icon

Príspevok na dieťa žijúce v Anglicku

manchester1987
7. mar 2016

nechce sa mi to tu hladat. dostali ste niekto prispevok pri narodeni 2 dietata kt zije v uk zo Slovenska? niekde som citala ze to lydia este dostali inde ze musime zit na svk a pkatit si socialne. inak je to dost nefer tu to nedostaneme lebo nie sme socky a zo svk tiez nie lebo tam nezijeme

Strana
z2
zuzulik236
23. mar 2016

@9lf9 pozri ja som toto riesila pred 2 rokmi a na patricnom urade mi povedali ze ten prispevok dostanem iba v pripade ze nebol vyplateny v uk a ja aj dieta mame sk obcianstvo tak mam poslat potvrdenie zo socialky v uk... netreba ho ani prekladat... tak som poslala potvrdenie taktiez fotokopiu tehot.knizky ze som pravidelne navstevovala lekara, a este potvrdenie od pediatra na sk ze sa dieta dozilo 28 dni tiez kopiu rodneho listu dietata... to bolo vsetko ine nepytali.... mozno sa odvtedy zmenili pravidla to ozaj neviem ale takto to bolo ked som to riesila ja...

sense
23. mar 2016

@zuzulik236 ono sa to zmenilo to sprisnili od 2015

zuzulik236
23. mar 2016

@sense ok v tom pripade neviem ako to je teraz... ale prajem vela zdaru kazdemu kto riesi cokolvek na akychkolvek uradoch 🙂

zuzulik236
23. mar 2016

ale ved nech si kazdy precita podmienky na web stranke ministerstva zdravotnictva a social.veci rodiny tam to snad aktualizuju podla novych podmienok 🙂

maslenka47
23. mar 2016

@sense no ved chvala bohu, len fackat tych, co ich napadne narokovat si socialne davky z viacerych statov.

@manchester1987 nefer? tak na co si sa tam trepala zit. A to je fer, aby sme my platili z dani a odvodov nejaku pipku, co si odide robit niekam do UK a z nej prospech pre Slovensko je 0 cela nic?

9lf9
24. mar 2016

@zuzulik236 podmienky sa zmenili od 1.1.2014, podmienky ktore su pisane su vseobecne pre rodiny zijuce na SK, tym ze pride niekto kto rodi v zahranici doteraz tam ziju a pracoval tak dokladuje veci navyse , ktorymi preukaze ze na SK ma bydlisko, ked si tu chce narokovat na vyhodu naseho socialneho systemu.

gabikam23
15. apr 2016

Takže róm ktorý od vyprdnutia matkou dostane všetko aj keď v živote neodvadzal dane, neplatil poistenie dostane bohove dávky je ok, ale ak Slovenka pracuje v eu tak to je už nefér!!??!?

gabikam23
15. apr 2016

@maslenka47 že pipky??prirovnanie za to že sa niekto rozhodol vzdať pohodlného života a ísť pracovať ďaleko od blízkych, podpory rodiny a priateľov??? Budovať všetko od nuly a prebíjať sa v neznámom prostredí???? Bola by si radšej keby sme my pipky sedeli doma na zadku nezamestnane a brali oveľa viac od štátu ako len príspevok pri narodení dieťaťa???

pomoc3
16. apr 2016

Dobry den prajem,chcem sa informovat ci niektora neviete ako je to momentalne v Anglicku z pridavkami,manzel pracuje tam ja som z detmi na SK,v marci nam prisli,ten mesiac este nie,stale nejake novinky su tam,zmeny systemu atd.dakujem

gabikam23
16. apr 2016

@pomoc3 netusim...ja poberám iba child benefity, ktoré musíš žiadať každý rok...

pomoc3
16. apr 2016

To je toto child benefity,

gabikam23
16. apr 2016

@pomoc3 možno kvôli tomu že sa ukoncoval finančný rok tak meškajú platby...alebo ste zabudli požiadať 😀

pomoc3
16. apr 2016

Dakujem za info 😉

Strana
z2