icon

Rodičovský pri neprijatí do škôlky

31. máj 2023

Dobrý deň, máte už niekto skúsenosť s vybavením tohto rodičovského? https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=955 Účeinné je to od včera, ale dnes na ÚPSVaR v Poprade ni bolo po edané, že je to platné až od septembra, tak sa to pani ktorá tam pracuje dočítala. Vraj na to nemajú ešte žiadne žiadosti, ani program. Je tu niekto kto tento rodičovský už vybavil? Dieťa malo 3 roky v marci a minulý rok mi ho do spádovej škôlky neprijali. Ďakujem

mateson
1. jún 2023

@miselar podpora trvá 6 mesiacov. Tak si nemohla rok pracovať a zároveň byť na podpore

mateson
1. jún 2023

@miselar Moje dospelé deti sa už o seba postarajú samé. Ja mám času dosť.

mirdita
1. jún 2023

@miselar bolo v správach ak neprijimu dieťa do spadovej škôlky. Podľa tejtobinformacie zo správ by si teda nárok mala mať. Podaj žiadosť na UPSVAR s rozhodnutím o neprijatý do spadovej škôlky čo sa môže stať je len zamietnutie nikto ti hlavu neodtrhne.

miselar
1. jún 2023

@mateson Bože ty múdra osoba popri rd sa dá tiež pracovať...Brigádovať...jasne jaj ty asi nevieš lebo zrejme patríš práce l tým co sedia celé tri roky na riti ....a potom keď sa tu niekto pre zaujímavosť len opýta tak sa tu robíš aká si dôležitá a máš pocit ze môžeš urážať a neviem co chod už spať radšej a daj pokoj

miselar
1. jún 2023

@mirdita mňa len zaujímalo ako to je keď dieťa minulý rok nevzali do spadovej škôlky ale teda vzali mi ho o dve dediny ďalej...tento rok som podávala znovu do spadovej a čakám na rozhodnutie...to ale neznamená ze chceš sedieť soma na zadku ...mne to len zaujíma co v tomto prípade....

mateson
1. jún 2023

@miselar uraziť teba? Človeka ako ty nejde uraziť 🤣

miselar
1. jún 2023

@mateson no s človek ako ty? Vieš kde ta mam 🤣🤣🤣.Vzadu si a vzadu ostaneš...

mirdita
1. jún 2023

@miselar veď ja ani nepíšem že chceš sediet nič také som nespominala. Ja ti píšem čo bolo v správach ak ti príde rozhodnutie zo spadovej škôlky o neprijatý povedali že máte nárok v tom prípade. Ak nemáš urad daleko po rozhodnutí tam zajdi aj tak budeš potrebovať žiadosť vypísať.

mateson
1. jún 2023

@miselar držím palce pri vypisovaní žiadosti 👍 a daj pozor na pravopis

miselar
1. jún 2023

@mirdita ďakujem za normálnu reálnu odpoveď ...lebo pani nad tebou si honí svoje ego na mne už pol hodinu 🤣🤣🤣 vážne nechápem kde sa stratila ľudskosť. A tebe prajem pekný večer a vďaka za odpoveď
😊

miselar
1. jún 2023

@mateson vieš co o tom ze sú moderné telefóny a prepína sa klávesnica to je jedna vec ...nie nechce sa mi to opravovať....ale to je len pravopis ten sa dá opraviť prepísať atď...ale charakter moja zlata tak ten sa opraviť nedá...takže asi toľko k tvojej zadubenosti 😉

bublinka1426
1. jún 2023

@mirdita
@miselar ale pozor dieta do skolky uz chodi., treba si to overit. lebo poberat davku a mat dieta v skolke mi tiez nepride koser.

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
1. jún 2023

@lienka.7 VDAKA BOHU ze to dako osetrili. nic proti tej mamicke, ale kopec zien si viem predstavit ze UMELO posle neprijatie a pritom dieta do skolky chodi.

