Predĺžená rodičovská dovolenka, práca a škôlka
Ahojte... vie mi niekto poradit, kto pobera rodicovsky prispevok po 3 roku dietata ,predlzeny plateny zo zdravotnych dovodov..
Viem ,ze to bolo tak ,ze dieta mohlo chodit do skolky max na 4 hodiny a matka nemohla pracovat..
Teraz mam informaciu ale este som nenasla- zakon ,teda nemam to potvrdene ,ze by som na vlastne oci citala ten zakon...Vraj matka moze dat dieta do skolky na cely den, a pracovat moze na plny uväzok.. Co sa mi nejako nezda..
🙂
@sara2830 to áno. Nemusí to byť ani korupcia. Proste iba zlé rozhodnutie. Treba sa odvolať, podať znova... Rozprával mi sám lekár, že ako dieťaťu mu neuznali ZŤP, pričom bratovi - dvojičke s identickými problémami áno.
@sara2830 niekedy je problem aj v tom kto napisal spravu napr ci to bol neurolog pedopsychiater a pod ale jasne niekedy neuznaju a v inom okrese uznaju treba sa odvolat
Ahoj te poprosim je niekto na tom podobne som na predlzenej Platenej MD do 6r syn ma terás 5 ide do skolky ná cely den a já chcem ist do práce ,nezoberu mi prispevok dákujem
@mimduska nie nezoberu...ja to mam presne tak isto
@solinkarka DAKUJEM
@maciatkolulu to ze dieta ma dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav neznamena ze nemoze navstevovat skolku alebo specialnu skolku 😉
@maciatkolulu ano, aj ja mám status predlzenej RD, pracujem od 5 r. dietata a ano mam aj plat aj RP no ze hura...3x tyzdenne musime pred skolkou stihnut rehabilitacie a vsetko s tym suvisiace, zeby ten RP pokryval náklady s tym spojene? Ano, zavidiet je take slovenske, ktovie ci by toto niekomu stalo za ten RP
@maciatkolulu nerozumiem...dieta zo zdravotnymi problemami nemoze mat rovnaku starostlivost v zariadeniach ako zdrave deti? Ja by som povedala ze ju potrebuje este viac. Na to predSa tie specialne skolky a skoly...ci ich mame nechat doma sediet zaskatulkovanych na riti?
Zienky toto sa tu riesi dokola a nechapem na co.....proste zakon to povoluje a bodka.mozte byt v robote.mat rodicak a dieta moze byt v skolke.
Chodte sa stazovat tam nech zmenia zakony ked vam to tak vadi a drazdi vas to
A dokola...toto by mali cele zrusit 👏👏👏
@maciatkolulu podla mna nikto stat ako ty pises neodrbava....a na margo toho ze niektore su predlzenej kvoli napr ekzemu a? Ved ked maju moznost a narok n to preco nie...to ze vyska RP je pre vsetkych rovnaka tak to sa musis stazovat niekde vyssie...mozme byt vovradibec radi ze na svk mame vobec takuto moznost...inde toto nehrozi
@maciatkolulu a ako sme na tom? Ved tak chod do zahranicia nikto ta tu nedrzi
@dadkav myslim ze tu nikto nezavidi - ja chodim s drobcom na logo, rehabilitujeme od narodenia hypotomiu plus ploche nohy - vsetko pekne stiham popri skolke - ani by ma nenapadlo okradat matky chorych deti o peniaze tym ze budem nadstavovat ruku o peniaze ktore patria inde... to nie je o zavisti ale o chrbtovej kosti mila mamicka... a to patri jasbe ze aj tebe podobnym tu - napr.
@solinkarka ... jasne - decko s exemom moze zostat doma🙂 radsrj napis ale dalsie diagnozy sa este vybavovali prip. Lekary podplacali aby peniazky prisli tam kde nemaju co hladat 😉 je tu taka temicka kde si mamicky radia ako okradat stat - cize nie zakon ale vychcanost😉
Ak nejaka matka nechape co maciatkolulu pise tak fakt nema kusok citu v sebe a len si ospravedlnuje svoje zlodejstvo - co je velmi smutne kedze v tomto duchu nasledne vychovava svoje deti - zo spolocneho krv netecie😉 ze ano😉 a potom este nezabudnime mrncat ze politici okradaju - ved robia to iste co vy akurat z vacsieho lavora😉 tiez maju svoje dovody a urcite to maju zakonom podchytene😉
A nebojte - su uz snahy niektore chore zakony zmenit v prospech matiek chorych deti...hadam potom aj ten prispevok bude moct byt vyssi
@maciatkolulu my zial spadame do kategorie s celoživotnym následkom motorickeho charakteru z podobnej dg ako u Tvojej dcery. Ale z môjho pohladu sme dopadli velmi dobre, v kazdom prípade som to nemyslela utocne. Prajem vsetko dobre
@maciatkolulu ´to co ty riesis .. moj syn mal schvaleny RP z dovodu nepriazniveho zdravotneho stavu hned do sest rokov (nedavala som odvolanie ani nic take) a nemal tam ze sa mu neodporuca detsky kolektiv .. on chodil do skolky tak riadnejsie az predskolsky uz ako integrovany s asistentkou ...
Vymenila by som cely ten rodicovsky prispevok za to obdobie (co ma inak terapie a vyzivove doplnky stali viac ) za to aby bol v pohode a dokazal aspon nejako fungovat medzi ludmi a detmi. V zahranici je to omnoho lepsie, viac prispevkov ale najma realnej pomoci platene terapie, asistenti a vela inych vyhod maju .. (ja som mojmu platila prvy rok skoly 700 EUR mesacne asistenta a skolu, lebo nas socialny stat) a aj tak to nepomohlo adaptovat sa v beznej skole...
To fakt uz niekto zavidi aj vaznu chorobu dietata .... mne sa normalne rozum zastavuje, no ale aj na takych slnko svieti ...
@loginexistuje nevsimaj si ich asi nevedia co pisu a hlavne nevidia do nasich deti 👎
@maciatkolulu kde som napisala ze zavidis? Sa nauc citat
@maciatkolulu a ty nevies citat s porozumenim ... odkial ty vies ake ma diagnozy moj syn ... ? ja som niekde nieco take pisala? Co si tu ty dovolujes obvinovať iné matky s postihnutým dietatom ze podvadzali pri predlzenom RP? Sa vymen na tyzden a uvidime .. ako to das ..
Ja poznam osobu co mala hydrocefalus .. operovali ju po porode a zije plnohodnotny zivot vystudovala pracuje ako zubarka
poznam dieta, ktoré ma tiez hydrocefalus (okrem iných diagnoz) a je to vegetujúca ludská bytost (neviem to ani inak popisat) takze aj hydrocefalus nie je to iste u kazdeho z dietata ktore ho malo
@maciatkolulu amen 🙏 neskutocne 😲
@dai Ahoj, spominas hypotoniu a ploche nohy – to ma aj moja mala.
Ma vlozky na mieru + sandale na mieru.
Chodim s nou v ramci rehabilitacii na stacionarny bicykel 1x do tyzdna + masaz noh + lampu na chrbat, ale nemam pocit, ze to nejak pomaha. Mas odskusane/chodite aj na nieco ine?

@martina117cd myslim,že v 85%je to korupcia teda😂mne neuznali a kamoskam áno a nemusím písať ,že nemajú telesné ani psychické postihnutie ako bolo napísané v posudku nám....no som rada,že nemám postihnuté dieťa aj keď ma zdravotné problémy a je odkázaná na lieky 😞