely den, a pracovat moze na plny uväzok.. Co sa mi nejako nezda..
🙂

sara2830
17. jún 2017

@martina117cd myslim,že v 85%je to korupcia teda😂mne neuznali a kamoskam áno a nemusím písať ,že nemajú telesné ani psychické postihnutie ako bolo napísané v posudku nám....no som rada,že nemám postihnuté dieťa aj keď ma zdravotné problémy a je odkázaná na lieky 😞

martina117cd
17. jún 2017

@sara2830 to áno. Nemusí to byť ani korupcia. Proste iba zlé rozhodnutie. Treba sa odvolať, podať znova... Rozprával mi sám lekár, že ako dieťaťu mu neuznali ZŤP, pričom bratovi - dvojičke s identickými problémami áno.

loginexistuje
17. jún 2017

@sara2830 niekedy je problem aj v tom kto napisal spravu napr ci to bol neurolog pedopsychiater a pod ale jasne niekedy neuznaju a v inom okrese uznaju treba sa odvolat

mimduska
23. aug 2017

Ahoj te poprosim je niekto na tom podobne som na predlzenej Platenej MD do 6r syn ma terás 5 ide do skolky ná cely den a já chcem ist do práce ,nezoberu mi prispevok dákujem

solinkarka
23. aug 2017

@mimduska nie nezoberu...ja to mam presne tak isto

mimduska
23. aug 2017

@solinkarka DAKUJEM

maciatkolulu
23. aug 2017

@mimduska
@solinkarka dievcata a naco teda mate predlzeny plateny rodicak,ked ide vase dieta do skolky a vy do prace,nerozumiem,ked je teda sposobile navstevovat skolku? Nuz dobreeee👏

loginexistuje
23. aug 2017

@maciatkolulu to ze dieta ma dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav neznamena ze nemoze navstevovat skolku alebo specialnu skolku 😉

dadkav
23. aug 2017

@maciatkolulu ano, aj ja mám status predlzenej RD, pracujem od 5 r. dietata a ano mam aj plat aj RP no ze hura...3x tyzdenne musime pred skolkou stihnut rehabilitacie a vsetko s tym suvisiace, zeby ten RP pokryval náklady s tym spojene? Ano, zavidiet je take slovenske, ktovie ci by toto niekomu stalo za ten RP

solinkarka
23. aug 2017

@maciatkolulu nerozumiem...dieta zo zdravotnymi problemami nemoze mat rovnaku starostlivost v zariadeniach ako zdrave deti? Ja by som povedala ze ju potrebuje este viac. Na to predSa tie specialne skolky a skoly...ci ich mame nechat doma sediet zaskatulkovanych na riti?

kacena85
24. aug 2017

Zienky toto sa tu riesi dokola a nechapem na co.....proste zakon to povoluje a bodka.mozte byt v robote.mat rodicak a dieta moze byt v skolke.
Chodte sa stazovat tam nech zmenia zakony ked vam to tak vadi a drazdi vas to

maciatkolulu
24. aug 2017

@dadkav nezavidim, mam dieta s hydrcephalom, nastastie som nebola odkazana na predlzeny rodicak, nastastie je moje dieta ok, aj ked sme si prezili co sme si prezili, pat operacii nie je malo za prvy rok zivota, vsakze? Ja len tolko k tomu, ze pokial mas raz v papieroch, ze dietatu sa neodporuca detsky kolektiv, tak tam jednoducho nepatri. A to, co vidim ja okolo seba, to je tak akurt smutne, predlzene, na zaklade intolerancii na jedlo, ekzemov, socialnych fobii a inych top chorob a dostavaju tolko, co matky s vazne chorymi detmi a o tomto pisem, to je svistvo podla mna a tie matky si este aj do roboty chodia, kdezto matky vazne chorych deti, ktore realne do skolky nastupit nemozu su doma a odkazane na tu istu sumu, co matky s vaznymi diagnozami a "socialna fobiy" fuj, to je hyenizmus podla mna a ked uz by som nieco take robila, cusala by som ako vos - nemyslim teraz samozrejme teba - ale vseobecne. A ja by som sa teda hanbila, realne som videla rodiny, co mali chore deti a to je o niecom inom ako logopedicke problemy. Ja nezavidim, ja som spokojna doma so ZDRAVIM stvorocnym synom a vobec netuzim po 213eur, teda ich ani nepotrebujem. To je pre mna podstatne, len mi je luto tych rodin, kde su chore deti a dostavaju tolko, co deticky s beznymi problemami a pritom rodicia v pohode pracuju. Je to diera v zakone, ktorych je vela, ale je to aj o ludoch, ze to s radostu vyuzivaju(ja by som sa napr.bala, pretoze sa vsetko vrati a ked mam raz relativne zdrave dieta, tak by som nekuvikala)a pritom potom nariekaju aky je rodicak nizky.... To je take slovenske a nizke podla mna. Ja som stastna, ze moje dieta aj napriek diagnoze, ktoru mala, je zdrava, krasna slecna, dakujem, ze mam zdrave deti a nehladam im diagnozy a nenahanam ich po doktoroch, aby nejaka ta diagnozicka "padla" fajn v prospech predlzenia..... @solinarka, @loginexistuje - jasne pokial nema v papieroch - neodporuca sa detsky kolektiv, vsakze....😉
A ja sa nejdem hadat, kludne si odrbavajte tie, ktore to robite stat, tie ktore nie, vedia o com pisem, vedia, co je to mat dieta s vaznou diagnozou, pekny den vsetky a najma zdrave deti

