icon

Zamietnutá predĺžená rodičovská

popelka5000
25. sep 2013

ziadala som o predl,matersku z dlhodobo nepr.stavu dietata atopicky ekzem + potravi.alergia na zemiaky,vajce a soju. minuly tyzden som bola na upsvar a pani mi pov.ze mi posielala min,pondelok postou rozhodnutie. dneska sa mi to dostalo do ruk : za prve: vyhotovenie a poslane to bolo 23.9.2013 za druhe : napisala pani dr. na upsvar ze maly nebol od roku 2011 na koznom ze netrebalo ,no nie pretoze nam povedala na koznom ze patrime pod alrgologicku nakolko atop.ekzem je autoimunne ochorenie ,tam chodime kazde tri mesiace a za tretie : napisala ze alergicky na zemiaky,bielok a jablka ....!!!!!!! im to tam vazne hrabe????? v pondelok tam narobim take vetry ze sa z toho po**** podla tohto nikto riadne nepresetril spis a kraty maleho a rovno zamietli jak na beziacom pase...a pani riadietlka upsvar sa tam este aj podpisala fuj hanba...

popelka5000
autor
28. máj 2015

@vevinaaa ahoj asi ta nepotesim ale zamietli mi ju vtedy predl az na uplne inu diagnozu....

mananenka
2. jún 2015

Ahojte žienky. Náhodou mi neviete poradiť.. ak som si podala žiadosť o platenú predĺženú dovolenku z dôvodu nepriaznivého zdrav. stavu dieťaťa a bola mi zamietnutá. Chcem sa odvolať, ale na zamietnutí nie je ani zmienka o tom že by sa dalo odvolať, napr. do 15 dní ako to bývalo zvykom... automaticky sa môžem odvolať a poslať im to späť na úrad? Ďakujem..

lucia466
9. jún 2015

@mananenka ahoj je lehota na odvolanie myslim ze 15 dni urcite to mas v tom vyjadreni napisane. Nasledne ked som nestihla musela som pockat cca 2 mes a dolozit nove spravy od lekarov . Mne zamietli hoci mal potvrdeny atop.ekzem od koznej, navstevuje imunologicku pravidelne, 3x mal zaznam od krcneho a chodime kardiologovi so srdieckom. Moja pediatricka tam napisala ze ma caste infekty .zamietli vraj nenapisala "ako casto". To ma dozralo a prefotila som celu kartu za pol roka ako kazdy mesiac je chory.teraz mi ho schvalili s tym ze ma v pravid.mesacnom intervale infekty. Dokonca schvalili rovno na rok (schvalulu najskor na pol roka a potom predlzuju).teraz dostanem dva rodicaky aj pozadu.neriesila by som odvolanie este ze som to neurobila nakolko mi pani na urade povedala ze ono to ide do ruk tomu istemu posud.lekarovi a ak raz zamietol na zaklade toho co si odovzdala uz ti to nepomoze jedine pockat 2mes nahrabat nove spravy od lekarov a dolozit . Inak to bude posudzovat podla toho co uz posudzoval a to je zbytocne.

nella1
9. jún 2015

@mananenka prosim a aky ste mali problem ak sa smiem spytat? ja uz cakam vyse 1mes.na vyrozumenie o predlzenie z nepriaz.zdr.stavu, nic mi este neprislo...