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
1. jún 2023

@lienka.7 snad to maju osetrene.

lienka.7
1. jún 2023

@bublinka1426 jasne, ze sa nájdu také, ktoré to budú chcieť odb... a keď im na to prídu, budu tu potom vyplakavat, ze musia vracať peniaze, ako nema z čoho a pod. Normálne socky, co ine 👎👎👎

jana005
1. jún 2023

@mirdita neraď jej, aby išla žiadať o rodičák, ak na to nemá nárok.
Veď tam je jasné napísané, ak dieťa chodí do inej štátnej škôlky, tak nárok nemá. A je jedno, že do spádovej ho neprijali. Jedine, keby chodilo do súkromnej, tak vtedy by mala nárok.
@miselar

mirdita
2. jún 2023

@lienka.7 láskavo do mna neskac ja môžem napísať komu ja uznam za vhodné. Ty nemáš právo mi dávať rady.

mirdita
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
2. jún 2023

@mirdita tak tu nemudruj, keď nevieš. Pani salamunova 👌👎

mirdita
2. jún 2023

@lienka.7 neoznacuj ma salamunova si ty ale ric

iwesska
2. jún 2023

Rozhodnutie z min.roka ti nepomoze. Rok 2022/2023 uz konci. Takze ak nemas tohtorocne rozhodnutie,prispevok od septembra nedostanes. Preco vlastne nepockas na nove rozhodnutie a uz vies,ze ho neprijali?

adelka177
2. jún 2023

len treba uviesť aj všetky dôležité,podstatné, reálne a pravdivé informácie o tomto rodičovskom príspevku, kvôli neprijatiu do MŠ.
Nárok na tento príspevok má rodič dieťaťa, ktoré dovŕšilo do 31.8 2022 tri roky a má rozhodnutie o neprijatí do spádovej MŠ ( podla trvaleho pobytu dieťaťa) z kapacitných dôvodov. Rozhodnutie nemôže byť staršie ako 12 mesiacov.
Teda deti ktoré dovŕšili 3 roky po 31.8.2022 a máju rozhodnutie o neprijatí, nemajú nárok na rodičovský príspevok.
Tiež na rozhodnutí musí byť dôvod neprijatia do MŠ z kapacitných dôvodov, nemôže byť dôvod, lebo dieťa nemá ešte 3 roky.
A dôležitá je spádová škôlka, podľa trvalého pobytu dieťaťa. Rozhodnutie musí byť zo spádovej škôlky. Nie inej škôlky v meste.

mirdita
2. jún 2023

@adelka177 Dobre, že si napísala relevantnú odpoveď. Ďakujem A berte si ostatné príklad, že to ide aj bez zbytočného napádania a osočovania. Je na každej jednej či to využije alebo nie a nieje vo Vašej kompetencii súdiť a posudzovať.

zuzulka558
2. jún 2023

@adelka177 ďakujem za vysvetlenie aj ja lebo som nevedela presne ako to je,, no spravodlivosť 🤷‍♀️ naša je októbrová a už nemám nárok a to je veľky predpoklad ze ju nezoberu lebo je nával 18 voľných a deti až až

adelka177
2. jún 2023

@adelka177
Samozrejme školský rok 2023/2024:
Nárok na tento príspevok má rodič dieťaťa, ktoré dovŕšilo do 31.8 2023 tri roky a má rozhodnutie o neprijatí do spádovej MŠ ( podla trvaleho pobytu dieťaťa) z kapacitných dôvodov. Rozhodnutie nemôže byť staršie ako 12 mesiacov.
Žiadosť o rodičovský príspevok si podá v auguste, septembri 2023 a vyplácať sa bude od septembra 2023, vyplatené v októbri 2023.
Samozrejme nesmie chodiť no inej štátnej škôlky.
Aby nevznikli preplatky.

miselar
2. jún 2023

@bublinka1426 ja nechcem poberať dávku mňa len zaujímalo ze ako to v tomto prípade je .Ja som normálne zamestnana .