Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
no ja neviem ci vobec nieco vybojovali 😅 sama premierka povedala, ze znizovanie RP tym co ho uz mali priznany by bolo protiustavne 😉
takze len posluzili Mihalovi 😅 on si nemusi priznat chybu ze navrhol pipovinu a pred mamickami sa tvari ako geroj ze im ustupil 😅
@kaktusik007 hej
teraz zacinate odsudzovat mamicky kt. tych 256 ostane, ja som rada ze mi ostanu, ze som za to bojovala a chodila s peticiou
nepaci sa mi ani odsudzovanie mamiciek po skole a podobne, ja by som bola na tom rovnako, zial potratila som prve dietatko a velmi sme sa nan tesili a bolo mi jedno ze mi nevyjde materska a RP 164 eur, ked mi povedali ze srdiecko nebije bola to najhorsia sprava pod slnkom
teraz budem mat 256 do 20 mesiacov ale mam doma dve deti do 3 rokov a kazde potrebuje svoje takze mi to vychadza len 128 eur
pretoze aj syn aj dcerka su na plienkach
potrebuju jest
potrebuju sa umyvat
potrebuju spat v suchu a cistote
O com je vobec debata o RP,..................ak nie ste zamestnana platite dobrovolne,.........povedzme si vsak ktora si to moze dovolit, ja som od VS stale pracovala, takze toto som neriesila, ani neviem kolko je to, ale nemyslim si osobne, ze ak niekto nepracuje moze si dobrovolne platit............mnohe sa tu osocujete a urazate, predsa je fakt, ze ak si niekto plati chce si prilepsit sumu pocas "materskej" a nie pocas "rodicovskej" ............ niekto tu argumentujete, ze ste sli do "toho mat dieta az ked ste vedeli a prepocitala peniaze",.............do kelu ved uz ste ako tie ktore tie deti maju iba kvoli RP a pridavkom na deti, sa zamyslite nad sebou,...............
ja som na materskej bola iba tolko kolko som si mohla dovolit, tiez platime s manzelom tri hypoteky a nikto nam v banke nepovedal, na cas kedy by som bola na rodicovskej , dame vam na tri roky odklad, bez akychkolvek urokov...........je sice pravda, ze by som malu nedala hned do jasli, a mozem dakovat svojim rodicom, ktori su na dochodku, ze o malu sa mi staraju.
Odisla som do prace s tym, ze domov zarobim nejake peniaze a za to, ze som sa takto slobodne rozhodla, ani nie s radostou, ale z potreby zaopatrit svoje jedine dieta, ma stat potrestal a dava mi z RP 25 percent, aj to nie z vyssej sumy, i ked som pracovala od roku 2002 ale zo sumy , kde boli ako vy tu niektore hovorite tie ktore nepracovali a som tu,..............zijem, ale som rada, ze moje dietatko je zdrave, vidim ako rastie a to je to preco som chcela dieta, nie kvoli peniazom, ale preto ze som chcela byt matkou.
V mojom okoli je vela mamiciek, ktore museli odist do zamestnania skor ako uplynuli 3 roky, ja stale hovorim, ze 3 roky je v dnesnej dobe sediet doma prapych a nedovoli si to kazdy.
Suhlasim s navrhom , ktory sa bude prerokovavat a je to spravodlive........urcite si to povie nejedna z vas ak sa vasa situacia zhorsi zo dna na den, manzel pride o zamestnanie a vy budete riesit co dalej, a dobre vam padne dostavat RP v plnej vyske a zaroven, i ked na 4 hodiny denne pracovat na dohodu, ............... ale toto si vobec nepripustate, ....... sluby sa slubuju...............
Radicova nieco povie do eteru a mamicky suj v siedmom nebi......... zasa o 4 rroky urobi tahy pred volbami a ak nevyhra, co potom,...........opat nastane problem ako teraz vsetky riesite.............
No a co este? strajk je mozno dobra vec, ale nic podtstne sa neudialo, je sice pravda, ze 256 zostane, sice iba do 20 mesiacov veku dietatka, ale tie ktore cakaju , pripadne sa im ma na konci roka dietatko narodit, pre ne to bola strata casu, jednoducho ste vsetky bojovali za tie, ktore na to narok maju, alebo este spadaju do tohto roka................
Ja osobne si myslim, ze ak navrh prejde taky aky je teraz predlozeny, budu kompetentni rozmyslat aj o otvoreni jasli co skolok, popripade budu uvazovat aj o nejakych statnych dotaciach .............. ale aj tak dolezity je ten maly cloviecik........