lucka083
10. aug 2015

Ahojte, prosím Vás, neviete mi poradiť ako postupovať pri odvolaní, alebo čo môžem vlastne podniknúť, ak som nespokojná s vyjadrení posudkovej lekárky???Môj syn bude mať 5 rokov, od 3 rokov sme na predlženej nakoľko máme zdravotné problémy skoro od narodenia. Pred mesiacom som si znova podala žiadosť o predlženie a na moje prekvapenie bola zamietnutá, čo ma dosť prekvapilo a naštvalo,pretože naozaj neviem, ako môže jedna matka chodiť do práce, keďže má veľmi často choré dieťa(skúšala som sa párkrát zamestnať, prilepšiť si finančne, no vždy to skončilo výpoveďou, pretože choré dieťa v práci neospravedlňujú :((( Syn má výrazne oslabenú imunitu, časté respiračné ochorenia, alergie na potraviny, syndrôm opakovaných teplôt(každých 7 až 10 dní, bojujeme so 40 teplotami, podávame diazepán, nakolko od decembra máme ešte aj epilepsiu, záchvaty vyprovokované teplotami. Imunologička aj alergologička odporučili domácu starostlivosť a aj tak to máme zamietnuté

aaalena86
21. dec 2015

@mananenka
@lucka083 Dobrý deň.Môžem sa opýtať,či vám po odvolaní schválili?

cindyy
14. jan 2016

@popelka5000 ahoj aj moj mali je alergik a ekzematik...na aku inu diagnozu ti schvalili?

popelka5000
autor
14. jan 2016

@cindyy na tuto nie,na dysfaziu naruseny vyvin reci

mimikas
14. jan 2016

@cindyy moj maly je ekzematik alergik a ma aj znizenu imunitu a predlzeny rodicak nam schvalili

cindyy
14. jan 2016

@mimikas tak to je zaujimave ze jednej maminke schvalia inej nie som zvedava ako uspejem ja .dakujem 🙂

mimikas
14. jan 2016

@cindyy drzim palce, u nas je problem aj s imunitou, tak mozno preto schvalili bez problemov, plus zalezi ako to posudi a odovodni Imunoalergologicka

olivka26
1. júl 2016

@mimikas mozem poprosit radu?moja dcerka ma atopicky ekzem,,v ept,bude mat 3roky
u koznej sme boli naposledy v marci,,neviem kedy mam podat ziadost o predlzenie?uz tento mesiac mozem??a treba ist este ku koznej a aj ku obvodnej?neviem od koho paiere-spravy budu posudzovat??ako mam postupovat??dakujem

yvkay
26. jan 2017

@popelka5000 ahoj mozes mi prosim napisat od koho si mala lekarske spravy? ci staci iba od logopeda a psychologa? moja dcerka ma dyslaliu a oneskoreny vyvin reci.od logopeda ma lekarsku spravu a k psychologicke idem v pondelok.dakujem pekne za odpoved.

popelka5000
autor
26. jan 2017

@yvkay ahoj od logopedicky,psych.a jasne pediater.

kika050
26. jan 2017

Ahojte aj ja mam problém z malinkou od samého narodenia atopický exem,všelijaké mastičky furt ma nejaké vyrážky, dr nás posiela na imunológiu a momentalne aj na logopediu vôbec my nerozprava a ešte nas čaka operácia pruhu:-/ Myslite ,že by som mohla skúsiť predlžený rodičovský?

mimikas
26. jan 2017

@kika050 najprv si vybav imunologiu a nech zistia aku ma imunititu a hlavne posudok z imumologie je najdolezitejsi a este chod za psychologickou nech napise posudok preco ma mala problemy s rozptavanim a potom to vsetko spiste s lekarkou do ziadosti.

kika050
27. jan 2017

ďakujem no tak ideme na to od pondelka tieto behačky nemám rada,ale zas malinka to potrebuje:-/ Hlavne pomoc z logopediou a tá pokožka nema to pekne furt suche teraz to nema ani na tvaričke no ma ale menej teraz ma na nožičkach a chrasty ako si to škrabe☹ Cez leto sme na tom horšie vtedy nam žiadne mastičky nepomôžu a ešte ked zje ovocie tak sa cela vysipe.

yvkay
14. feb 2017

@mimikas ahoj.imunologicke vysetrenie robi alergolog? vies ja som mala ziadost zamietnutu,lebo mala nemala urobene krvne testy na imunitu,uz som tiez nestastna z lekarov lebo v nicom nepomozu.

