Rodičovský pri neprijatí do škôlky
Dobrý deň, máte už niekto skúsenosť s vybavením tohto rodičovského? https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=955 Účeinné je to od včera, ale dnes na ÚPSVaR v Poprade ni bolo po edané, že je to platné až od septembra, tak sa to pani ktorá tam pracuje dočítala. Vraj na to nemajú ešte žiadne žiadosti, ani program. Je tu niekto kto tento rodičovský už vybavil? Dieťa malo 3 roky v marci a minulý rok mi ho do spádovej škôlky neprijali. Ďakujem
@miselar tak ked ti dieta chodi do skolky preco by si mala mat narok? nerozumiem .
@riyadh cele na hlavu. toto naozaj nikomu nevadi? ze problem potom je aj celkove zaclenenie zien spat do prace, ked trcia doma na zadku aj 6 a viac rokov? ved to uz su vymplete mozgy...
@bublinka1426 nechodí do spadovej škôlky tak preto sa informujem
@miselar pokial ti chodí do hocijakej STATNEJ SKOLKY, nemáš narok, rozumies tomu??? Príspevok je na SUKROMNE SKOLKY, ktoré sú drahšie. Chapes to uz???? Ci si myslíš ze tento stat je už naozaj tak drb...ty, ze ti dá cca.500€, ty si cca.50-100€ zaplatis lacnú štátnu skolku a zvyšok mas na prilepsenie, či ako???? Trosku sudnosti uz majte niektoré!!!!!
@lienka.7 je skoda sa rozculovat. ja len cumim, aku davku este mamickam pridaju. potom naozaj bude zaujimave, ako sa budeme vsetky zaclenovat po Rodicaku do prace ked takto zamestnankyne ostavaju doma na zadnici, to nam urcite zvysi renome a meno pre potencionalnu pracu...ved lenive matere...a naozaj, myslim ze kazda vidi sama na sebe ze tie roky doma, nikomu neprospeju ....vsetko ma svoje plus aj minus. samozrejme, a nehadzem vsetky matky do 1 vreca. cest vynimkam, ktore vyuzivaju ten cas a napr sa samozvdelavaju ci robia certifikaty aby si rozsirili CV portfolio..
@bublinka1426 mne sedieť doma na riti napríklad veľmi vyhovuje 🤷🏼♀️ pracovala som 20rokov (plnohodnotne popri prvej materskej celu dobu) a teraz pri druhej som konečne doma a venujem sa detvakom a hlavne sebe!!! Som z práce totálne vyhorena a užívam si čas s rodinou. Maly mal 3roky v januári, nečerpáme na neho tu pandemicku OČR, lebo veď…. Ale tým že platím súkromnú škôlku a ak ho od septembra nikde nevezmú, tak si samozrejme žiadosť na prídavok pošlem. Jaaaj a podali sme cca 12 prihlášok do okolitých dedín (v našej sú dve total preplnené škôlky 4,5 ročných - 6 ročných deti). Som zvedavá či ho niekde inde do dediny vezmú.
@ceklis a preco necerpas Pandemicky OCR ked mas PP?
cele toto rozsirovanie dedin, kde sa stahuju prevazne mlade rodiny kvolu detom do RD, a preplnene skolky..cele zle....
ale sama uznaj aj toto rozdavanie davok pritom ako zodvihli DB na dieta ci pridavok, je tiez velkorysy krok ( kde su casu ked bol DB 20 euro aj pridavok na dieta 20 euro..) , a ano viem, statu sme uz viaceri co robime desiatky rokov, odovzdali viac, nez dostaneme kedykolvek spat...ale ked sa takto budu rozdavat davky ( dokonca viacere naraz) a nebude sa neriesit skutocny problem, sa zachvilu nas socialny system totalne zruti.
@bublinka1426 je to celé zle :( hlavne kvôli tomu že úrady dávajú povolenia na stavby nových domov, avšak cela infraštruktúra je tu 100 rokov pozadu. My tu žijeme cely svoj život, obdivujem ľudí, ktorí tu kupujú tie novostavby s tým že cestovanie za pracou trva dve hodiny denne :( je to ozaj smutne.
