Zamietnutá predĺžená rodičovská
ziadala som o predl,matersku z dlhodobo nepr.stavu dietata atopicky ekzem + potravi.alergia na zemiaky,vajce a soju. minuly tyzden som bola na upsvar a pani mi pov.ze mi posielala min,pondelok postou rozhodnutie. dneska sa mi to dostalo do ruk : za prve: vyhotovenie a poslane to bolo 23.9.2013 za druhe : napisala pani dr. na upsvar ze maly nebol od roku 2011 na koznom ze netrebalo ,no nie pretoze nam povedala na koznom ze patrime pod alrgologicku nakolko atop.ekzem je autoimunne ochorenie ,tam chodime kazde tri mesiace a za tretie : napisala ze alergicky na zemiaky,bielok a jablka ....!!!!!!! im to tam vazne hrabe????? v pondelok tam narobim take vetry ze sa z toho po**** podla tohto nikto riadne nepresetril spis a kraty maleho a rovno zamietli jak na beziacom pase...a pani riadietlka upsvar sa tam este aj podpisala fuj hanba...
@fidorka7 to by bolo zlé, keby nemám správne info ...... čítaj s porozumením ..... proti nepriznaniu RP sa dá odvolať, ale je ti to nanič, lebo mňa zákon nespustí a ten hovorí, že na RP má nárok osoba starajúca sa o dieťa do troch rokov, do 6 rokov len na základe lekárskeho posudku, ktorý hovorí, že dieťa má dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav ..... a keďže lekársky posudok, taký nie je a nedá sa zmeniť, ani proti nemu odvolať - ŽIADNE odvolanie proti nepriznaniu RP ti nepomôže _ ZÁKON NEPUSTÍ_. Jediná možnosť je doložiť nové odborné vyšetrenia a nálezy - nie staršie ako 3 mesiace a spraviť NOVÝ lekársky posudok.
@olivka26 nemá, len nový lekársky posudok
@olivka26 ja si idem podat novu ziadost,skusim este raz na AE+OVR, ale musim to imunologicke vysetrenie a psychologa aby mi nechybali spravy ako pri prvej ziadosti o posudenie.Treba sa stale informovat u detskeho pediiatra lebo ak niesu vsetky vysetrenia odvolanie je zbytocne.A posudkovemu je to jedno,viem to zo svojej skusennosti.
@elian ahoj.poznam mamicky ktorym schvalili na odvolanie a to az v BA kde sa odvolavali,takze ak su vsetky spravy tak urcite treba skusit.mne chybali lek.vysetrenia,trebalo ich dolozit ale ako aom pisala vyssie posudkovy posudil podla sprav ktore som mala a viac nwriesil,keby si vyziadal spravy tak mozno by to schvalil ale nieje posudkovy ako posudkovy,niektory vas vyzve dolozit,inemu to je jedno..Ale netreba sa nechat odbit a podat urcite novu ziadost ak dietatko ma DNZS.
@mimikas ahoj.dnes som bola u alergologicky a zajtra rano ideme na krv,povedala mi ze sa nemam nechat odbit a mam to riesit,ze ty posudkovy si vzdy nieco najdu preco neschvalia,mam od nej spravu a ma tam okrem AE aj doplnenu diagnozu porucha imunity,co pred tym nam to tam lekarka nenapisala.Nevies ako budem dlho cakat na vysledky? A chcem sa ti velmi pekne podakovat za pomoc.Este ze si tu tak poradime.
@mimikas a nevies prosim ako to je ked dcerka ma poruchu imunity uz dlho, ako to je ked napriklad si podam ziadost teraz vo februari,alebo marci a keby nahodou nam to schvalili tak za ake obdobie mi ho vyplatia spatne? Mam si podat hned aj Ziadost o RP a napisat to do tej ziadosti ze ziadam spatne 6 mesiacov? U nas v meste nechcu brat naraz ziadost o posudenie ZS dietata spolu so Ziadostou o RP,ze to si podam az ked budem mat posudok ze dieta ma dlhodobo nepriaznivy zdrav.stav.
@yvkay
ak chceš, napíš mi IP, konkrétne koľko má dcéra rokov, či už mala tri alebo len bude mať /kedy/. Uvediem Ti presne, čo máš robiť, ak máš záujem. Nebudem sa tu verejne dohadovať s premúdrelými, ktoré o tom vedia... Aj ostatné, kto máte záujem o presné info, napíšte. Robím v tejto oblasti viac ako dosť rokov na to, aby som svoju prácu ovládala.