@k.a.t.k.a. 😉 asi je to tak
@zuzanabrrr čo je podľa teba "prehnaný počet detí"...? 😖 🙄
ahojte mamicky,citam tu vsetky prispevky a som smutna ztoho pretoze kazda mamicka si zasluzi peniazky a to kolko je asi otazka,je v tom poriadny bordel,mamicky sa tu hadaju a nadavaju na seba,ked uz ide o tom kto kolko dostane je zle,lebo aj keby sme mali mamicky 400eur asi aj to by bolo malo a ta peticia ze nezobrat tym co mali tych256 bolo asi na nieco dobre inak by to ostalo tak a nehovorim to pretoze mam aj ja tu vyssiu,ale je to naozaj malo na tie dnesne pomery,niektore mamicky nech su radi ze maju pri sebe aj otecka,my to stastie nemame,byvame u nasich a otecko chodi raz do mesiaca za nami-robi aby sme mali nejake peniazky,tie mamicky ktore peticiu zorganizovali drzim vam palce a ostatne asi je to na dobrej ceste len treba dufat,hlavne je ze mame deticky ktore nam davaju radosti a mame ich radi a mohla by som pisat a pisat.... 🙂 😲 😔
Ahojte, chcela by som sa aj ja pridat s nazorom, uz ma rozculuje citat na diskusiach tapne nazory niektorych mamiciek na temu preco by mali cigankam pridat?Fakt trapne mile mamicky ktorych sa to tyka , ja osobne som chodila n avy soku skolu, popri tom som bola na materskej s mladsim synom, ktory pre chorobu nemohol navstevovat skolku, skoncila som vš narodil sa druhy syn a narok na vyzsi rp som nemala lebo som studovala a teraz som akoze ciganka ktorej sa nechcelo robit tak klobuk dole to su nazory, aka spravodlivost clovek sa snazi studovat aby nieco z neho bolo a v nasom state ste soc, pripad, pekne to tu vyzera, by sa mali zamysliet aj nad takymito pripadmi , oni nevyziju a mi mame vyzit, tiez byvame sami s 2 detmi, som jednoznacne za jednotny prispevok, kazde dieta ci uz moje alebo take , ktoreho mama pracovala potrebuje to iste oblecenie aj jedlo ja nevidim v tom rozdiel a ked mozme vyzit tak by vyzili aj tie ostatne, da sa aj usetrit som videla prave tie ktore tam stali pred vladou ake mali v uvodzovkach lacne kociky nato im treba dat peniaze aby sa mohli ukazat herecky, podla mna bola velka chyba robit rozdiely, dostavaju materske naco som ja tiez osobne nemala narok, je to velka hanba robit rozdiely detom, nepoviem takym co to naozaj zneuzivaju, ale nie nam normalnym ludom...
@brisilda
ak by som mala vyšší RP....nie neprotestovala by som prosti zníženiu,ak by som mala vyšší RP, keďže je logické prečo to tak malo byť. rodičia ma naučili, že sa mám vedieť férovo deliť. nemám rada nespravodlivosť a ak na to nejaká skupina ľudí dopláca. tu nejde iba o mňa. je jedno v ktorej som skupine som. všetky tie peniaze potrebujeme rovnako.
nedá sa mamičky rozdeliť na tie, ktoré to potrebujú viac a tie ktoré to potrebujú menej. vynímam pravdaže časť obyvateľstva, ktorá chytračí a RP považuje za zárobkovú činnosť. na to sa však dá spraviť zákon tak aby to bolo spravodlivé.
mna samozrejme tesilo, ze som mala vyssi RP a teda ze ho este budem mat do 20. mesiaca (tusim v januari ci februari), ale v zasade som za jednotny RP v pribliznej vyske 500€...co je samozrejme v tejto dobe a v tomto state nerealne, takze drzim sa reality a tesim sa, ze si aspon pri tom nizsom RP budem moct privyrobit...
Tak tak, kazda maminka ma rovnake vydavky na svoje dietatko, mamicka s dvojickami 2-nasobne, a to ze na nasom state sa prizivuju romovia, to treba riesit niekde inde.
@lucy1990 kazda z nas ma svoj nazor, moj je taky aky som napisala, lebo sa nejdna o to kolko este budes robit ale co uz mas za sebou. A precitaj si aj cely moj prispevok a uvidis, ze ja nikoho nediskriminujem, len nech vlada tie SLUBY aj dodrzi, lebo ak ano a da nam prispevok na jasle alebo opatrovatelku tak budem ticho. Ja nemam to stastie aby sa mi rodicia mohli starat o maleho. Manzelovi rodicia este pracuju a moja mamka byva daleko od nas...
Inak suhlasim aj s tym, ze sa tu darmo budeme osocovat a hadat sa, vlada si to aj tak urobi tak ako to bude vyhovovat jej. Kym sa oni vo vlade z nas dobre smeju...
@suem
@tyli
jasne, ze to bolo nespravodlive, ze niektore mamicky dostali a niektore nedostali zvyseny prispevok, ale kto sa mal vtedy ozvat? tie co to vtedy dostali? to by bolo divne, nie 😅 ...
rovnako je nespravodlive, ze niektore maminy nemaju materske, ine ju poberaju 9mesiacov, lebo nie su vydate, jedny dostali prispevok 4 tis, ine 15 tis, dalsie 25tis...jednoducho vzdy sa najde nejaka nespravodlivost a je hlupost si mysliet, ze vymyslia zakon, ktory bude univerzalne spravodlivy s rasovo diskriminacnym bonusom ako ceresnickou na torte 🙂)
Tak isto som za JEDNOTNY RODICOVSKY PRISPEVOK. Kazda matka ma rovnake naklady na svoje dieta, a kazda matka odrobi rovnaky pocet rokov, je jedno ci pred rd alebo po.
aj ja som za jednotny. tie co pracovali (ja som tiez pracovala) maju matersku.
Dostala som porodne 4.000,- ,RP bol nejaky smiesny uz ani neviem 3.400? Materska bola max. A co? Pracujem od VS, pracovala som pocas RD, aj teraz. Prijem mam velmi slusny, daneplatim a odvody platim z maxima. A to vam mam teraz vycitat ze z mojich odvodov vam zvysuju? Ci ze o nejaky cas bude materska 1 rok? Ci? Nechapem. Vtedy boli take podmienky, dostala som na co som mala narok a hotovo.

@tyli v tomto mas pravdu ale ked si to vezmes tak ze niektore neodrobili ani den a niektore toho mam za sebou odrobenych dobrych par rockov tak je to so zvysenym RP podla mojho nazoru spravodlive. Preco by mala studentka dostavat tak ako zena ktorá si na to uz zarobila?