kacena85
24. aug 2017

A dokola...toto by mali cele zrusit 👏👏👏

solinkarka
24. aug 2017

@maciatkolulu podla mna nikto stat ako ty pises neodrbava....a na margo toho ze niektore su predlzenej kvoli napr ekzemu a? Ved ked maju moznost a narok n to preco nie...to ze vyska RP je pre vsetkych rovnaka tak to sa musis stazovat niekde vyssie...mozme byt vovradibec radi ze na svk mame vobec takuto moznost...inde toto nehrozi

maciatkolulu
24. aug 2017

@solinkarka presne takemuto pristupu tlieskam👏 a presne preto sme na tom tak ako sme👏 dakujem, ze ja nie som odkazana na slovenske statne socialne davky a slovensku mentalitu.....

solinkarka
24. aug 2017

@maciatkolulu a ako sme na tom? Ved tak chod do zahranicia nikto ta tu nedrzi

dai
24. aug 2017

@dadkav myslim ze tu nikto nezavidi - ja chodim s drobcom na logo, rehabilitujeme od narodenia hypotomiu plus ploche nohy - vsetko pekne stiham popri skolke - ani by ma nenapadlo okradat matky chorych deti o peniaze tym ze budem nadstavovat ruku o peniaze ktore patria inde... to nie je o zavisti ale o chrbtovej kosti mila mamicka... a to patri jasbe ze aj tebe podobnym tu - napr.
@solinkarka ... jasne - decko s exemom moze zostat doma🙂 radsrj napis ale dalsie diagnozy sa este vybavovali prip. Lekary podplacali aby peniazky prisli tam kde nemaju co hladat 😉 je tu taka temicka kde si mamicky radia ako okradat stat - cize nie zakon ale vychcanost😉
Ak nejaka matka nechape co maciatkolulu pise tak fakt nema kusok citu v sebe a len si ospravedlnuje svoje zlodejstvo - co je velmi smutne kedze v tomto duchu nasledne vychovava svoje deti - zo spolocneho krv netecie😉 ze ano😉 a potom este nezabudnime mrncat ze politici okradaju - ved robia to iste co vy akurat z vacsieho lavora😉 tiez maju svoje dovody a urcite to maju zakonom podchytene😉

A nebojte - su uz snahy niektore chore zakony zmenit v prospech matiek chorych deti...hadam potom aj ten prispevok bude moct byt vyssi

dadkav
24. aug 2017

@maciatkolulu my zial spadame do kategorie s celoživotnym následkom motorickeho charakteru z podobnej dg ako u Tvojej dcery. Ale z môjho pohladu sme dopadli velmi dobre, v kazdom prípade som to nemyslela utocne. Prajem vsetko dobre

maciatkolulu
24. aug 2017

@solinkarka ved ja som😀

maciatkolulu
24. aug 2017

@dai som rada, ze niekto chape ako to myslim.....❤ a urcite nikomu nezavidim nahanacky po dr a vsetky veci s tym spojene, predpokladam, ze kazda normana matka je rada, ze ma zdrave dieta a nemusi sa nahanat po dr, aj ked poznam take, co sa idu roztrhat, aby nahnali nejake tie diagnozicky pre istejsie posudenie nie prazniveho stavu PRE NASTUP do SKOLKY a dieta fijuuuuuu sup je prve v skolke v septembri a pekne na cely den, to je chore podla mna.

loginexistuje
24. aug 2017

@maciatkolulu ´to co ty riesis .. moj syn mal schvaleny RP z dovodu nepriazniveho zdravotneho stavu hned do sest rokov (nedavala som odvolanie ani nic take) a nemal tam ze sa mu neodporuca detsky kolektiv .. on chodil do skolky tak riadnejsie az predskolsky uz ako integrovany s asistentkou ...