@fidorka7 ahoj. dcerka uz mala v novembri 4 roky,ja uz som si podavala raz ziadost a zamietli mi ju aj na odvolanie,nemali sme v sprave od imunologicky ze dcerka ma aj poruchu imunity,mala tam iba AE,dnes som bola u nej na vysetreni a automaticky mi dopisala do spravy aj Dg ze ma poruchu imunity, zajtra rano opat ideme na krv,lebo idem si podat novu ziadost o RP,z Ba mi prisiel posudok ze nemali sme vysetrenie na imunitu,pri tom v karte kde chodime ma uz davno ze ma poruchu imunity,berie lieky na imunitu a dnes nam aj predpisala dalsi sirup ktory musi uzivat 3 mesiace.
@cindyy asi tak mesiac pred troma rokmi - tebe stačí podať žiadosť o "posúdenie zdravotného stavu dieťaťa na účely štátnych sociálnych dávok" nakoľko keď malý ešte nebude mať 3 roky, tak máš stále platnú žiadosť o rodičovský príspevok. Ale pre tlačivo si môžeš ísť aj dva mesiace pred - dáš ho vypísať a potvrdiť pediatrovi a najmä si dovtedy absolvuj čo najviac odborných vyšetrení, ktorých kópie doložíš k žiadosti. Vydanie posudku trvá max 30dní od podania žiadosti.
@yvkay
pokiaľ teda máš nález, ktorý je oproti poslednému zmenený, podaj si žiadosť o rodičovský príspevok a zároveň žiadosť o posúdenie zdravotného stavu dieťaťa na účely štátnych sociálnych dávok. Trvaj na tom, aby ti to zobrali naraz, lebo sa pripravíš o nejaký ten mesiac príspevku. Žiadosti podaj ešte vo februári, môžeš žiadať spätne od 01.08.2016, ak si podáš v marci, tak od 01.09.2016. Nedaj sa odbiť na úrade, vyslovene povedz že na tom trváš a že si sa informovala na ústredí v bratislave a ak ti to nezoberú, podáš sťažnosť. Do rodičovského príspevku na žiadosť napíš vetu: "žiadam o vyplatenie príspevku spätne od..." (podľa toho ako som ti napísala vyššie), do žiadosti o posúdenie napíš "žiadam o posúdenie zdravotného stavu spätne od...". Napíš to hocikde do žiadosti, napr. na prvú stranu na voľné miesto tak, aby to bolo viditeľné. A počítaj aj s tým, že lekár to môže priznať spätne, ale aj od dátumu, kedy bol vystavený ten nový nález - ale za pokus nič nedáš.
@fidorka7 dakujem pekne,ak by som niecomu nerozumela tak ti napisem IP 🙂 a este ak sa mozem opytat,dcerka ma od logopedicky spravu,ma tam 3 Dg,staci ak pridam iba tuto spravu,ci musi sa vyjadrit aj psychologicka? pojdem do konca tyzdna k detskej lekarke tak sa jej opytam ale ci nahodou nemas skusennost.dakujem.
@yvkay myslim fidorka7 vie super poradit. Ja si uz velmi nepamatam ten postup, ale mari sa mi ze oficialne sa to nepodava spolu, ale pani ma urade mi dala vypisat hned aj ziadost ze ona ju spracuje ked dojde info od posudkoveho. A nasledne mi lem zavolala, dala vediet co a ako a co dalej. U nas me skvele uradnicky na UPSVARe, zatial vzdy super pomohli. U jas inal do ziadosti imunologicka naposala ake mame diety, starostlivost, poruchu imunity a nasledne ze neodppruca kolektiv, ktory sme skusali a nedopadlo to dobre.
@mimikas je to o ľuďoch, niekedy som sama nahnevaná, aké "meno" nám žiaľ niektoré kolegyne robia vo verejnosti. Ja sa snažím, aby od nás klienti odchádzali spokojní - aj keď sa im teda nie vždy dá vyhovieť, aby boli vybavení profesionálne a najmä dôkladne poučení o svojich nárokoch.🙂
@fidorka7 ahoj.dnes mi prisiel posudok a nam uznali ze dcerka ma DNZS,ale tu poruchu imunity a AE ani nespomenuli,schvalili nam to kvoli poruche reci, a ani som necakala ze nam to uznaju na tuto dg.,dcerka je na urovni 2 oj rocneho dietata,chodime k logopedicke a psychologicke.Ziadost o posudenie som podavala v marci a uznali nam to spatne od kedy sme mali vydany posudok od logopedicky,presne od toho datumu nam to uznali to je od 26.1.2017.kontrolu mame 1/2018 .
@fidorka7 ahoj.mozes mi prosim poradit ohladpm vyplnovania Ziadosti o RP,starsia dcera caka babo a bola pre tlaciva na UP,je tam aj tlacivo CESTNE PREHLASENIE,na urade jej povedala prac.ze to vypisovat nema,nevies nahodou ci to mam ja vyplnovat? Kludne aj do ip.dakujem za odpoved 😘

@olivka26 jasne, treba skusat a skusat