mimikas
14. feb 2017

@yvkay nam robila vysetrenia:
Celkove IgE - zvysenie znamena alergiu
Celkove biele krvinky
Diferencialnu diagnostiku bielyxh krviniek a ci su neake odchylky a celkovy krvny obraz, pripadne ak mate podozrenie na neake alergie tak sa moze robit testy aj na protilatky

yvkay
20. feb 2017

@popelka5000 ahoj.tak boli sme u psychologicky,ta nas poslala k detskej paychiatricke,detska psychiatr.spat k psychologovi,na naurologiu cca 100 km a na usne,vsade sa objednat,mame zatial nalez od logopeda,mame tam 3 dg v tom naleze,zajtra idem na alergologiu,dcerka v noci nespi,sa skriabe do krvi a zacali jej slzit ocka,opytam sa jej na tie testy na iminitu tak som zvedava.mamicky ste tu niektora ktoreho dieta ma slzenie ociek? Uz som nahnevana ze dieta ma zdrav.problemy a ty posudkovy ani neschvalia predlzenu RD,iba kopec vysetreni a aj je to k nicomu.

olivka26
20. feb 2017

@yvkay mne tiez neschvalii na at.ekzem,podala som odvolanie,cakala som vyse 3mes,a dnes mi prislo rozhodnutie ze mi to zamietaju,takze neviem podla coho a komu to predlzuju

yvkay
20. feb 2017

@olivka26 ahoj.a boli ste aj v nemicnici? Lebo mne napisali ze sme neboli hospitalizovany a nemali sme testy na imunitu,no neviem naco ty lekari tam su ked im povieme jasne ze potrebujeme spravy pre posudkoveho a oni nam daju spravu ktora je zla.a je mi luto ze vam tiez neschvalili ako aj nam.a od koho si mala lek.spravy? Mozes kludne aj do ip.sakujem.

mimikas
20. feb 2017

@olivka26
@yvkay baby najdolezitejsie je prave to vysetrenie imunity a stavu protilatok. Len tak na atopicky ekzem nedavaju ale na poruchu imunity musia.

olivka26
20. feb 2017

@mimikas poznam maminky,ktorym schvalili na at.ekzem a pokial sa nemylim atopicky ekzem je diagnoza aj v tabulkach,pri ktorych by mali schvalit predzenu platenu rd

mimikas
20. feb 2017

@olivka26 mozno mali neaku novelu, im sa zoznam tych diagnoz stale meni a cim dalej tym ich je menej. Mam kamosku ktorej malemu schvalili len na rok a to mal tracheostomiu a dostali len na par mesiacov. To co schvalovali pred 3 rokmi nemusia uz teraz.

olivka26
20. feb 2017

@mimikas oni by najradsej neschvalovali asi nikomu taky mam pocit..

elian
20. feb 2017

Baby proti lekárskemu posudku sa NEDÁ odvolať !!! Dá sa odvolať len proti nepriznaniu rodičovského príspevku a keďže ten je len do troch rokov tak je to celé na dve veci. Lekársky posudok sa dá len zmeniť na základe nových odborných lekárskych nálezov nie starších ako 3 mesiace. :-/

fidorka7
20. feb 2017

@elian nemáš dobré info. K žiadosti o posúdenie je treba požiadať aj o rodičovský príspevok a toto VŽDY končí vydaním rozhodnutia o nepriznaní Rp. Na toto rozhodnutie sa odvolať dá.

mimikas
20. feb 2017

@olivka26 jasne ze nechcu, ved to stoji stat peniaze, ty lekari robia len co im povedia a maju svoje tabulky co mozu a co nie a kolko rodicakov mozu schvalit.

olivka26
21. feb 2017

@mimikas len teraz neviem,ci to mam podat este raz,ked mi bolo zamietnuta ziadost aj odvolanie,,ci to ma nejaky zmysel vobec..?