Ten príspevok predĺženého rodicaku je jasný volebný ťah :( pofla mna to z dlhodobého hľadiska nie je možné, sme už v takych srackach že až :(
Tato davka je ozaj brutus, neverila som že sa stane reálnym prídavkom 😱 fakt nechápem kde na to “berú” peniaze. Tie otázky okolo toho 🙈🙈🙈 bude to ešte riadny cirkus.
@ceklis ved totok. padne to potom cele ako domcek z karat.
@ceklis peniaze na tento "zazrak" sú zatiaľ z eurofondov, keďže ich nevieme inak vyčerpať, tak to bude zatiaľ aspoň takto, aby sme fakt pomaly všetko nevracali.
Aby bolo jasné, ja nemám nič proti tomu, keď akýkoľvek príspevok čerpá zena, ktorá ho aj reálne potrebuje. Keď máš narok, pokojne cerpaj aj OCR, PN, tehotenske a všetko čo môžeš. ALE nech je to adresne a účelne. Pokojne si z neho zaplat sukromnu skolku, je to fakt pálka ALE pýtam sa, naco je tento príspevok nezamestnanej, ktorá sedi na riti doma???? To ju takto chceme "motivovat" aby sa vrátila do prace? No asi ťažko, keďže tie co sú na minimalke napr. sa z chuti zasmeju a minimálne si fakt vybavia, aby im decko do skolky neprijali. O spekulantkach teraz nehovorme, aj také sú.
Vrcholom (nechcem ani napísať čoho, lebo okrem hrubej nadávky ma iné synonymum nenapada) sú také "charaktery" ako hentá tam hore👎👎👎 decko jej chodi do lacnej (oproti sukromnej) štátnej skolky, a ona chce poberat príspevok!!! No comment proste.
Fakt samostatnou kapitolou sú tie, ktoré sú na materských, starsie decko doma s nou a vsak aj ona chce poberat príspevok 🤦♀️ no nemám slov, fakt. Vsak sa zobudím ako krajina, este tomu dajme par mesiacov, max.rok-dva. Potom keď sa pozvysuju dane a všetko ostatne, to tu bude nadávok.
@lienka.7 otazka casu kedy sa zas budu dvihat dane a obce budu zvysovat zas poplatky. casovana bomba. a eurofondy? ved my tam hore mame takych magorov, prisli sme o par milionov ved oni ani nedavaju navrhy na precerpanie, o kopec prachov sme ako stat prisli !!!!
a tymito davkami len lataju diery na ceste aby volicom huby zalepili a potom sa budu buchat do prs ako Matelko, ako oni pomahaju rodinam a aky sme my PROSIOCIALNY stat ale my sme antiEKONOMICKY. na to niekto mysli?
europska unia sa velmi pekne stara o to aby sme suchali nohamia drzali hubu a krok, im to niekolko nasobne vraciame inou formou...
@ceklis myslíš, ze preto teraz tie nezamestnane oroduju u riaditeliek, aby im deti nevzali do skolky???
Kamoskina mama je riaditeľka... niektoré sa jej dokonca neváhajú pomaly "vyhrazat" ze ked im decko vezme, ona nedostane príspevok a keďže chce byť ona doma, nebude mať z čoho žiť! Wtf??? Takže nie tak, ze prosím vezmite mi ho, nech môžem ísť do práce a budem mat vyplatu... ale neopovazte sa mi ho vziať, lebo potom nedostanem prachy! Toto je ok??? Hmmmm, ak potom asi je tu už ťa "nova doba" a host vyhadzuje z prace casnika (metafora na film Kur.... s Polivkom).
Ked niekto chce byť doma, pre mňa za mňa nech nerobi cely život. Ale nech nenatrca paprcu, aby mu platil jeho život tento stat!
@mateson neviem teba zaujíma môj osobný život ci o co ti ide ???bavím sa o tom ze nesedia na riti ani nemienim odísť z prace aby som dostala nízkych trapnych 450eur....tých 234 som mala popri podpore moja drahá...neviem chceš vedieť kedy som bola kakat ,cikat...len preto ze sa informujem a pýtam sa ....omgsak už to není normálne ako ste poniektore fakt dôležité osoby

@sheila121 presne, budu aj 6r sediet doma, len aby nemuseli pracovat, a potom taku zamestnaj a cakaj aj dalsich 10r kym sa vrati do prace a este jej drzat miesto, mnoo chudak aj zamestnavatelia..a nehovorim o takych Co sedia so zdravymi detmi na zadku doma aj vyse 10r..🙄