Rodičovský pri neprijatí do škôlky
Dobrý deň, máte už niekto skúsenosť s vybavením tohto rodičovského? https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=955 Účeinné je to od včera, ale dnes na ÚPSVaR v Poprade ni bolo po edané, že je to platné až od septembra, tak sa to pani ktorá tam pracuje dočítala. Vraj na to nemajú ešte žiadne žiadosti, ani program. Je tu niekto kto tento rodičovský už vybavil? Dieťa malo 3 roky v marci a minulý rok mi ho do spádovej škôlky neprijali. Ďakujem
@mateson Bože ty múdra osoba popri rd sa dá tiež pracovať...Brigádovať...jasne jaj ty asi nevieš lebo zrejme patríš práce l tým co sedia celé tri roky na riti ....a potom keď sa tu niekto pre zaujímavosť len opýta tak sa tu robíš aká si dôležitá a máš pocit ze môžeš urážať a neviem co chod už spať radšej a daj pokoj
@mirdita mňa len zaujímalo ako to je keď dieťa minulý rok nevzali do spadovej škôlky ale teda vzali mi ho o dve dediny ďalej...tento rok som podávala znovu do spadovej a čakám na rozhodnutie...to ale neznamená ze chceš sedieť soma na zadku ...mne to len zaujíma co v tomto prípade....
@lienka.7 VDAKA BOHU ze to dako osetrili. nic proti tej mamicke, ale kopec zien si viem predstavit ze UMELO posle neprijatie a pritom dieta do skolky chodi.
@lienka.7 snad to maju osetrene.
@bublinka1426 jasne, ze sa nájdu také, ktoré to budú chcieť odb... a keď im na to prídu, budu tu potom vyplakavat, ze musia vracať peniaze, ako nema z čoho a pod. Normálne socky, co ine 👎👎👎
Rozhodnutie z min.roka ti nepomoze. Rok 2022/2023 uz konci. Takze ak nemas tohtorocne rozhodnutie,prispevok od septembra nedostanes. Preco vlastne nepockas na nove rozhodnutie a uz vies,ze ho neprijali?
len treba uviesť aj všetky dôležité,podstatné, reálne a pravdivé informácie o tomto rodičovskom príspevku, kvôli neprijatiu do MŠ.
Nárok na tento príspevok má rodič dieťaťa, ktoré dovŕšilo do 31.8 2022 tri roky a má rozhodnutie o neprijatí do spádovej MŠ ( podla trvaleho pobytu dieťaťa) z kapacitných dôvodov. Rozhodnutie nemôže byť staršie ako 12 mesiacov.
Teda deti ktoré dovŕšili 3 roky po 31.8.2022 a máju rozhodnutie o neprijatí, nemajú nárok na rodičovský príspevok.
Tiež na rozhodnutí musí byť dôvod neprijatia do MŠ z kapacitných dôvodov, nemôže byť dôvod, lebo dieťa nemá ešte 3 roky.
A dôležitá je spádová škôlka, podľa trvalého pobytu dieťaťa. Rozhodnutie musí byť zo spádovej škôlky. Nie inej škôlky v meste.
@adelka177 ďakujem za vysvetlenie aj ja lebo som nevedela presne ako to je,, no spravodlivosť 🤷♀️ naša je októbrová a už nemám nárok a to je veľky predpoklad ze ju nezoberu lebo je nával 18 voľných a deti až až
@adelka177
Samozrejme školský rok 2023/2024:
Nárok na tento príspevok má rodič dieťaťa, ktoré dovŕšilo do 31.8 2023 tri roky a má rozhodnutie o neprijatí do spádovej MŠ ( podla trvaleho pobytu dieťaťa) z kapacitných dôvodov. Rozhodnutie nemôže byť staršie ako 12 mesiacov.
Žiadosť o rodičovský príspevok si podá v auguste, septembri 2023 a vyplácať sa bude od septembra 2023, vyplatené v októbri 2023.
Samozrejme nesmie chodiť no inej štátnej škôlky.
Aby nevznikli preplatky.
@bublinka1426 ja nechcem poberať dávku mňa len zaujímalo ze ako to v tomto prípade je .Ja som normálne zamestnana .

@miselar podpora trvá 6 mesiacov. Tak si nemohla rok pracovať a zároveň byť na podpore