icon

Zrušenie trojročnej materskej: Názory a dôsledky

Dnes o 08:57

Čisto čo zaujímavosti
Boli by ste za to aby sa zrušila možnosť byť 3 roky doma z dieťaťom? Poprípade 6-9 rokov podľa toho kto koľko má deti ale skôr mám namysli tu klasiku že máme nárok byť do troch rokov dieťaťa doma.

Ja by som bola za. Nikde inde vo svete to takto nemajú a ani matky nie sú také diskriminované zamestnávateľmi že určite bude sedieť doma 3-6 rokov na materskej, tak ju nezamestnam.
Mne sa páči ten model že materská pár mesiacov cca 6-9 mesiacov a potom do práce. Zamestnávatelia tak nediskriminuju ženy lebo vedia že nebudú roky sedieť doma. Jedine že by sa sami rozhodli ale to už asi musia počítať s tým, že zamestnávateľ nebude počítať s nimi + nie je to platené.

Problém je len to že u nás na SK tomu nie sú prispôsobené podmienky vo forme polovičného úväzku, dostatku jaslí atď

Strana
z3
anonym_dc548a
Dnes o 16:17
@abbey1

@anonym_dc548a Ver tomu, že v tých krajinách je sakra v mnohých rodinách problém a nesú si ľudia následky celý život

@abbey1 ake nasledky si nesu?
Aky je vysledny efekt toho ze slovaci su doma s mamami povacsine do troch rokov? Ich psychicke zdravie, mentalita je na tom lepsie? Su napr viac vyrovnani, menej nasilni? Nemyslim si. Zila som vo viacerych zahr krajinach a ziadny rozdiel som nevnimala

autor
Dnes o 16:31
@anonym_dc548a

Aky je vysledny efekt toho ze slovaci su doma s mamami povacsine do troch rokov? Ich psychicke zdravie, mentalita je na tom lepsie? Su napr viac vyrovnani, menej nasilni? Nemyslim si. Zila som vo viacerych zahr krajinach a ziadny rozdiel som nevnimala

@anonym_dc548a tiež som žila mimo Slovenska a tiež som si nevšimla žeby tam trpeli. Spomenula som v príspevku 6-9 mesiacov preto, lebo byvale kolegyne sa takto vracali do práce, väčšinou po tých 9 mesiacoch.

simca06022011
Dnes o 17:06
@anonym_dc548a

@anonym_dc548a je to len zvyk, jasne ze ziadny velakrat. Ani nase deti tu nie su prave ujazkove, dokonca velakrat cim dlhsie pod maminou suknou tym horsie. Je to uplne induvidualne. Len ten zvyk u nas byt s detmi az kym nejdu do skolky, najlepsie az do skoly, je velmi silny. Ja si pamatam tie hejtovacky, ked mi dcera isla do jasiel a nemusela 😂 naopak vela matkam ublizuje ta dlha rd, ved staci prispevky, videa na soc.sietach kuk.. nedavaju kolotoc povinnosti, celodenne rutiny, behat okolo deti... v praci sa realizuju, odreaguju velakrat atd.

Strana
z3