Vymenila by som cely ten rodicovsky prispevok za to obdobie (co ma inak terapie a vyzivove doplnky stali viac ) za to aby bol v pohode a dokazal aspon nejako fungovat medzi ludmi a detmi. V zahranici je to omnoho lepsie, viac prispevkov ale najma realnej pomoci platene terapie, asistenti a vela inych vyhod maju .. (ja som mojmu platila prvy rok skoly 700 EUR mesacne asistenta a skolu, lebo nas socialny stat) a aj tak to nepomohlo adaptovat sa v beznej skole...

To fakt uz niekto zavidi aj vaznu chorobu dietata .... mne sa normalne rozum zastavuje, no ale aj na takych slnko svieti ...

solinkarka
24. aug 2017

@loginexistuje nevsimaj si ich asi nevedia co pisu a hlavne nevidia do nasich deti 👎

maciatkolulu
24. aug 2017

@loginexistuje pocuvaj ma ty bud nevies citat, alebo mas nejaky iny problem, inak nerozumiem....😉 ale aj tak ti zelam pokojny zvysok dna a trosku sa zlepsi v citani a zaroven vnimani😀 inak povedane tak konikovsky, skus vnimat pisany text.... A inak v zahranici, urcite nedostanes prispevok na logopedicke vady s tym, ze mozes ostat doma, tomu ver, v zahranici si hold nikto nesedi na zadku do troch rokov a potom kvoli fobii dalsie tri, tomu tiez ver, v zahranici, nie su povacsine vychcalkovia, co odrbavaju kde sa da, tomu opat ver, skusim ti to vysvetlit, kedze to asi nechapes, toto nie je myslene na teba, ok?🙂

maciatkolulu
24. aug 2017

@solinkarka skus si vygooglit hydrocephalus a porovnaj to s diagnozou tvojho dietata
.... a potom skus rozmyslat, ci zavidim, ci nie, ok? Ludska hlupost je fakt nekonecna☹

solinkarka
24. aug 2017

@maciatkolulu kde som napisala ze zavidis? Sa nauc citat

maciatkolulu
24. aug 2017

@solinkarka a tebe ja zase zelam trochu ucty a pokory do zivota ....a najmna, aby si sa nikdy neocitla v situacii, kedy si spomenies na moje slova a na to ako som to myslela...

loginexistuje
24. aug 2017

@maciatkolulu a ty nevies citat s porozumenim ... odkial ty vies ake ma diagnozy moj syn ... ? ja som niekde nieco take pisala? Co si tu ty dovolujes obvinovať iné matky s postihnutým dietatom ze podvadzali pri predlzenom RP? Sa vymen na tyzden a uvidime .. ako to das ..

Ja poznam osobu co mala hydrocefalus .. operovali ju po porode a zije plnohodnotny zivot vystudovala pracuje ako zubarka
poznam dieta, ktoré ma tiez hydrocefalus (okrem iných diagnoz) a je to vegetujúca ludská bytost (neviem to ani inak popisat) takze aj hydrocefalus nie je to iste u kazdeho z dietata ktore ho malo

solinkarka
24. aug 2017

@maciatkolulu amen 🙏 neskutocne 😲

maciatkolulu
24. aug 2017

@loginexistuje takze opat to skusim
Ja som nikoho priamo neobvinili, to kedze sama tvrdis, ze vies citat s porozumenim, tak si sa asi docitala, ti, ktori maju naozaj a vazne chore deti, by sa asi neozvali a nezacali skakat, vsakze a rovnako obvinovat zo zavisti a opat to skusim, kedze som to uz raz napisala, moje dieta bolo v prvom roku operovane pat krat a teraz je to zdrava, mlada studenta takze tak, stale sa nechapeme? Ci mame nejaky zly den, rypacnu naladu? Ci je to len o povahe asi....
Ak si to fakt nepochopila, tak skusi to tak simplexnejsie napisat....
Ak by nerozdavali predlzene rodicaky na socialne fobie, logopedicke diagnozy, bezne exzemy, intolerancie a astmy, vsetko myslim lahsie formy, co ma v dnesnej dobe kazde druhe dieta, tak by viac ostavalo na deti s vaznymi chorobami, uz rozumies a ja nikoho tu priamo neposudzujem, vsakze. Je to kazdeho svedomie, mna napriklas ani nenapadlo o nic ziadat stat a pravo moje dieta malo urcite vacsie ako tie so socialnou fobiou. To je asi tak vsetko.

chiara_elle
24. aug 2017

@dai Ahoj, spominas hypotoniu a ploche nohy – to ma aj moja mala.
Ma vlozky na mieru + sandale na mieru.
Chodim s nou v ramci rehabilitacii na stacionarny bicykel 1x do tyzdna + masaz noh + lampu na chrbat, ale nemam pocit, ze to nejak pomaha. Mas odskusane/chodite aj na nieco ine?